PANDUAN LULUS MUET DENGAN CEMERLANG !

Teruja bila nama sendiri naik untuk mengambil peperiksaan muet , itulah perkara pertama yang aku rasa bila mula-mula nak ambil Muet. Tapi masa tu, aku tak pandai sangat. Banyak sungguh kekurangan aku yang aku perlu tampung. Sebagai seorang pelajar, kita kena ada panduan untuk lulus Muet dengan Cemerlang.

Ia sebagai tambahan untuk memastikan kita lulus muet . Itu yang paling penting.


Lulus Muet dengan cemerlang
Panduan lulus muet dengan cemerlang


PANDUAN LULUS MUET DENGAN CEMERLANG ! 


Nak masuk dewan peperiksaan muet, kena ada banyak senjata, selain dari alat tulis, ilmu bahasa inggeris kena penuh di dada. kalau tak penuh, takut korang meloncat je bila tak pandai jawab soalan peperiksaan kan. hehe


LULUS MUET BAND BERAPA ? 


Setakat pembacaan aku mengenai lulus muet band berapa ini , tak ramai yang cakap ia ada lulus atau gagal dalam Muet. Sebenarnya dia lebih kepada kau nak ambil bidang apa nanti, maka band yang kau dapat tu mesti layak dengan bidang yang kau nak mohon.

Kalau biasanya band 3 tu kira okaylah.


Grade Muet untuk lulus muet dengan cemerlang
Gred Muet untuk lulus muet dengan cemerlang

Ini ada huraian mengikut gred muet yang di keluarkan oleh Majlis Peperiksaan Malaysia .

BAND MUET YANG LAYAK MASUK UNIVERSITI ?


Bagi memastikan anda layak masuk ke universiti, keputusan Muet mestilah mengikut perkara di bawah ini .


  • Bidang Sastera dan sains sosial - Band 2 

  • Bidang Sains, Teknologi, kejuteraan dan Matematik - Band 3

  • Undang-undang dan Perubatan - Band 5 .


**ia di tingkatkan selepas 2015 seperti yang di bentangkan oleh DS Najib dalam Bajet 2015.

Selain itu, korang kena tengok juga bidang apa yang korang nak ambil. Sebabnya ada bidang yang dah ada specifik kelayakan yang mereka minta. jadi patuh dan ikutlah apa yang di minta .

LULUS MUET DENGAN CEMERLANG .


Berbalik kepada tajuk asal entri ini, korang nak tak aku bagi satu panduan yang mampu untuk membantu korang lulus muet dengan cemerlang. Mesti korang nak tengok ahli keluarga korang bangga dengan korang kan.

Mak ayah tersenyum, adik di rumah happy bila tengok akak dan abang dia dapat band 6 dan bukannya Ben 10 . Hahaha . nak tak ? korang mesti dapatkan panduan lulus Muet ini secepat mungkin sebelum korang masuk dewan exam.

Aku yakin yang panduan ini akan membantu korang dalam exam Muet kerana penulisnya merupakan pemeriksa kertas bahasa Inggeris yang berpengalaman. Jadi, korang kena grab benda ni .

Bagi yang berminat, boleh dapatkan di bawah .

Dapatkan di sini - Panduan lulus Muet dengan cemerlang .

Korang nak banggakan mak ayah tak dengan result Muet yang letop letop ? mestilah nak . Jadi dapatkan panduan ini untuk bantu korang lulus dengan cemerlang nanti. Mesti bila korang dah lulus nanti, adik-adik korang akan bangga dan jadikan korang sebagai role model untuk diorang lak lepas ni kan.

Penutup .

Banyak dah aku membebel mengenai panduan lulus muet dengan korang hari ini. Selebihnya aku serahkan dekat korang untuk buat keputusan sendiri mengenai masa depan korang. Nak berjaya kena berkorban.

Berhenti guna duit study untuk benda yang tak berfaedah. Fokus ! nak exam ni buat cara nak exam. Kalau perlu panduan , dapatkan segera panduan. tak yah habiskan duit untuk girlfriend dan boyfriend korang tu. nanti dia berjaya, korang yang melangut bagaikan ikan termenung asyik termenung ja. hehe

Aku ucapkan semoga berjaya ! dan teruskan usaha.

Sekian .

0 comment... add one now

Visitors