30 April 2017

NOVEL BARU KARYA FATTAH AMIN BERTAJUK WANITA TERAKHIR MENDAPAT PERHATIAN RAMAI !

NOVEL BARU KARYA FATTAH AMIN BERTAJUK WANITA TERAKHIR MENDAPAT PERHATIAN RAMAI ! • Nama fattah amin sekali lagi mendapat perhatin ramai apabila beliau berjaya mengeluarkan sebuah lagi novel yng bertajuk wanita terakhir . Fattah sebelum ini di kecm oleh netizen sebab mengeluarkan buku 99 kata-kata #QalifModen yang di dakwa tidak berbaloi untuk di beli .

NOVEL BARU KARYA FATTAH AMIN BERTAJUK WANITA TERAKHIR MENDAPAT PERHATIAN RAMAI !
Gambar berita harian

Fattah berjaya menepis semua dakwaan tersebut dan kini Novel Wanita Terakhir berjaya di keluarkan . Novel ini ditulis oleh Ezza Mysara yang juga melibatkan fattah sebagai penyumbang idea dalam penulisan Novel ni.

Fattah cakap dia nak buat drama dari novel ni tau ! kita nantikan siapa agaknya wanita terakhir dalam drama tersebut . hehe

Apa-apa pun, aku puji semangat fattah ni. sekarang zaman dia di atas, jadi peluang untuk dia buat duit memang cerah . selain ini juga merupakan cara dia untuk menghargai peminatnya. Yang asyik kecam tu , kau tak buat buku pun . hahaha

Kita doakan agar fattah terus berjaya dalam dunia seni dan karier beliau . Dengar kata, Fattah dah Official relationship dengan Nealofa ! korang dah tengok video tu kan .

bagi yang berminat dengan novel wanita terakhir ini boleh dapatkan di Pesta buku antarabangsa dan di kedai-kedai buku berdekatan anda.

NOVEL BARU KARYA FATTAH AMIN BERTAJUK WANITA TERAKHIR merupakan buku palin laris dalam PBAKL 2017 ! Ramai dah yang beli novel ni. korang bila lagi ?

Sekian.

Read More

29 April 2017

LOKASI TERBAIK UNTUK LETAK IKLAN ADSENSE ! MESTI CUBA TAU !

LOKASI TERBAIK UNTUK LETAK IKLAN ADSENSE ! || Jom hari cuti yang best macam ni kita sembang mengenai adsense pulak . Selalu sangat dah cerita pasal artis kan, jadi sekarang ni kita kembali balik ke ppangkal jalan . hehe kali ini aku nak cerita mengenai LOKASI TERBAIK UNTUK LETAK IKLAN ADSENSE !

ia merupakan penerangan dari pihak google adsense sendiri yang kita mungkin terlepas pandang.

LOKASI TERBAIK UNTUK LETAK IKLAN ADSENSE !

LOKASI TERBAIK UNTUK LETAK IKLAN ADSENSE !


Kalau korang tengok gambar dekat atas ni kan, ia merupakan antara cadangan dari google adsense sendiri untuk kita letakkan iklan di bahagian tersebut. Gambar di atas merujuk kepada Homepage blog kita.

kita lihat ada dua style homepage , satu adalah kedudukan sidebar di bahagian kiri dan yang keduanya kedudukan side bar di bahagian kanan.Berdasarkan tips ini , kita sesuaikan dengan blog kita balik , kalau blog anda ikut style yang pertama , maka cubalah guna panduan yang pertama untuk kedudukan adsense anda .

Sekarang kita bergerak kepada lokasi dalam post pula . jom kita fahamkan dengan gambar di bawah .

LOKASI TERBAIK UNTUK LETAK IKLAN ADSENSE !

Ini merupakan cadangan dari adsense untuk meletakkan ads  seperti yang di dalam gambar .

LOKASI TERBAIK UNTUK LETAK IKLAN ADSENSE !

boleh cuba di blog masing-masing mengikut saiz yang di tetapkan oleh google adsense .

Tetapi kalau korang nak cuba style sendiri, boleh jer tak ada masalah . terpulang sama ada nak ikut tips yang google bagi atau tidak .

Lokasi ads memainkan peranan penting dalam memastikan kita dapat income yang banyak dari ads yang di letakkan dan yang paling penting adalah berbaloi untuk pengiklanan luar negara untuk beriklan di blog kita.

Lagi satu, pastikan ia adalah mobile friendly ! sebabnya zaman sekarang ni banyak yang gunakan google mobile untuk search apa-apa benda, jadi kalau blog anda tidak mobile friendly , ia akan menjadi satu kerugian untuk kita.

Semoga LOKASI TERBAIK UNTUK LETAK IKLAN ADSENSE ! ini membantu korang untuk membuat eksperiment di samping untuk meningkatkan income melalui adsense anda. semoga berjaya ! kalau tak faham apa-apa, boleh komen dekat bawah ya .

Sekian .

Read More

28 April 2017

GAMBAR PORSCHE PANAMERA CANTIK DAN ELEGAN ! MESTI TENGOK !

GAMBAR PORSCHE PANAMERA CANTIK DAN ELEGAN ! | Tadi, masa aku tengah scroll facebook. aku ternampak Gambar Porshe Panamera ni. sekali tengok dah terpegun dengan design dan kualiti yang ada pada Porsche ni. kalau korang mampu, beli lah satu . aku pun nak beli juga , beli stering je kot. hehehe

Jom layan GAMBAR PORSCHE PANAMERA CANTIK DAN ELEGAN !


GAMBAR PORSCHE PANAMERA CANTIK DAN ELEGAN !


GAMBAR PORSCHE PANAMERA CANTIK DAN ELEGAN !


GAMBAR PORSCHE PANAMERA CANTIK DAN ELEGAN !


GAMBAR PORSCHE PANAMERA CANTIK DAN ELEGAN !

gambar Sumber Porsche Center Malaysia .


Aku punyalah scroll gambar ni tadi, fuhh siap berangan nak beli satu. Mungkin satu hari nanti , kita semua mampu beli kereta porsche ni kan . aku tau nampak macam tak mungkin tapi mana kita tau harga kereta ni jatuh merudum ke, kemudian kita beli lah hehe

kuat sungguh berangan .

Jom berangan sambil tengok GAMBAR PORSCHE PANAMERA CANTIK DAN ELEGAN!  , haaihh lawa weh .  ada tak yang nak sponsor aku ?  hehe

Sekian .


Read More

SINOPSIS DRAMA HIKAYAT CINTA SI PEMATAH HATI ! BEST CERITA NI !

SINOPSIS DRAMA HIKAYAT CINTA SI PEMATAH HATI ! | Drama yang di tayangkan di astro ini semakin mendapat tempat dalam kalangan rakyat Malaysia . Mana tidaknya drama ni kan penuh dengan adegan sweet di antara pelakon Alif satar dan Nabila Razali. ye ! aku tau korang cari SINOPSIS DRAMA HIKAYAT CINTA SI PEMATAH HATI ! Berikut merupakan Sinopsis Drama tersebut .


SINOPSIS DRAMA HIKAYAT CINTA SI PEMATAH HATI !
Tengok apa tu aliff ! hahaha


SINOPSIS DRAMA HIKAYAT CINTA SI PEMATAH HATI !


Kisah yang mengisahkan tentang seorang anak dara yang ingin menamatkan zaman bujangnya dengan jejaka pilihan hati. Wafreen Wardah merupakan anak dara yang di maksudkan itu. Manakala Daniel Eilhan pula jejaka pilihan hatinya .

Sikap Daniel Eilhan yang tidak serius ingin memperisterikan Wafreen menyebabkan dia tawar hati. Kebetulan pula selepas itu dia bertemu dengan rayyan rayqarl . seorang pemuda yang kehilangan ibunya dan tidak di endahkan oleh ayahnya.

Rayyan mempunyai seorang adik yang turut dijaganya . Sedar tidak sedar pertemuan mereka itu membuahkan rasa cinta si rayyan kepada wafreen. Namun wafreen merupakan kekasih daniel yang juga adik tiri kepada rayyan .

entah macam mana, daniel di paksa kawin dengan tengku zarryn menyebabkan wafreen kecewa. adakah rayyan berjaya memenani hati wafreen atau daniel berjaya kembali kepadanya ? sama-sama kita saksikan di Astro tau !

Kalau anda nak baca mengenai pelakon drama Hikayat cinta si pematah hati boleh klik pautan ini .

SINOPSIS DRAMA HIKAYAT CINTA SI PEMATAH HATI ! ni memang best , aku layan drama dia pun kelakar tengok gelagat si alif satar dan nabila razali . korang yang layan drama ni rasa macam mana ? best ke idok ?

Sekian .

Read More

27 April 2017

HARGA XIAOMI REDMI 4A DI MALAYSIA - CARA BELI PHONE XIAOMI !

HARGA XIAOMI REDMI 4A DI MALAYSIA


Jenama Xiaomi semakin mendapat tempat dalam kalangan rakyat malaysia terutamanya. Jenama ini semakin di kenali kerana corak dan design telfon bimbit yang di perkenalan amatlah menarik perhatian. Harganya juga berpatutan ! itu yang penting tu . Ramai di antara kita yang lebih gemar memilih telefon bimbit yang murah dan berkualiti berbanding harga yang mahal .

Mesti ramai yang nak tahu HARGA XIAOMI REDMI 4A DI MALAYSIA , Berikut merupakan HARGA XIAOMI REDMI 4A DI MALAYSIA

HARGA XIAOMI REDMI 4A DI MALAYSIA


RM 450 - RM 550

*Tertakluk kepada pindaan .

GAMBAR XIAOMI REDMI 4A








HARGA XIAOMI REDMI 4A DI MALAYSIA

HARGA XIAOMI REDMI 4A DI MALAYSIA


CARA BELI PHONE XIAOMI REDMI 4A ?


1. Beli di kedai telefon bimbit !

2, Melalui lazada *trusted seller !

Aku beli melalui link ini - Beli XIAOMI REDMI 4A dengan Lazada .

Tips beli dengan Lazada !


Cari yang ada local warranty . atau korang search sahaja " Jenama yang korang nak dengan malaysia warranty " . Kalau korang beli melalui link yang aku share tu , insyaallah boleh di percayai , sebab aku pun beli melalui link tu dan dah dapat pun dekat aku . tak sampai 48 jam, barang dah sampai dekat korang dah .

Aku mungkin boleh cadangkan xiaomi redmi 4a ini dekat korang yang tak ada bajet beribu-ribu ringgit untuk satu phone . selain dari body dan casing redmi 4a ini yang cantik , dalamannya juga tip top . aku baru guna ini pun rasa macam mudah ja nak guna. dan simple untuk di gunakan .

Kalau berminat boleh dapatkan di sini - Xiaomi Redmi 4a .

Aku harap , maklumat mengenai HARGA XIAOMI REDMI 4A DI MALAYSIA ini membantu korang mencari telefon terbaik untuk korang. Bagi aku handphone redmi 4a ini sesuai untuk semua lapisan masyarakat dan ia memang berkualiti.

Sekian .

Read More

25 April 2017

PELAKON DAN SINOPSIS DRAMA HIKAYAT CINTA SI PEMATAH HATI ! BEST CERITA NI !

PELAKON DAN SINOPSIS DRAMA HIKAYAT CINTA SI PEMATAH HATI ! | Aliff  in the house yaall !  hehehe . aku tau ramai yang nak tengok drama Hikayat Cinta Si Pematah Hati ni kan sebabnya ada aliff satar sebenarnya . hehe Drama baru ini menggantikan drama Cik serba tahu . korang nak tau tak siapa pelakon drama Hikayat Cinta Si Pematah Hati ni ? Berikut merupakan PELAKON DAN SINOPSIS DRAMA HIKAYAT CINTA SI PEMATAH HATI !




PELAKON DAN SINOPSIS DRAMA HIKAYAT CINTA SI PEMATAH HATI !

PELAKON DAN SINOPSIS DRAMA HIKAYAT CINTA SI PEMATAH HATI !


Tajuk Drama : HIKAYAT CINTA SI PEMATAH HATI 

Bil Episod 

20 episod

Tarikh Tayangan 


24 April 2017

Waktu Tayangan 


Isnin-Khamis, 10.00 malam

Saluran Siaran 


Astro Ria 104 & Astro Ria HD 123

Senarai Pelakon 


Alif Satar
Nabila Razali
Hafreez Adam
Nadiyah Shahab
Aien Zahalan
Syafiq M. Nazri
Rykarl Iskandar
Yaya Zahir


SINOPSIS DRAMA HIKAYAT CINTA SI PEMATAH HATI ! [ KLIK ]


Amacam ? seronok tak ?

Mesti followers alif satar akan menonton drama ni kan. Korang tahu ini juga antara drama terbaru pelakon baru iaitu Nabila Razali tau . siapa yang dah tengok episod satu , mesti nampak hebat lakonan Nabila razali ni kan .

apa-apa pun drama ni kena tengok. lepas korang baca mengenai PELAKON DAN SINOPSIS DRAMA HIKAYAT CINTA SI PEMATAH HATI !, korang mesti rasa nak tengok kan. jangan lupa tengok di astro ria !

sekian .





Read More

22 April 2017

BIODATA AZREL ISMAIL PELAKON DRAMA CUCU TAUKE BERAS ! KACAKNYA !

BIODATA AZREL ISMAIL PELAKON DRAMA CUCU TAUKE BERAS • Sebenarnya Azrel Ismail ini adalah antara pelakon kegemaran rakyat malaysia. Banyak drama lakonan beliau menjadi hit atau trending dalam kalangan rakyat malaysia . Jadi, mesti ramai yang nak berkenalan dengan beliau kan . berikut merupakan BIODATA AZREL ISMAIL PELAKON DRAMA CUCU TAUKE BERAS


BIODATA AZREL ISMAIL PELAKON DRAMA CUCU TAUKE BERAS
kacak tak ?


BIODATA AZREL ISMAIL PELAKON DRAMA CUCU TAUKE BERAS


Nama Penuh :
Nama Artis : Azrel Ismail
Umur : 33 (2017 )
Tarikh Lahir : 1984
Asal : Perak


BIODATA AZREL ISMAIL PELAKON DRAMA CUCU TAUKE BERAS


Sebelum ni antara drama lakonan Azrel Ismail yang trending adalah menantu ting tong . Aku pun layan drama ni sebenarnya . dan yang terbaru , beliau bergandingan dengan Zahirah Macwilson dalam drama cucu tauke beras . seronok tak bila dah tahu biodata Azrel Ismail ?

Diharap entri berkaitan BIODATA AZREL ISMAIL PELAKON DRAMA CUCU TAUKE BERAS ini memberi peluang kepada kita untuk berkenalan dengan beliau dengan lebih dekat lagi kan . Ada tak peminat-peminat Azrel Ismail ? jom komen di rungan komen di bawah .

Sekian.


Read More

19 April 2017

TIPS UNTUK BERJAYA DALAM EXAM - UPSR, PT3 , SPM DAN DI UNIVERSITI !

TIPS UNTUK BERJAYA DALAM EXAM | Memandangkan aku tengah dalam mood exam sekarang ni, apa kata kita sembang pasal tips berjaya dalam exam. Aku yakin ramai dalam kalangan kita atau adik-adik kita tak tahu macam mana nak berjaya dalam exam sedangkan dah cuba study dah kan.Tak kira exam Upsr, Pt3 , SPM dan Universiti . Apa TIPS UNTUK BERJAYA DALAM EXAM ?


TIPS UNTUK BERJAYA DALAM EXAM


TIPS UNTUK BERJAYA DALAM EXAM

1. Persediaan Awal !

Banyak sebenarnya cara untuk buat persediaan awal ni. Antaranya fokus ketika cikgu mengajar, jangan nak main-main lak. sekali sekala tak pa. ehhh.

2. Buat contoh soalan * Jangan tinggal !

Banyakkan buat soalan. sebab tu korang kena study awal. sebabnya nak dekt exam nanti korang tak lah serabut nak fokus habiskan tajuk dalam buku tu. bila nak dekat exam ni, korang hanya fokus dengan soalan ja. terutamanya soalan past year !.

>> Dapatkan Panduan MUET Disini

3. Fokus .

Jangan terlalai pulak ya. nak exam, buat cara nak exam.

4. Restu Mak Ayah, cikgu . *GF/BF kau tu tak yah. dia takda apa-apa dengan kau .

Doa mereka adalah kunci kejayaan kita .

5. Jangan Nervous !

Banyak student yang suka nevous bila nak exam ni kan. bila nervous nanti depa akan cepat blank.fuhhh susah nanti .


TIPS UNTUK BERJAYA DALAM EXAM


Itulah serba sedikit yan aku boleh kongsikan dengan korang mengenai TIPS UNTUK BERJAYA DALAM EXAM . yang pasti semua tips ini adalah amat PENTING kepada kita untuk kita take note dan ambil perhatian .

Oh ya ! korang nak panduan atau tips berjaya exam lagi tak ? Korang jarang guna tips ni dan Korang MESTI AMBIL TAHU . kalau korang nak tau, rujuk pautan ini .

Semoga TIPS UNTUK BERJAYA DALAM EXAM ini membantu korang buat persedian rapi untuk exam sama ada UPSR, PT3 ,SPM Dan Universiti ya ! semoga berjaya dan ingat ! jangan sesekali putus asa.

Sekian .
Read More

15 April 2017

PAK NIL GANTI NAJIP ALI DALAM MAHARAJA LAWAK MEGA !

PAK NIL GANTI NAJIP ALI DALAM MAHARAJA LAWAK MEGA !


PAK NIL GANTI NAJIP ALI DALAM MAHARAJA LAWAK MEGA ! • Sejak minggu lalu nama Najip ali sentiasa menjadi sebutan ekoran kontroversinya dalam satu program di singapura. Ia berikutan kenyataannya dalam satu program bual bicara di singapura yang dikatakan mengutuk perdana Menteri Kesayangan Ramai iaitu DS Najib .

Untuk pengetahuan korang , Najip ali merupakan Pengkritik Maharaja Lawak Mega 2017 . atas sebab itu, beliau di gugurkan dari menjadi juri dan pengkritik Maharajalawak mega 2017. dan siapa yang ganti Najip ali ? ya jawapannya adalah Paknil !

PAK NIL GANTI NAJIP ALI DALAM MAHARAJA LAWAK MEGA !


Sememangnya Najip ali dan Pak nil bukanlah orang asing. style dan gaya mereka juga lebih kurang sama. dengan kemasukan pak nil ini menjadikan juri maharajalawak mega 2017 kali ini di barisi oleh 3 juri dari malaysia dan 1 juri dari Indonesia.

Kalau setakat ini , Pak nil jadi juri di MLM . aku rasa okay jer tak ada kontroversi setakat 2 minggu ini . dan komen pak nil juga direct to the point. peminat dengar pun sedap jer. jadi, maksud aku adalah penukaran Najip Ali dan Pak nil tidak mengganggu perjalanan MLM 2017 .

Kesimpulan .

Kisah Najip Ali sudah selesai, tak perlu di besarkan lagi . dan kini maharajalawak mega menuju ke pentas Final mereka ! sudah pasti ramai yang akan menantikan siapa juara mlm 2017 . jadi kita boleh fokus ke arah itu .

Sekian .
Read More

14 April 2017

3 FAKTA KEJAYAAN AZIZUL HASNI AWANG YANG KITA KENA CONTOHI !

3 FAKTA KEJAYAAN AZIZUL HASNI AWANG YANG KITA KENA CONTOHI ! |  Semalam waktu malaysia , Azizul Hasni Awang telah di nobatkan sebagai pemenang acara kierin dunia ! Setelah sekian lama mencuba , akhirnya azizul hasni awang berjaya memenangi kejohanan tersebut. Tapi ramai yang tak tahu ada fakta di sebalik kejayaannya. Berikut merupakan 3 FAKTA KEJAYAAN AZIZUL HASNI AWANG YANG KITA KENA CONTOHI !


Image may contain: 1 person


3 FAKTA KEJAYAAN AZIZUL HASNI AWANG YANG KITA KENA CONTOHI !

1. Beliau bermula dari belakang ketika acara itu berlangsung .

Kalau anda tonton video kejohanan itu semalam pasti anda takut ketika permulaan perlawanan tersebut kerana beliau bermula di number 4 dan kemudian peserta lain memotongnya. Tetapi beliau bangkit atau itu mungkin strategi beliau untuk menjadi juara keirin dunia !

Tonton video kejayaan Azizul hasni awang di Juara keirin Dunia .[KLIK]

2. 10 tahun mencuba dan akhirnya beliau berjaya .

10 tahun mencuba ! itulah yang di luahkan oleh Azizul Hasni awang dalam satu video yang lain yang mana beliau berusaha walaupun gagal sebelum ini .

3. Usaha dan terus berusaha sehingga berjaya !

Tak kenal malu ketika kalah, itu kunci kejayaan beliau sehingga hari ini. dan sampai sekarang tiada siapa yang mampu mengganggu gugat posisi beliau di Malaysia.


3 fakta atau kunci kejayaan azizul Hasni awang ini perlu di contohi oleh kita semua. Beliaulah The Pocket Man dan sekarang beliau menjadi The King of Keirin ! berkat usaha beliau menjadikan beliau seperti mana hari ini .

Tahniah di ucapkan kepada Azizul atas kejayaan beliau dan pasti rakyat malaysia berbangga dengan kejayaan azizil hasni di pentas dunia dalam acara berbasikal ini. persoalanya siapakah pengganti beliau ?

Sekian .
Read More

13 April 2017

KELEBIHAN MEMILIKI PANDUAN EXAM ONLINE PENOLONG PENERANGAN S29 !

KELEBIHAN MEMILIKI PANDUAN EXAM ONLINE PENOLONG PENERANGAN  S29 ! | Beberapa hari sahaja lagi Exam Online Penolong penerangan S 29 akan berlangsung. Tarikhnya adalah 17 April ini . Aku yakin ramai yang dah study bagaimana nak lulus dengan jayanya dalam peperiksaan Online Penolong Penerangan s 29 . 

KELEBIHAN MEMILIKI PANDUAN EXAM ONLINE PENOLONG PENERANGAN  S29 !

Tetapi, Korang betul-betul ke faham selok belok peperiksaan online ni ? Korang tahu ramai yang gagal dalam tapisan temuduga SPA setiap tahun !

Fuhh

Dah bersediakah aku ni ? ehh korang lah , aku tak ambik exam online ni. hehe

Mungkin ramai yang belum sedia untuk ambil exam online ni kan. mungkin sibuk atau sebagainya. jadi aku nak kongsikan kepada korang satu panduan yang orang lain gunakan dan mereka telah berjaya dalam peperiksaan Online Penolong penerangan S 29 .

korang nak tahu tak KELEBIHAN MEMILIKI PANDUAN EXAM ONLINE PENOLONG PENERANGAN  S29 ?

1. Kita faham bagaimana peperiksaan online ini dijalankan.
2. kita YAKIN untuk menjawab peperiksaan online ini
3. Kita MAMPU untuk berjaya dalam peperiksaan online ini.
4. Tak nerves bila jawab exam.
5. Tak blank ketika jawab exam.

KELEBIHAN MEMILIKI PANDUAN EXAM ONLINE PENOLONG PENERANGAN  S29 !
Testimoni dari rakan-rakan yang dah berjaya
Jadi, tunggu apa lagi, wang yang keluar hari ini untuk dapatkan panduan online penolong penerangan ini akan menjadi aset berguna kepada diri anda. Ia juga akan membawa kejayaan kepada anda jika anda mengikut segala panduan yang di berikan dan menjawab soalan dengan baik dalam peperiksaan tersebut nanti.

Orang cakap sediakan payung sebelum hujan . nah ! aku bagi korang payung sebagai bantuan untuk korang.

Bagi yang berminat nak dapatkan Panduan Exam Online Penolong penerangan S 29 ni , korang boleh dapatkan di pautan di bawah .

Dapatkan  di sini - Panduan Exam Online Penolong Penerangan S 29 !

**korang akan di bekalkan 4 bonus tambahan jika korang dapat panduan tersebut.

Semoga usaha kalian yang ini mampu memberi kejayaan kepada anda dalam peperiksaan online tersebut. aku doakan dari jauh bagi kalian semua untuk berjaya nanti. yang penting usaha dan teruskan study sehingga hari peperiksaan nanti tau. Semoga berjaya.

Sekian .

Read More

12 April 2017

PANDUAN BISNES AIR BALANG SEMPENA BULAN RAMADHAN !

PANDUAN BISNES AIR BALANG SEMPENA BULAN RAMADHAN ! • Lebih kurang sebulan sahaja lagi kita bakal memasuki bulan mulia iaitu bulan ramadhan , sudah pasti ramai di antara kita yang sudah mula mengatur langkah untuk mencari pendapatan lebihan sempena bulan ramadhan ini. Mungkin aku boleh cadangan satu bisnes untuk korang. iaitu bisnes air balang .


PANDUAN BISNES AIR BALANG SEMPENA BULAN RAMADHAN !

Untuk pengetahuan korang, bisnes air balang sentiasa menjadi bisnes popular dalam kalangan rakyat malaysia terutamanya pada bulan ramadhan. Sebabnya orang PASTI akan cari air sejuk untuk juadah berbuka puasa. Jadi sebab tulah aku cakap bisnes air balang ini sentiasa menjadi rebutan ramai .

Persoalannya sekarang ! Macam mana nak mula bisnes air balang ni ? Betul ke air balang ni  menguntungkan korang ?

fuhhh sabar-sabar ! bagi aku tulis bagi habis dulu ya . hehehe

Sebenarnya modal untuk bisnes air balang adalah sangat sedikit berbanding dengan perniagaan lain. kalau korang tak percaya . nak mulakan bisness air balang kena ada modal . harga untuk satu balang sudah rm 150 . berapa banyak air yang anda mahu jual bergantung kepada modal anda. 1 balang satu air .

Kos meja lagi ,

kos kanopi lagi ,

kos kenderaan lagi .

Fuhh kusut wehh !

Jangan risau, aku dekat sini nak bagi pertolongn dekat korang bukan nak suh korang terawang-awang di udara tanpa tali. cewaahh ayat dia . haha

Aku nak syorkan satu panduan bisnes air balang untuk korang yang mana korang perlu dapatkannya sesegera mungkin sebab aku takut harga dia naik jer nanti. maklumlah nak dekat bulan puasa dah kan . jadi , panduan yang aku maksudkan adalah Panduan Bisnes Air   .

Korang akan di beri makluat termasuklah cara nak tempah tapak niaga korang sehinggalah rahsia-rahsia yang penulis sendiri dedahkan dalam panduan Bisnes air balang ini . SERIUS TAK RUGI sebabnya korang bukan saja boleh guna masa bulan ramadhan tetapi hari-hari selepas tu juga kalau korang berminat boleh buat di pasar malam atau ada event-event atau majlis-majlis lain .

PANDUAN BISNES AIR BALANG SEMPENA BULAN RAMADHAN !


Dapatkan di sini - Panduan Bisnes Air Balang .

harga asal RM 250 ! tapi penulis bagi diskaun jadi RM 60 ja ! cepat2 dapatkan sebelum ia naik balik ! 

aku selalu ingatkan untuk yang nak beli panduan yang pernah aku tulis sebelum ini termasuk panduan bisnes air balang ini . apa nasihat aku ? kalau serius nak berniaga ! pastikan dapatkan segera panduan. tak guna kalau kita hanya try and error dan akhir sekali kita gagal. lebih baik kita baca dan ikut panduan yang di berikan. tak perlu pening kepala bila kita terasa susah berniaga .

Dapatkan segera PANDUAN BISNES AIR BALANG SEMPENA BULAN RAMADHAN ! , bukan apa sebab dah nak puasa kan. hehe korang pun nak cari balang lagi, meja lagi dan sebagainya. satu tips untuk korang nak berjaya dalam bisnes. banyakkan sedekah . walaupun satu ringgit pasti akan dapat gandaannya nanti . tak percaya ? cuba buat. aku dah cuba dan dah dapat pun :)

Sekian .

Read More

11 April 2017

PANDUAN ADSENSE YOUTUBE UNTUK PEMULA ! CARA MUDAH UNTUK KORANG FAHAM !

PANDUAN ADSENSE YOUTUBE UNTUK PEMULA


PANDUAN ADSENSE YOUTUBE UNTUK PEMULA ! | Sebelum ini aku pernah ceritakan mengenai cara jana pendapatan dengan adsense melalui blog . kali ini aku nak kongsikan pula mengenai cara jana pendapatan dengan adsense melalui youtube. Yang pasti hasilnya lebih lumayan berbanding blog . nak tahu tak cara dia macam mana ?


PANDUAN ADSENSE YOUTUBE UNTUK PEMULA !

1. Pastikan anda mempunyai Channel Youtube sendiri .
2. Ada video dalam channel anda * pastikan tak ada copyright claim dari mana-mana pihak.
3. pastikan ada subscriber .
4. Kemudian apply adsense melalui youtube.
5. selesai .

Bila channel anda sudah di sahkan , maka lepas itu anda boleh jana pendapatan melalui youtube. Mudah sahaja cara dia .

Nasihat Aku !

Elakkan dari meletakkan video yang ada copyright claim sama ada video mahupun music. aku pernah kena banned 3 bulan dari youtube. lama weh kena tunggu. hehehe ada yang lebih teruk apabila kena band seumur hidup dari adsense . kalau macam tu, memang kena cari jalan lain lah untuk jana pendapatan dari youtube.

Aku yakin korang pun masih blurr kalau korang baru mula baca entri ni kan. kalau sebelum ni korang memang follow entri aku mesti korang akan faha atau masih tak faham juga ? hehehe kalau tak faham, aku nak cadangkan satu panduan adsense untuk korang yang baru nak mula .

Panduan raja Adsense revive ini merupakan panduan yang di miliki oleh blogger-blogger terkenal Malaysia. Salah satu sebabnya adalah kerana panduan ini ditulis dalam bahasa melayu dan ia memudahkan untuk kita faham selok belok cara untuk jana pendapatan dengan adsense.

Jadi sebab itu jugalah aku cadangkan Panduan raja adsense revive ini kepada korang yang baru nak mula, kerana dalam panduan ini ada macam-macam cara yang di ajar mengikut langkah yang betul yang memudahkan korang memahami adsense.

Korang nak tak panduan ni ? kalau nak !

Dapatkan di sini - Panduan raja Adsense revive .

Bukan mudah nak tulis mengenai adsense ini tau, sebab ia melibatkan pengalaman menggunakannya. Penulis panduan ini juga terkenal dengan bijak buat duit online tau. aku sendiri dah baca panduan ini dan ada banyak perkara yang korang boleh belajar dari panduan ini dan tak dapat dalam panduan di luar sana. dapat kan segera !

Semoga PANDUAN ADSENSE YOUTUBE UNTUK PEMULA ! ini membantu korang menjana pendapatan melalui video di youtube. teruskan usaha dan anda pasti berjaya. semoga berjaya dengan jayanya insyaallah.

Sekian .


Read More

10 April 2017

BIODATA HANI NAZRINA PELAKON DRAMA SHHH... I LOVE YOU !

BIODATA HANI NAZRINA PELAKON DRAMA SHHH... I LOVE YOU ! | Pelakon baru yang membintangi drama shhh... i love you ini bernama Hani Nazrina ! mesti korang tertanya mengenai watak adik kepada gambit dalam drama shhh... i love you kan. atau nama sebenar ain drama shhh... i love you. haa, dia ni lah orangnya. berikut merupakan BIODATA HANI NAZRINA PELAKON DRAMA SHHH... I LOVE YOU !


BIODATA HANI NAZRINA PELAKON DRAMA SHHH... I LOVE YOU !

**gambar sumber facebook Hani Nazrina

BIODATA HANI NAZRINA PELAKON DRAMA SHHH... I LOVE YOU !

Nama Penuh :
Nama Artis : Hani Nazrina
Asal :
Umur :
Tarikh Lahir :

Kalau korang tengok Drama Shhh... I love you mesti korang tahu watak ain. sebab dia adik kepada gambit yang selalu berkepit dengan abang dia.

Ini sahaja BIODATA HANI NAZRINA PELAKON DRAMA SHHH... I LOVE YOU ! , yang aku jumpa . Nanti kalau ada pertambahan, aku tulis semula tau. Jadi, korang dah ready ke nak tengok drama lakonan Hani Nazrina ? hehe


Sekian.

Read More

06 April 2017

SINOPSIS DRAMA SHHH... I LOVE YOU (TV 3) ! SERONOK CERITA NI TAU !

Drama lakonan gambit dan Elvina Mohammad ini semakin hari semakin mengasyikkan. Korang boleh duduk dan layan drama ini sambil makan malam tanpa sedar. hehe. sebab apa drama shhh i love you ni ramai sangat penonton ? sebabnya jalan cerita dia yang menariklah. Jom baca SINOPSIS DRAMA SHHH... I LOVE YOU TV 3 !


SINOPSIS DRAMA SHHH... I LOVE YOU TV 3


SINOPSIS DRAMA SHHH... I LOVE YOU TV 3 !

Drama yang mengisahkan tentang pasangan sumayyah dan aidan yang bercinta namun tidak ke jinjang pelamin. Sumayyah meninggal dunia kerana sakit. Selepas itu Aidan tidak lagi bercinta dengan mana-mana perempuan lain.

Sehinggalah satu ketika dia terjumpa dengan Nadia. Sebenarnya selepas sumayyah meninggal dunia, buah pinggangnya di dermakan kepada Nadia yang betul-betul memerlukan ketika itu. Oleh sebab dia menerima buah pinggang itu, maka dia mampu bertahan sehingga hari ini .

Entah macam mana perasaan kedua-dua mereka seakan-akan ada tarikan di antara satu sama lain. Bagaimanakan perjalanan cinta di antara aidan dan Nadia ? atau mereka memang tidak di takdirkan bercinta ?

Sama-sama kita saksikan di tv 3 tau .

Drama ni yang mengambil slot suamiku paling sweet ini pun tak mengecewakan korang. Kalau yang suka cerita sweet, Drama shhh... i love you ini sesuai untuk di tonton.


SINOPSIS DRAMA SHHH... I LOVE YOU TV 3 pun best je kalau kita layan kan. tamba-tambah kalau korang boleh tengok terus drama ini kan. kalau yang dah pernah tengok drama ni, apa part yang korang rasa best ? jom komen di bawah.

Sekian.


Read More

05 April 2017

PANDUAN MUET 2017 UNTUK ANDA- SOALAN DAN TEKNIK MENJAWAB !

PANDUAN MUET 2017 UNTUK ANDA ! | Peperiksaan Muet yang akan berlangsung tidak lama lagi pasti membuatkan korang rasa nervous dan tak tentu arah. betul tak ? hehe aku pun pernah melalui benda yang sama . Jadi aku nak kongsikan sedikit PANDUAN MUET 2017 UNTUK ANDA .

Soalan muet terkini


Pertamanya, sebelum korang masuk dewan exam korang kena Study dulu. Jangan main redah masuk dewan exam tanpa praktis terlebih dahulu. Mungkin korang dah study masa dalam kelas dengan kawan-kawan korang atau pun lecturer korang ajar korang mengenai exam Muet ini.

Lepas belajar cuba buat latihan sebelum masuk exam. kalau ada kekurangan, korang boleh improve lagi sebelum exam.

Buat soalan-soalan Muet untuk membiasakan korang dengan struktur soalan yang ada dalam exam. Kalau exam speaking, banyakkan bercakap dalam bahasa Inggeris. Masalah pelajar melayu termasuk aku dan korang adalah MALU nak cakap bahasa inggeris.

Sebabnya nanti member suka bahan korang . Betul tak ?

Cara mudah, kalau korang nak berjaya , berhenti dari rasa malu tak bertempat. kalau tidak , Band korang akan setakat band 3 jer. susah tau nak dapat band 5 untuk budak melayu macam kita yang jarang guna perkataan inggeris ni.

Yang kedua , dapatkan satu panduan Muet . Ia macam buku yang korang beli dekat kedai buku tetapi ia bersifat digital , korang kena baca guna laptop atau handphone. kalau rajin, korang pi print itu je.

Kenapa kena beli Panduan Muet ini ?


1. korang serius nak Score Band 5 dalam Muet .
Kalau TAK SERIUS, boleh ja tutup terus blog ini dan abaikan apa yang aku cakap ni.

2. Ada Contoh soalan dan panduan untuk menjawabnya.
Serius ini akan membantu korang.

3. latih tubi sebelum exam .

Bukan mudah nak dapat Band 5 kalau korang perangai macam yang aku sebut dekat atas tu. Malu , Malas dan lain-lain. Sekurang-kurangnya kalau korang beli panduan Muet ini, korang boleh study di mana sahaja korang berada betul tak ? nanti nak exam , tak lah takut-takut.

Dapatkan di sini - PANDUAN MUET

Akhir kata, aku ulang buat kali ketiga, Nak dapat band 5 itu susah, nak usaha ke arah tu lagi susah. Hanya orang yang study dan belajar PANDUAN MUET 2017 sahaja yang mampu untuk berjaya. selebihnya hanya aku serah pada korang untuk jawab elok-elok dalam exam nanti. kalau aku ada sebelah korang, aku nampak buat salah. gigit sorang-sorang nanti. hehehe

Selamat menjawab Exam !

Sekian.

Read More

04 April 2017

PELAKON DRAMA MENANTI FEBRUARI !

PELAKON DRAMA MENANTI FEBRUARI ! | Drama ini akan menggantikan Drama Misteri Wan Peah yang telah tamat siarannya semalam ( 29 Mac 2017) . Jadi nantikan tayangan Drama Menanti Februari ini di Tv 3 mulai minggu hadapan.  Berikut merupakan PELAKON DRAMA MENANTI FEBRUARI !



PELAKON DRAMA MENANTI FEBRUARI !


DRAMA MENANTI FEBRUARI !

Bil Episod : 16 episod
Tarikh Mula siaran : 3 April 2017
Waktu Siaran : Isnin hingga Rabu, 10 malam
Saluran Siaran : TV3
Senarai Pelakon : Nur Fathia Latiff, Zul Ariffin, Afiq Muiz, Wan Nor Azlin, Riz Amin


Mungkin jalan cerita Drama Menanti Februari ini agak lain dari Drama sebelumnya. akan tetapi tak salah kita menonton kan.

DRAMA MENANTI FEBRUARI ini pasti akan menyeronokkan anda dengan barisan pelakon yang hebat dan mantap. Jadi tunggu waktu siarannya ya. ada tak dekat sini peminat-peminat Zul ariffin , Fathia dan Afiq Muiz ? 

Haaa, korang kena tunggu tau untuk tengok lakonan mereka dalam drama menanti Februari yang akan di tayangkan di tv 3 ! support jangan tak support.

Sekian.




Read More

PETUA KURUSKAN BADAN UNTUK YANG NAK KURUS !

PETUA KURUSKAN BADAN UNTUK YANG NAK KURUS ! | Ramai yang bertanyakan bagaimana kita nak kurus ? Ramai sangat terutamanya golongan wanita Malaysia . Pernah tak kita duduk kejap dan fikir mengenai apa yang kita makan setiap hari. McDonald , KFC ,Pizza Hut atau makannan lain seperti Nasi Kandar, Teh ais dan lain-lain yang kita ambil saban minggu. Adakah makanan ini mampu kuruskan badan kita ?


cara lelaki kuruskan badan


JAWAPANNYA ADALAH - TIDAK !

Semalam aku terbaca mengenai satu status yang lebih kurang berbunyi

" Ramai orang nak kurus, mereka berhenti makan nasi. Tetapi mereka makan roti subway yang ada ayam dan sos yang meleleh"

Sebenarnya Makan subway dan sos yang meleleh itu akan menyebabkan korang mengambil gula yang berlebihan. sebabnya dalam sos ada gula dan sebagainya. Jadi , Macam mana nak kuruskan badan kalau macam tu ?

PETUA KURUSKAN BADAN UNTUK YANG NAK KURUS !

1. Kurangkan Pengambilan Gula .
2. Banyakkan minum air .
3. Bersenam .

Guna sahaja 3 perkara ini dan lihatlah perubahan yang betul-betul berlaku ke atas anda !


PETUA KURUSKAN BADAN


Korang betul-betul ka nak kuruskan badan ni ?

Serius ?

atau sekadar melepaskan batuk di tangga ? atau sekadar nak sedapkan hati ja ?

okay,

aku tau korang serius dan FOKUS untuk kuruskan badan korang tu .

Aku ada satu TAWARAN MENARIK untuk korang yang SERIUS SAHAJA !

Tawaran apa tu ?

Formula Kurus ! ia merupakan panduan yang ditulis oleh Nazrin Nasser . Siapa beliau ni ? Dia adalah orang yang berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 25kg dalam masa 5 bulan SAHAJA !. dia juga ada berkongsi pelbagai tips untuk anda . Aku harap sangat korang dapatkan Formula Kurus ini untuk menjayakan misi korang tu.

Dapatkan di sini - Formula Kurus .

Misi korang sudah pasti nak kuruskan badan yang sedia ada . Tanpa usaha, anda tidak akan mampu berjaya . Ingatlah , kita juga mesti tahu cara yang betul untuk mengurangkan berat badan kita. kalau guna cara yang salah,alamat nya ke Hospital lah kita. betul tak ?

Aku harap PETUA KURUSKAN BADAN UNTUK YANG NAK KURUS ini membantu korang untuk menjayakan misi korang tu . Aku harap juga, Formula kurus yang aku kongsikan dengan korang yang mana orang lain jarang kongsikan itu mendapat perhatian korang. Jangan tutup blog ini sebelum korang dapatkan Formula tersebut.

Sekian. :)

Read More

03 April 2017

PELAKON DRAMA SHHH... I LOVE YOU !

PELAKON DRAMA SHHH... I LOVE YOU ! • Drama Shhh... i love you merupakan drama baru yang akan mula di tayangkan bagi menggantikan drama suamiku Paling Sweet. Panjang betul nak tulis tajuk Drama ni . hehehe Jom kita berkenalan dengan PELAKON DRAMA SHHH... I LOVE YOU !  .



PELAKON DRAMA SHHH... I LOVE YOU !


PELAKON DRAMA SHHH... I LOVE YOU !


Gambit Saifullah, Elvina Mohamad ( Biodata Elvina ) , Tash Yong ( Biodata Tash Yong ) , Aien Zahalan, Hafreez Adam, Hani Nazrina,

Tarikh Mula Siaran : 3 April 2017
Saluran Siaran : TV3
Waktu Siaran : 7 Malam hingga 8 malam

Hai Gambit ! hahaha lama tak nampak dia main watak hero dekat tv3 kan. hehe 

apa pendapat korang mengenai PELAKON DRAMA SHHH... I LOVE YOU . aku yakin mesti ramai yang menonton drama ni kan. selain di sebabkan pelakon-pelakonnya. waktu petang selalunya orang gunakan untuk berehat sambil menonton tv. hehe

Sekian.

Read More

02 April 2017

ALTERNATIF SELAIN SPA UNTUK KERJA DENGAN KERAJAAN !

Pernah tak rasa kecewa bila mohon kerja dengan SPA tapi tak dapat ? Mesti sedih kan. Aku pun dulu macam tu, rasa sedih yang teramat. rasa macam sempit je jalan nak kerja dengan kerajaan .Jadi ada yang bertanya ada ke Alternatif lain selain SPA untuk memohon kerja kerajaan.


ALTERNATIF SELAIN SPA UNTUK KERJA DENGAN KERAJAAN !


Pendek kata , ada ka cara lain nak kerja dengan kerajaan selain melalui SPA ?


Jawapannya ADA !

Fuuyoo , lega rasa bila dengar ada alternatif lain untuk kerja dengan kerajaan.

Korang nak tahu tak cara dia ?

Adalah dengan memohon secara terus kepada agensi-agensi kerajaan yang ada . Korang tahu ada dua ratus lebih agensi kerajaan yang boleh terima korang kerja dengan diorang.

TAPI ADA MASALAH !

1. Korang tak tahu cara macam mana nak apply atau mohon kerja dengan kerajaan.

2. ada ke soalan atau tips untuk memohon kalau ikut cara ni ?

3. Tak YAKINLAH !

JANGAN RISAU !

Masalah anda tu hanya kecil sahaja sebab aku ada jalan penyelesaian untuk korang! . Ada satu panduan Agensi Kerajaan yang aku nak cadangkan untuk korang. Apa yang ada dalam Panduan Agensi Kerajaan ini ?

Panduan Agensi Kerajaan ini mengandungi;

[+] Direktori Lengkap 203 Agensi beserta Alamat & Nombor Telefon
[+] Action Plan: 7 strategi
[+] Template Resume Khas untuk Kerjaya Agensi

Harga dia berapa ni admin ?

Murah jer RM 30 .

Perlu ke nak beli Panduan Agensi Kerajaan ini ?

PERLU SANGAT untuk korang yang SERIUS SAHAJA !

Sebab orang yang serius adalah orang yang akan berjaya .

Dapatkan di sini - Panduan Agensi Kerajaan.

**baca dan teliti dahulu panduan tersebut. scroll ke bawah dan klik " beli sekarang " untuk membeli.

Aku hanya mampu cadangkan kepada korang sahaja mengenai ALTERNATIF SELAIN SPA UNTUK KERJA DENGAN KERAJAAN , selebihnya hanya korang yang buat keputusannya. Yelahkan , masa depan korang bukan aku. hehe Gunakan peluang ini untuk memperoleh kerja kerajaan yang anda idamkan. Semoga berjaya.

Ini juga salah satu usaha untuk berjaya.

Sekian.


Read More

KEPUTUSAN SUKU AKHIR PERTAMA PIALA FA 2017 !

KEPUTUSAN SUKU AKHIR PERTAMA PIALA FA 2017 ! • Hari ini telah berlangsung pusingan pertama Suku Akhir  Piala Fa 2017. Sebanyak 4 perlawanan yang berlangsung sebentar tadi dan berikut merupakan KEPUTUSAN SUKU AKHIR PERTAMA PIALA FA 2017 !

KEPUTUSAN SUKU AKHIR PERTAMA PIALA FA 2017 !



KEPUTUSAN SUKU AKHIR PERTAMA PIALA FA 2017 !



Pahang berpesta Gol ketika menentang JDT di Stadium Darul Makmur. Penjaring gol bagi pasukan pahang adalah Ahmad Syamim Yahya, Matheus Alves dan Chinedu Dike . Manakala gol tunggal JDT di jaringkan oleh Marcos Antonio.

Negeri sembilan membawa bekal 1 gol dari sabah sebelum aksi kedua nanti. Gol Negeri Sembilan di jaringkan oleh Marka Simic pada minit ke 26.

Di stadium darul aman, Kedah berpesta gol dengan 6 gol berjaya di hasilkan menentak PKNP. 1 Jaringan sendiri dari pasukan lawan, Fitri omar, Liridon, ken ilso dan syafiq ahmad masing-masing merupakan penjaring gol untuk kedah. PKNP FC pula memeroleh 1 gol hasil jaringan Khairul Asyraf Ramli.

Perlawanan terakhir pula melibatkan Terengganu dan Sarawak di Terengganu. Jarinan gol oleh Lee jang ho memberi kedudukan selesa buat sarawak kerana berjaya membawa pulang gol di laman lawan. Manakala ,Federica Falcone menjaringkan gol untuk pasukan terengganu.

JDT dan Negeri sembilan dan sarawak dan pknp akan bermain di gelanggang sendiri manakala kedah , Pahang,terengganu dan sabah akan bermain di gelanggang lawan pada pusingan kedua suku akhir piala fa 2017 nanti.

Itulah serba sedikit KEPUTUSAN SUKU AKHIR PERTAMA PIALA FA 2017 , di harap anda semua sentiasa bersama blog ini untuk keputusan perlawanan pusingan kedua suku akhir piala Fa nanti.

Sekian

Read More