TEKNIK MUDAH NAK TINGKATKAN PAGEVIEW BLOG MELALUI FACEBOOK !

TEKNIK MUDAH NAK TINGKATKAN PAGEVIEW BLOG MELALUI FACEBOOK ! | Sejak dua tiga menjak ini , kalau korang perasan Pageview dari google jatuh mendadak . Ada blogger yang jatuh pv sampai 2k dari kebiasaan . aku pun salah seorang dari mereka . Hasil kajian yang aku buat. ada beberapa faktor yang di tulis oleh blogger mat saleh . Jom kita baca di bawah .

TEKNIK MUDAH NAK TINGKATKAN PAGEVIEW BLOG MELALUI FACEBOOK !

PUNCA TRAFFIC JATUH MENJUNAM TAHUN 2017 .

1. Google algorithm .

Ni kerja google , dia update system dia . jadi memang akan jatuh traffic.

2. Google Penalty .

Ada banyak jenis penalty yang google bagi kepada blog yang ada dalam carian google . Antaranya adalah Penguin dan Panda . Tak silap aku , panda lebih kepada content blog dan Penguin pula lebih kepada backlink blog kita .

Kesan dari google penalty ini juga akan menyebabkan entri anda jatuh ranking dalam SERP . kalau korang biasa duduk dekat first page, mungkin lepas kena penalty akan jatuh ke page 4 dan 5 .

blog aku pun dah kena penalty ni .

Macam mana nak atasi ? nanti aku update dalam entri lain  ya. sebab macam dah lari jauh lak . hehe

TEKNIK MUDAH NAK TINGKATKAN PAGEVIEW BLOG MELALUI FACEBOOK !


Aku nak kongsikan mengenai TEKNIK MUDAH NAK TINGKATKAN PAGEVIEW BLOG MELALUI FACEBOOK ! . 

1. Hashtag

Guna Hashtag yang biasa di gunakan dan sesuai dengan content entri korang . jangan ambil yang merapu dan tak berkenaan . nanti orang marah dan korang tak dapat pageview .

2. Page

Viralkan di page anda ! guna medium page untuk promosikan blog anda . Kalau tak banyak likers di page, cuba tambahkan dia .

Banyak guna gambar untuk meningkatkan like page.

3 Group facebook

Masuk group facebook yang banyak members . kalau boleh korang tengok dulu recent activity group tersebut . sebab kalau group yang banyak members tapi sendu . rugi juga kan .

Group facebook yang aku cadangkan - Group facebook untuk blogger .

4. Facebook Profile .

Share artikel anda dan gunakan hashtag . Insyaallah banyak traffic yang akan masuk melalui facebook nanti .

Sebab apa aku kata tingkatkan pageview melalui facebook ? ia di sebabkan masalah yang aku bagitau dekat atas tu . traffic jatuh mendadak . jadi untuk recovery balik , boleh guna cara ini .

Semoga entri mengenai TEKNIK MUDAH NAK TINGKATKAN PAGEVIEW BLOG MELALUI FACEBOOK ! membantu korang kembalikan pageview blog seperti sedia kala . ingat jangan putus asa dengan blog tau .

Sekian.


1 comment... add one now

Unni Anje Unni Anje March 11, 2017
unni selalu guna cara ni je naikkan pv..

Visitors