Tarikh Pendaftaran MUET 2018 dibuka ? Penting Untuk Calon

Tarikh Pendaftaran MUET 2018.  Tak lama lagi kita dah nak masuk tahun 2018. kebanyakkan kalendar tahun baru sudah pun di edarkan. begitu juga dengan MUET peperiksaan bahasa inggeris untuk masuk ke universiti juga dah di keluarkan. bila tarikh nak daftar ni ? haaa. aku dah sediakan semua maklumat di bawah ni untuk korang.

Tarikh Pendaftaran MUET 2018


Majlis peperiksaan Malaysia telah mengeluarkan jadual Muet untuk tahun 2018 kepada calon. korang boleh dapatkan di bahagian bawah ni ya. baik, jadual dah keluar. ini masa untuk kita mula bergerak. takut tertinggal kereta api pula. hehehe

jadual-Muet-2018

Seperti dalam gambar, tarikh pendaftaran Muet 2018 dibuka sejak 1 November yang lalu dan akan ditutup pada 10 Januari 2018. ini untuk Sesi pertama. bagi pelajar Matrikulasi dan sebagainya, selalunya korang akan ditentukan sesi yang mana akan korang ambil.

" jadi rujuk sesi muet 2018 korang dengan pentadbiran matrik dan kolej "

jika anda calon persendirian, anda boleh pilih sesi mana yang anda mahukan untuk mengambil MUET 2018. aku juga kongsikan pautan untuk korang daftar muet secara online untuk calon persendirian. boleh baca di sini - daftar muet secara online.

ada sedikit perkongsian untuk korang yang masih tercari-cari panduan Muet 2018. aku nak cadangkan satu panduan untuk memudahkan korang dapat markah TINGGI dalam Muet nanti. ambil ini sebagai bantuan untuk korang study.

Dapatkan di sini - Panduan Muet .

Lepas ni nak masuk exam pun senang hati ja rasa kan. bila panduan tu membantu korang dalam exam kan. hehe mesti mak ayah korang bangga dengan pencapaian muet korang nanti. fuhh, pakat buat kenduri kesyukuran nanti tu. hehe

Semoga perkongsian aku mengenai  Tarikh Pendaftaran MUET 2018 ini membantu korang ya. jangan buang masa. kalau dah ada tarikh , terus hantar permohonan online. semoga dipermudahkan urusan anda. semoga berjaya !

Silakan Share di group whatsapp korang ya. kongsi dengan rakan-rakan lain.

0 comment... add one now

Visitors