LOKASI TERBAIK UNTUK LETAK IKLAN ADSENSE ! MESTI CUBA TAU !

LOKASI TERBAIK UNTUK LETAK IKLAN ADSENSE ! || Jom hari cuti yang best macam ni kita sembang mengenai adsense pulak . Selalu sangat dah cerita pasal artis kan, jadi sekarang ni kita kembali balik ke ppangkal jalan . hehe kali ini aku nak cerita mengenai LOKASI TERBAIK UNTUK LETAK IKLAN ADSENSE !

ia merupakan penerangan dari pihak google adsense sendiri yang kita mungkin terlepas pandang.

LOKASI TERBAIK UNTUK LETAK IKLAN ADSENSE !

LOKASI TERBAIK UNTUK LETAK IKLAN ADSENSE !


Kalau korang tengok gambar dekat atas ni kan, ia merupakan antara cadangan dari google adsense sendiri untuk kita letakkan iklan di bahagian tersebut. Gambar di atas merujuk kepada Homepage blog kita.

kita lihat ada dua style homepage , satu adalah kedudukan sidebar di bahagian kiri dan yang keduanya kedudukan side bar di bahagian kanan.Berdasarkan tips ini , kita sesuaikan dengan blog kita balik , kalau blog anda ikut style yang pertama , maka cubalah guna panduan yang pertama untuk kedudukan adsense anda .

Sekarang kita bergerak kepada lokasi dalam post pula . jom kita fahamkan dengan gambar di bawah .

LOKASI TERBAIK UNTUK LETAK IKLAN ADSENSE !

Ini merupakan cadangan dari adsense untuk meletakkan ads  seperti yang di dalam gambar .

LOKASI TERBAIK UNTUK LETAK IKLAN ADSENSE !

boleh cuba di blog masing-masing mengikut saiz yang di tetapkan oleh google adsense .

Tetapi kalau korang nak cuba style sendiri, boleh jer tak ada masalah . terpulang sama ada nak ikut tips yang google bagi atau tidak .

Lokasi ads memainkan peranan penting dalam memastikan kita dapat income yang banyak dari ads yang di letakkan dan yang paling penting adalah berbaloi untuk pengiklanan luar negara untuk beriklan di blog kita.

Lagi satu, pastikan ia adalah mobile friendly ! sebabnya zaman sekarang ni banyak yang gunakan google mobile untuk search apa-apa benda, jadi kalau blog anda tidak mobile friendly , ia akan menjadi satu kerugian untuk kita.

Semoga LOKASI TERBAIK UNTUK LETAK IKLAN ADSENSE ! ini membantu korang untuk membuat eksperiment di samping untuk meningkatkan income melalui adsense anda. semoga berjaya ! kalau tak faham apa-apa, boleh komen dekat bawah ya .

Sekian .

0 comment... add one now

Visitors