Showing posts with label Twitter. Show all posts
Showing posts with label Twitter. Show all posts

09 February 2017

CARA DAFTAR TWITTER DENGAN PANTAS DAN MUDAH !

CARA DAFTAR TWITTER DENGAN PANTAS DAN MUDAH ! •  Twitter merupakan antara medium yang menjadi kegilaan ramai terutamanya dalam kalangan rakyat malaysia . Namun , masih ramai yang tidak tahu untuk membuat akaun twitter sendiri .

ada satu fakta menarik yang aku dengar dari berita awani 8 malam mengenai Presiden AS Donald Trump . Di katakan beberapa juta pengikut Donald Trump di Twitter tidak pernah menukar profile picture twtter mereka sejak mereka membuat akaun tersebut .


CARA DAFTAR TWITTER DENGAN PANTAS DAN MUDAH !


Dari situ ramai yang beranggapan bahawa follower twitter milik trump adalah sebagai penipu atau faked. ermm . menarik juga isu ini di ketengahkan . jadi sebab itu , kalau korang nak elakkan dari di panggil sebagai pembuat akaun fake, lebih baik  korang tukar gambar profile korang dengan gambar yang betul .

Baik, sekarang aku nak ajarkan kepada korang mengenai CARA DAFTAR TWITTER DENGAN PANTAS DAN MUDAH !

1. Sila ke Laman web Twitter.com .
2. Isi maklumat di bahagian Sign up .

isikan nama korang, email dan password korang .
3. klik butang sign up .
4. Korang kemudian akan di bawa ke bahagian nama profile korang .
5. isi nama profile yang korang mahukan.
6. tukar gambar profile atau cover photo korang *optional .
7. Selesai .

PANDUAN MENGGUNAKAN TWTTER !


CARA DAFTAR TWITTER DENGAN PANTAS DAN MUDAH !


1 . Notification - segala maklumat berkaitan profile korang ada disini. maklumat mengenai RT, LIKE dan sebagainya .
2. Message -Private message ke account anda. orang paggil dia sebagai DM
3. Tweet - Tempat korang tulis tweet .120 perkataan sahaja 😞
4. Trending - kalau korang nak cari apa yang trending di twitter, korang cari dekat sini .boleh setting sama ada nak worldwide atau ikut location korang. aku pilih yang trending dekat malaysia jer.
5. Setting - dekat sini korang nak edit profile korang atau privacy account korang boleh buat dekat sini ya.

Selepas selesai create account twitter , korang boleh mula cari Follower twitter korang , kemudian mula tweet benda yang korang nak tweet . itu sahaja . selalunya orang gunakan twitter untuk luahkan perasaan selain gunakan untuk promosi blog dan bisnes .

Susah ke buat twtter ?

Tak susah pun , cumanya korang kena rajin update twitter dengan tweet-tweet menarik untuk menarik orang lain follow twitter korang. bila dah ramai follower baru best duduk dan sembang di twtter. terpulang korang terkenal macam mana . tetapi ada yang boleh cepat terkenal, ada yang lambat. itu saja .

Buatlah twitter untuk kebaikkan bukan untuk menganiaya orang lain. itu sahaja yang perlu korang terapkan dalam minda korang bila korang berurusan dengan media sosial . Sebab ramai yang suka ambil kesempatan bila menggunakan media sosial .

Aku harap maklumat mengenai CARA DAFTAR TWITTER DENGAN PANTAS DAN MUDAH membantu korang untuk membuat twitter sendiri. jadi tak perlu segan bila orang lain dan ada twitter dan korang baru nak buat. biarkan mereka. semua perkara perlukan masa untuk "hidup dan berfungsi ". harap sangat entri ini bermanfaat untuk anda.

Sekian .

Read More