11 July 2017

Live Streaming Selangor Vs Perak 11 Julai 2017

Perlawanan tumpuan malam ni weh ! haha mesti korang tak sabar nak tengok perlawanan liga super di antara Perak dan Selangor. Untuk Pengetahuan korang kan, Perak vs Selangor di katakan perlawanan El Classico Liga super tau. jadi mesti ramai yang nak tengok perlawanan ni kan.

Bagi yang nak tengok siaran langsung, korang boleh tengok di tv 9 atau pun melalui live streaming yang aku nak kongsikan di bawah ni. Selamat Menonton !

Live Streaming Selangor Vs Perak 11 Julai 2017
Live Streaming Selangor Vs Perak 11 Julai 2017 

LIVE STREAMING SELANGOR VS PERAK


Pautan 1

Cara tengok Live Streaming

1. Klik Pautan Di atas.
2. Tunggu 5 saat
3. Tekan Skip Ads
4. Dah boleh tengok.
5. Selesai

Jangan lupa kongsikan Live Streaming Selangor vs Perak ni dengan kawan-kawan lain. Jangan tengok sorang, kesian member-member. hahaha Selamat menonton .

Read More

10 July 2017

Biodata Syafiq Kyle

Biodata Syafiq Kyle. Pelakon yang semakin meningkat naik ini bernama syafiq kyle. Beliau sekarang ini terkenal dengan wajahnya yang kacak dan juga romantik bila di dalam drama. Maka sebab itulah dia menjadi kegilaan rakyat malaysia sekarang ni selain dari Fattah Amin.


Biodata Syafiq Kyle
Biodata Syafiq Kyle

BIODATA SYAFIQ KYLE



Nama Penuh : Mohd Syafiq Syamim Bin Abdul Razak
Nama Artis : Syafiq Kyle
Asal : Kuala Lumpur
Umur : 24 tahun .
Instagramhttps://www.instagram.com/syafiqkylez/?hl=en

Biodata Syafiq Kyle
Biodata Syafiq Kyle


Syafiq kyle memang antara pelakon yang lambat panas. Kalau tak silapp aku, beliau dah lama jadi pelakon tetapi sekarang barulah namanya menjadi sebutan. tapi itulah orang cakap rezeki dia kan. Kita pun tak tau rezeki kita macam mana kan.

Ada tak peminat-peminat syafiq kyle dekat sini ? Jom share Biodata Syafiq Kyle ini di facebook korang. mana tau lepas ni makin ramai yang minat dekat dia kan. sekarang ni dah ramai yang move on dari fattah amin kepada syafiq kyle dah. hehe fames dia lepas ni.

Sekian .

Read More

06 July 2017

Peluang Jana Pendapatan Dengan Bisnes Fotografi

Salah satu bidang mencari rezeki tambahan adalah dengan menjadi seorang phographer. Ini bukan berkaitan dengan drama mencintaimu Mr Photographer yer hehehe. aku tau drama ni makin viral jadi semua akan terikut-ikut trend lepas ni kan.


Peluang Jana Pendapatan Dengan Bisnes Fotografi
Peluang Jana Pendapatan Dengan Bisnes Fotografi

Berbalik kepada kerja sebagai seorang photographer bukanlah mudah, aku ada kawan dan rakan facebook yang berkerja part time sebagai photographer . Banyak kali juga mereka merungut dengan sesetengah pelanggan yang nak harga murah untuk khidmat mereka. sedangkan mereka juga cari makan betul tak.

Tapi bila sekali dapat job, memang masyuk lah kan. tambah-tambah yang bujang ni . hehehe

Nasihat orang lama, selalu suruh kita belajar dulu selok belok bisnes sebelum terjun kedalam bidang tersebut. Bagi yang nak jana pendapatan dengan Bisnes fotografi, ada satu panduan yang sesuai untuk korang guna sebagai panduan untuk korang berjaya dengan bisnes korang tersebut.

Panduan tersebut adalah PANDUAN BISNES FOTOGRAFI .


Korang tahu income photographer boleh mencecah rm 7000 tau ! memang rugi kalau korang tak cuba try bisne fotografi ni. Mesti ramai yang tanya, kena ada ijazah ke untuk buat bisnes fotografi macam ni ? jawapannya adalah tidak ! budak lepas spm pun boleh buat. Yang penting kena ada minat dan tahu selok belok dia.

Nak tahu selok belok dia kenalah ada ilmu, nak ada ilmu kena dapatkan panduan bisnes fotografi ini. panduan ini di tulis oleh pakar dalam bidang ini dan yang pentingnya mereka ini adalah orang yang boleh di percayai.


Peluang Jana Pendapatan Dengan Bisnes Fotografi
Peluang Jana Pendapatan Dengan Bisnes Fotografi


Korang nak gaji 7k ? gilaa lah sapa tak mau kan. jom ! try masuk bidang ni pula. mana tau rezeki korang kan .

Bagi yang berminat nak dapatkan panduan bisnes fotografi ,

dapatkan di sini - Bisnes Fotografi .

Semoga berjaya.

Sekian.

Read More

05 July 2017

5 Strategi Bina Nama Blog Sendiri

Assalamualaikum, hari ni aku nak sembang sikit pasal blog. Lama kan kita tak sembang - sembang , sebelum ni aku sembang passal rahsia taobao, tapi untuk kali ini kita sembang pasal macam mana nak bina nama blog sendiri. dalam bahasa mudahnya adalah macam mana nak lariskan blog.

Pertamanya, sebelum kita pergi jauh. nak lariskan satu produk atau jenama , kita kenalah letakkan diri kita seperti seorang penjual barang. nak lagi mudah faham, letakkan diri hangpa macam dato seri vida dan dalo aliff syukri .

5 Strategi Bina Nama Blog Sendiri


Dua jutawan produk kosmetik ini membuat promosi gila-gila dengan menggunakan satu teknik yang akhirnya menyebabkan orang ramai mengingati mereka dan produk jenama mereka

haaaa

kita pun nak kena promosikan blog kita macam tu lah. cumanya method dan cara mungkin berbeza. baik kalau korang nak tahu 5 strategi bina nama blog sendiri adalah seperti berikut :

1. Warna Blog - bina identiti blog supaya orang mudah ingat blog kita. bukan sekadar update entri dan orang datang baca dan orang lupa. rugi - rugi .

2. Tagline - ada sesetengah blog ada tagline tersendiri . jadi binalah tagline anda. macam dsv , dia dengan pamoga dia sehingga orang dah lali dengan tagline tu . hehe

3. Nama Blog - Ringkas dan Padat dan Mudah Ingat . otai blogger selalu kata , pilih yang 4 suku kata sahaja. pandai-pandai korang lah yer.

4. - Ulang-ulang - ulang selagi boleh nama blog atau tagline blog korang supaya orang boleh ingat. jangan putus asa. benda ni memang makan masa.

5. Gunakan bahasa perantaraan yang selesa - Macam untuk blog ini aku gunakan bahasakan aku sebab bagi aku ia lebih selesa untuk aku dan pembaca .*klau tak selesa, komen tau. hehe

Cukup dah 5 benda ni untuk bina nama blog sendiri. secara mudahnya kita nak orang ingat blog kita. bila depa ingat, depa akan mai dan mai bila-bila masa yang depa nak. jadi kena bijak untuk tarik perhatian pembaca.

Memang benda ni makan masa, buat dengan santai insyaallah kita akan berjaya.

Aku harap 5 strategi Bina nama blog sendiri ini membantu korang untuk duduk dan berfikir cara untuk membina blog yang mantap dan terbaik. lepas dah ada base, boleh lah jana pendapatan yang padu. wow !

nanti kita sembang dalam entri lain pula.

Sekian.

Read More

03 July 2017

Cara Beli Barang Borong Dengan Taobao Malaysia

Assalamualaikum. Baru-baru ni aku ada cerita pasal taobao.com . Betul tak ? tapi ramai yang akan pening jika buka laman web taobao.com . Sebabnya adalah dia gunakan bahasa china sebagai bahasa utama.

Cara Beli Barang Borong Dengan Taobao Malaysia
Cara Beli Barang Borong Dengan Taobao Malaysia



CARA BELI BARANG BORONG DENGAN TAOBAO MALAYSIA



Aku sendiri cuba nak tukar bahasa, tapi tak berapa pandai lah sangat kan. hahaha jadi aku cari cara mudah nak shopping dengan taobao. lepas tu aku jumpa beberapa laman web cawangan taobao yang ada di Malaysia.

Antaranya adalah Ezbuy dan SGShop.

Korang boleh gunakan kedua-dua laman web ini untuk shopping dengan taobao.com

Kalau korang guna SG shop , ia lebih mudah nak faham sebab dia gunakan bahasa inggeris. dan kedai-kedai yang ada dalam dia tu pun dari kedai-kedai yang ada di taobao.com.

Jadi, kalau korang nak borong sakan barang dari china, boleh guna Sgshop tu ya.

Bagi yang tak tahu cara nak borong barang dengan taobao.com , aku cadangkan korang dapatkan panduan rahsia taobao.com ni. aku pernah cakap sebelum ni , yang panduan ni di tuli oleh orang yang hebat dalam dunia digital.

jadi memang rugi kalau korang tak grab panduan ni. terutamanya yang selalu dan perlukan barang-barang dari china ni.


Cara Beli Barang Borong Dengan Taobao Malaysia
Cara Beli Barang Borong Dengan Taobao Malaysia


Korang yang berminat , dapatkan di sini - Panduan rahsia taobao.com .

Lepas ni mesti akan memudahkan kerja korang nak shopping dengan taobao ni. kemudian, korang jual barang bisnes korang tu dan duit pun masuk berkepuk-kepuk. fuhh lepas ni neelofa pun usha kau jer lah .

hahaha

 

penutup,

Sebenarnya, laman web taobao ni enjadi tumpuan sebab harga dia jauh lebih murah dari laman web online yang lain. jadi, sebab tu otai-otai bisnes sanggup berhabis duit ke china nak beli semata-mata nak beli barang dari sana.

kualiti barang dari sana pun makin baik. sekarang tak perlu lagi susah-susah ke sana sebabnya dah ada taobao.com, kita hanya order dan tunggu barang sampai.

jangan kena tipu sudah lah, kalau tak mau kena tipu, korang dapatkan panduan yang aku beri kan tu ya.

Sekian.

Read More

01 July 2017

Live Streaming Kedah Vs Perak 1 Julai 2017

Live Streaming Kedah Vs Perak 1 Julai 2017. Perlawanan pusingan kedua Liga super akan berlangsung pada hari ini iaitu pada 1 julai 2017. Untuk pilihan perlawanan, aku pilih perlawanan antara kedah vs Perak untuk aku kongsikan live streaming.


Live Streaming Kedah Vs Perak 1 Julai 2017
Live Streaming Kedah Vs Perak 1 Julai 2017


Bagi yang tak tahu, perlawanan malam ini di antara kedah dan perak akan di tayangkan di tv 3. jadi yang mana tak berkesempatan nak tengok tv3 , korang layan Live Streaming Kedah Vs Perak 1 Julai 2017 ni yer.

LIVE STREAMING KEDAH VS PERAK 


Pautan 1  Pautan 2

** Link akan di update sebelum perlawanan.

Cara menonton .

1. Klik link di atas .
2. Tunggu 5 saat dan klik " skip ads "
3. Selesai dan selamat menonton.

Jom share entri Live Streaming Kedah Vs Perak 1 Julai 2017 dengan rakan-rakan lain. Mungkin depa pun nak tengok bola malam ni kan. simpan siap-siap nanti senang nak tengok.

Sekian.


Read More