Showing posts with label sukan. Show all posts
Showing posts with label sukan. Show all posts

11 July 2017

Live Streaming Selangor Vs Perak 11 Julai 2017

Perlawanan tumpuan malam ni weh ! haha mesti korang tak sabar nak tengok perlawanan liga super di antara Perak dan Selangor. Untuk Pengetahuan korang kan, Perak vs Selangor di katakan perlawanan El Classico Liga super tau. jadi mesti ramai yang nak tengok perlawanan ni kan.

Bagi yang nak tengok siaran langsung, korang boleh tengok di tv 9 atau pun melalui live streaming yang aku nak kongsikan di bawah ni. Selamat Menonton !

Live Streaming Selangor Vs Perak 11 Julai 2017
Live Streaming Selangor Vs Perak 11 Julai 2017 

LIVE STREAMING SELANGOR VS PERAK


Pautan 1

Cara tengok Live Streaming

1. Klik Pautan Di atas.
2. Tunggu 5 saat
3. Tekan Skip Ads
4. Dah boleh tengok.
5. Selesai

Jangan lupa kongsikan Live Streaming Selangor vs Perak ni dengan kawan-kawan lain. Jangan tengok sorang, kesian member-member. hahaha Selamat menonton .

Read More

01 July 2017

Live Streaming Kedah Vs Perak 1 Julai 2017

Live Streaming Kedah Vs Perak 1 Julai 2017. Perlawanan pusingan kedua Liga super akan berlangsung pada hari ini iaitu pada 1 julai 2017. Untuk pilihan perlawanan, aku pilih perlawanan antara kedah vs Perak untuk aku kongsikan live streaming.


Live Streaming Kedah Vs Perak 1 Julai 2017
Live Streaming Kedah Vs Perak 1 Julai 2017


Bagi yang tak tahu, perlawanan malam ini di antara kedah dan perak akan di tayangkan di tv 3. jadi yang mana tak berkesempatan nak tengok tv3 , korang layan Live Streaming Kedah Vs Perak 1 Julai 2017 ni yer.

LIVE STREAMING KEDAH VS PERAK 


Pautan 1  Pautan 2

** Link akan di update sebelum perlawanan.

Cara menonton .

1. Klik link di atas .
2. Tunggu 5 saat dan klik " skip ads "
3. Selesai dan selamat menonton.

Jom share entri Live Streaming Kedah Vs Perak 1 Julai 2017 dengan rakan-rakan lain. Mungkin depa pun nak tengok bola malam ni kan. simpan siap-siap nanti senang nak tengok.

Sekian.


Read More

14 April 2017

3 FAKTA KEJAYAAN AZIZUL HASNI AWANG YANG KITA KENA CONTOHI !

3 FAKTA KEJAYAAN AZIZUL HASNI AWANG YANG KITA KENA CONTOHI ! |  Semalam waktu malaysia , Azizul Hasni Awang telah di nobatkan sebagai pemenang acara kierin dunia ! Setelah sekian lama mencuba , akhirnya azizul hasni awang berjaya memenangi kejohanan tersebut. Tapi ramai yang tak tahu ada fakta di sebalik kejayaannya. Berikut merupakan 3 FAKTA KEJAYAAN AZIZUL HASNI AWANG YANG KITA KENA CONTOHI !


Image may contain: 1 person


3 FAKTA KEJAYAAN AZIZUL HASNI AWANG YANG KITA KENA CONTOHI !

1. Beliau bermula dari belakang ketika acara itu berlangsung .

Kalau anda tonton video kejohanan itu semalam pasti anda takut ketika permulaan perlawanan tersebut kerana beliau bermula di number 4 dan kemudian peserta lain memotongnya. Tetapi beliau bangkit atau itu mungkin strategi beliau untuk menjadi juara keirin dunia !

Tonton video kejayaan Azizul hasni awang di Juara keirin Dunia .[KLIK]

2. 10 tahun mencuba dan akhirnya beliau berjaya .

10 tahun mencuba ! itulah yang di luahkan oleh Azizul Hasni awang dalam satu video yang lain yang mana beliau berusaha walaupun gagal sebelum ini .

3. Usaha dan terus berusaha sehingga berjaya !

Tak kenal malu ketika kalah, itu kunci kejayaan beliau sehingga hari ini. dan sampai sekarang tiada siapa yang mampu mengganggu gugat posisi beliau di Malaysia.


3 fakta atau kunci kejayaan azizul Hasni awang ini perlu di contohi oleh kita semua. Beliaulah The Pocket Man dan sekarang beliau menjadi The King of Keirin ! berkat usaha beliau menjadikan beliau seperti mana hari ini .

Tahniah di ucapkan kepada Azizul atas kejayaan beliau dan pasti rakyat malaysia berbangga dengan kejayaan azizil hasni di pentas dunia dalam acara berbasikal ini. persoalanya siapakah pengganti beliau ?

Sekian .
Read More

02 April 2017

KEPUTUSAN SUKU AKHIR PERTAMA PIALA FA 2017 !

KEPUTUSAN SUKU AKHIR PERTAMA PIALA FA 2017 ! • Hari ini telah berlangsung pusingan pertama Suku Akhir  Piala Fa 2017. Sebanyak 4 perlawanan yang berlangsung sebentar tadi dan berikut merupakan KEPUTUSAN SUKU AKHIR PERTAMA PIALA FA 2017 !

KEPUTUSAN SUKU AKHIR PERTAMA PIALA FA 2017 !



KEPUTUSAN SUKU AKHIR PERTAMA PIALA FA 2017 !



Pahang berpesta Gol ketika menentang JDT di Stadium Darul Makmur. Penjaring gol bagi pasukan pahang adalah Ahmad Syamim Yahya, Matheus Alves dan Chinedu Dike . Manakala gol tunggal JDT di jaringkan oleh Marcos Antonio.

Negeri sembilan membawa bekal 1 gol dari sabah sebelum aksi kedua nanti. Gol Negeri Sembilan di jaringkan oleh Marka Simic pada minit ke 26.

Di stadium darul aman, Kedah berpesta gol dengan 6 gol berjaya di hasilkan menentak PKNP. 1 Jaringan sendiri dari pasukan lawan, Fitri omar, Liridon, ken ilso dan syafiq ahmad masing-masing merupakan penjaring gol untuk kedah. PKNP FC pula memeroleh 1 gol hasil jaringan Khairul Asyraf Ramli.

Perlawanan terakhir pula melibatkan Terengganu dan Sarawak di Terengganu. Jarinan gol oleh Lee jang ho memberi kedudukan selesa buat sarawak kerana berjaya membawa pulang gol di laman lawan. Manakala ,Federica Falcone menjaringkan gol untuk pasukan terengganu.

JDT dan Negeri sembilan dan sarawak dan pknp akan bermain di gelanggang sendiri manakala kedah , Pahang,terengganu dan sabah akan bermain di gelanggang lawan pada pusingan kedua suku akhir piala fa 2017 nanti.

Itulah serba sedikit KEPUTUSAN SUKU AKHIR PERTAMA PIALA FA 2017 , di harap anda semua sentiasa bersama blog ini untuk keputusan perlawanan pusingan kedua suku akhir piala Fa nanti.

Sekian

Read More

10 January 2017

2.5 JUTA MENGUNDI FAIZ SUBRI !

2.5 JUTA MENGUNDI FAIZ SUBRI !


2.5 JUTA MENGUNDI FAIZ SUBRI ! |  Pertama sekali , aku nak ucapkan tahniah buat Faiz Subri , Pemain bola pasukan Pulau Pinang atas kejayaan menjulang anugerah Puskas 2016. Anugerah ini merupakan Anugerah pertama yang di rangkul oleh Pemain bola sepak Asia !


2.5 JUTA MENGUNDI FAIZ SUBRI !


Fakta ini di keluarkan oleh FIFA Football Awards. Korang boleh buka Facebook mereka. dan ia masih di sana. Rujuk gambar di bawah.




2.5 JUTA MENGUNDI FAIZ SUBRI !


Selain itu, FAM telah mengeluarkan hasil undian faiz subri bersama dengan 3 calon lain selepas Faiz Subri di umumkan sebagai Pemenang ANUGERAH PUSKAS 2016. Faiz Subri berjaya memenangi anugerah puskas dengan undian sebanyak 59.46 % dari keseluruhan jumlah undi . Banyak gilaa..


2.5 JUTA MENGUNDI FAIZ SUBRI !


Ini antara bukti yang rakyat antarabangsa juga mengundi Faiz Subri untuk memenangi Anugerah Puskas 2016. Untuk Faiz Subri, semoga anda terus berjaya di dalam dunia bola sepak dan menjadi inspirasi kepada golongan belia di Malaysia. Sekian.

Read More