10 TEMPAT MENARIK DI SEKITAR PULAU PINANG ! TEMPAT MAKAN DAN JALAN-JALAN !

TEMPAT MENARIK DI SEKITAR PULAU PINANG ! | Sempena musim cuti sekolah kali ini, aku ingin kongsikan mengenai TEMPAT MENARIK DI SEKITAR PULAU PINANG . Memandangkan aku memang tinggal di Pulau Pinang. jadi  boleh la aku kongsikan sedikit tempat menarik di sini. Berikut merupakan TEMPAT MENARIK DI SEKITAR PULAU PINANG .
10 TEMPAT MENARIK DI SEKITAR PULAU PINANG


TEMPAT MENARIK DI SEKITAR PULAU PINANG 

1. Padang Kota .
2. Bukit Bendera
3. Taman Negara Teluk Bahang.
4. ESCAPE
5. Entopia * Taman Rama-rama
6. Taman Rimba
7. 3D Art muzium
8. Food Muzium
9. Street Art
10 . Skywalk Komtar . - Perbezaan Komtar dulu dan sekarang .


10 TEMPAT MENARIK DI SEKITAR PULAU PINANG
nasi andar deen maju


Tempat Makan Yang sedap di Pulau Pinang !


  1. Nasi kandar Beratur
  2. Nasi kandar kampung melayu
  3. Nasi kandar Deen Maju 
  4. Mee kuah teluk kumbar
  5. Popia Stadium bandaraya * cepat sold out.
  6. astaka stadium
  7. Astaka padang kota .
  8. Nasi dalca bayan lepas
  9. Nasi lemak mustang bayan lepas.
  10. char kuew teuw sani

Fuhh ada lagi sebenarnya aku nak senaraikan tapi yang ini pun dah banyak dah kan. aku yakin kalau korang duduk seminggu pun belum tentu korang boleh explore semua tempat-tempat menarik di Pulau Pinang .

Untuk yang nak mai penang melalui udara iaitu dengan menempah flight ke Pulau pinang. aku nak bantu korang untuk beli tiket melalui Airpaz.com mudah dan cepat. Korang rujuk pautan ini - Airpaz.com .

Untuk yang nak book Hotel. macam biasalah kan korang boleh guna Trivago . Kalau korang nak mudah lagi, korang just klik pautan yang aku bagi di sini - Trivago Hotel .

Semoga dengan perkongsian aku mengenai 10 TEMPAT MENARIK DI SEKITAR PULAU PINANG membantu korang untuk bercuti di Pulau pinan sempena cuti sekolah kali ini. Semoga bermanfaat untuk kita semua. Jom viral kan !

Sekian .

0 comment... add one now

Visitors