Cara Bayar Ptptn Secara Online

Cara Bayar Ptptn Secara Online. Hari ini aku nak kongsikan dengan korang satu benda penting mengenai bayar Ptptn. Ramai yang pinjam dengan ptptn tapi tak tau ada cara mudah nak bayar balik pinjaman yang di buat. Tak perlu pergi bank, korang boleh buat secara online jer. Mudah je kan , tak yah lah nak habiskan minyak pergi ke bank lagi. Tapi kalau nak bayar dekat bank pun tak ada masalah.
Cara Bayar Ptptn Secara Online
Cara Bayar Ptptn Secara Online

Aku nak kongsikan cara bayar balik ptptn dengan Maybank2u . Korang ikut langkah-langkah di bawah ya.

Cara Bayar Ptptn Secara Online


1. Log in MAYBank2u.com macam biasa.
2. Pilih Bill Payment
3. Pilih Make a One off Payment
4. Kemudian Pilih Education & Education Loan
5. Klik Continue
6. Kemudian Pilih PTPTN - Bayaran Balik Pinjaman Pendidikan
7. Klik Continue juga.
8. Isi Maklumat yang di minta

Amout :
Ic
Telefon Number

9. Tekan Continue
Pastikan jumlah yang korang isi tu adalah jumlah yang betul.
Cara Bayar Ptptn Secara Online
Cara Bayar Ptptn Secara Online
10. Tekan continue
11. Request tac macam biasa.
12. Masukkan number tac
13. Tekan confirm.
14. Selesai.


**gambar sumber google.

Pastikan korang cetak resit ya. nak elakkan sebarang kesalahan ataupun masalah jer. sekurang-kurangnya korang ada bukti yang korang dah bayar.

Mudah jer kan.

Jom kongsikan dekat group study korang. Tolong orang dapat pahala kan :)

Baca juga - Panduan Lulus Muet Dengan Cemerlang.

0 comment... add one now

Visitors