PANDUAN MUET 2017 UNTUK ANDA- SOALAN DAN TEKNIK MENJAWAB !

PANDUAN MUET 2017 UNTUK ANDA ! | Peperiksaan Muet yang akan berlangsung tidak lama lagi pasti membuatkan korang rasa nervous dan tak tentu arah. betul tak ? hehe aku pun pernah melalui benda yang sama . Jadi aku nak kongsikan sedikit PANDUAN MUET 2017 UNTUK ANDA .

Soalan muet terkini


Pertamanya, sebelum korang masuk dewan exam korang kena Study dulu. Jangan main redah masuk dewan exam tanpa praktis terlebih dahulu. Mungkin korang dah study masa dalam kelas dengan kawan-kawan korang atau pun lecturer korang ajar korang mengenai exam Muet ini.

Lepas belajar cuba buat latihan sebelum masuk exam. kalau ada kekurangan, korang boleh improve lagi sebelum exam.

Buat soalan-soalan Muet untuk membiasakan korang dengan struktur soalan yang ada dalam exam. Kalau exam speaking, banyakkan bercakap dalam bahasa Inggeris. Masalah pelajar melayu termasuk aku dan korang adalah MALU nak cakap bahasa inggeris.

Sebabnya nanti member suka bahan korang . Betul tak ?

Cara mudah, kalau korang nak berjaya , berhenti dari rasa malu tak bertempat. kalau tidak , Band korang akan setakat band 3 jer. susah tau nak dapat band 5 untuk budak melayu macam kita yang jarang guna perkataan inggeris ni.

Yang kedua , dapatkan satu panduan Muet . Ia macam buku yang korang beli dekat kedai buku tetapi ia bersifat digital , korang kena baca guna laptop atau handphone. kalau rajin, korang pi print itu je.

Kenapa kena beli Panduan Muet ini ?


1. korang serius nak Score Band 5 dalam Muet .
Kalau TAK SERIUS, boleh ja tutup terus blog ini dan abaikan apa yang aku cakap ni.

2. Ada Contoh soalan dan panduan untuk menjawabnya.
Serius ini akan membantu korang.

3. latih tubi sebelum exam .

Bukan mudah nak dapat Band 5 kalau korang perangai macam yang aku sebut dekat atas tu. Malu , Malas dan lain-lain. Sekurang-kurangnya kalau korang beli panduan Muet ini, korang boleh study di mana sahaja korang berada betul tak ? nanti nak exam , tak lah takut-takut.

Dapatkan di sini - PANDUAN MUET

Akhir kata, aku ulang buat kali ketiga, Nak dapat band 5 itu susah, nak usaha ke arah tu lagi susah. Hanya orang yang study dan belajar PANDUAN MUET 2017 sahaja yang mampu untuk berjaya. selebihnya hanya aku serah pada korang untuk jawab elok-elok dalam exam nanti. kalau aku ada sebelah korang, aku nampak buat salah. gigit sorang-sorang nanti. hehehe

Selamat menjawab Exam !

Sekian.

0 comment... add one now

Visitors