31 March 2017

BIODATA DZAWIN MAHARAJALAWAK MEGA 2017 !

BIODATA DZAWIN MAHARAJALAWAK MEGA 2017 ! || Peserta solo yang masih bertahan dalam Maharajalawak mega 2017 iaitu Dzawin . Dzawin mula menjadi sebutan ramai sejak menjadi peserta maharjalawak mega. Berikut merupakan BIODATA DZAWIN MAHARAJALAWAK MEGA 2017 !


BIODATA DZAWIN MAHARAJALAWAK MEGA 2017 !


BIODATA DZAWIN MAHARAJALAWAK MEGA 2017 !

Nama Penuh : Dzawin Nur Ikram
Nama Artis   : Dzawin
Asal   : Indonesia
Umur : 26 tahun
Tarikh Lahir : 22 Ogos 1991


Aku pun minat juga mamat ni. haha lawak dia tu lain macam sikit. Ada unsur dakwah memandangkan dzawin bekas pelajar sekolah pondok di indonesia . Jadi semua lawaknya ada nilai apabila di satukan dengan ke agamaan.


Kita doakan Dzawin berjaya dalam jalan dakwah yang di pilih ini. BIODATA DZAWIN MAHARAJALAWAK MEGA 2017 ini sahaja yang mampu aku kongsikan dengan korang mengenai dzawin. ada tak peminat dzawin yang baca post ni ? jom komen sikit.

Sekian.

Read More

HARGA HONDA BR-V MALAYSIA !

HARGA HONDA BR-V MALAYSIA ! | Sejak Januari 2017 , jenama honda Br-v ini menjadi tumpuan ramai. Dan kini jenama tersebut telah menjadi jenama pilihan no 1 untuk kenderaan MPV di Malaysia. Tempahan demi tempahan di buat oleh rakyat malaysia sejak ia mula di lancarkan pada Januari . Jadi mesti ramai tertanya-tanya mengenai HARGA HONDA BR-V MALAYSIA !


HARGA HONDA BR-V MALAYSIA !


HARGA HONDA BR-V MALAYSIA !

RM 85,800 - RM 92,800


HARGA HONDA BR-V MALAYSIA !


HARGA HONDA BR-V MALAYSIA !

**gambar sumber Paultan.org


Agak murah untuk harga sebuah MPV kan. aku rasa sebab itulah ramai yang book dan beli Honda Br-v Malaysia ini . Dah lah body dia lawa, 7 tempat duduk pula tu. rugi weh kalau tak dapatkan satu. hehe macam kereta mainan lak aku cakap kan.

Kalau tengok pada HARGA HONDA BR-V MALAYSIA ! , mesti teruja nak beli kan. kalau anda nak beli atau nak survey, boleh sahaja anda ke showroom honda berdekatan anda untuk test drive sendiri kereta honda Br-v Malaysia ini. aku hanya boleh bagi info mengenai harga ja. nak rasa ? kena try sendiri lah yer.

sekian.

Read More

BIODATA SEBENAR ALIFF AZIZ PELAKON DRAMA MEH SANDAR PADA AKU !

BIODATA SEBENAR ALIFF AZIZ PELAKON DRAMA MEH SANDAR PADA AKU ! || Alif Aziz merupakan antara pelakon senior dari singapura yang menghiasi drama-drama Malaysia . Antara Drama terbaru lakonan ALif Aziz adalah Drama Meh Sandar pada aku, berikut merupakan BIODATA SEBENAR ALIFF AZIZ PELAKON DRAMA MEH SANDAR PADA AKU ! 


BIODATA SEBENAR ALIFF AZIZ PELAKON DRAMA MEH SANDAR PADA AKU !


BIODATA SEBENAR ALIFF AZIZ PELAKON DRAMA MEH SANDAR PADA AKU !


  • Nama Penuh : Md Aliff bin Aziz
  • Nama Artis : Aliff Aziz
  • Asal : Singapore
  • Umur : 26 tahun
  • Tarikh Lahir : 19 Feb 1991


Pelakon kacak ini sentiasa memberikan yang terbaik kepada penonton melalui lakonan beliau dalam drama-drama. Patutlah sampai sekarang Aliff Aziz masih kekal dalam industri seni Malaysia. betul tak ?

Kita doakan agar aliff aziz sentiasa berjaya dalam karier beliau. dan di harap yang membaca BIODATA SEBENAR ALIFF AZIZ PELAKON DRAMA MEH SANDAR PADA AKU ! dapat membantu menyokong beliau dari belakang.

Sekian
Read More

30 March 2017

Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 29 Mac 2017, iaitu tepat jam 2.00 petang sehingga hari esok, 2.00 petang 30 Mac 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2017.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Read More

29 March 2017

SENYUMAN ITU SATU SEDEKAH ! PERBANYAKKAN SENYUMAN !

SENYUMAN ITU SATU SEDEKAH ! • Apabila kita mulakan hari-hari kita, di sarankan agar kita sentiasa senyum dan mulakan hari kita dengan senyuman. Korang tahu tak, dengan hanya sedikit senyuman menyebabkan hati kita menjadi tenang dan tenteram. senyumlah dengan seikhlas hati agar aura kebaikkan itu sentiasa tersebar dalam kalangan orang di sekeliling kita.


SENYUMAN ITU SATU SEDEKAH !


Korang tahu ada kelebihan sebenarnya bagi orang yang suka senyum ini. Antaranya adalah :

1. Ramai orang suka.
2. Tidak stress
3. Menenangkan orang.


Hadis berkaitan Dengan Senyum

Rasulullah SAW bersabda bahawa anak keturunan Adam memiliki kewajiban untuk bersedekah setiap harinya sejak matahari mulai terbit.
Seorang sahabat yang tidak memiliki apa pun untuk disedekahkan bertanya, “Jika kami ingin bersedekah, namun kami tidak memiliki apa pun, lantas apa yang boleh kami sedekahkan dan bagaimana kami menyedekahkannya ?”
Rasulullah SAW bersabda, “Senyum kalian bagi saudaranya adalah sedekah, beramar makruf dan nahi mungkar yang kalian lakukan untuk saudaranya juga sedekah, dan kalian menunjukkan jalan bagi seseorang yang tersesat juga sedekah.” (HR Tirmizi dan Abu Dzar)
Ayuh perbanyakkan Senyum kerana ia juga merupakan sedekah . Jangan sombong untuk senyum sebabnya satu hari nanti kita juga memerlukan senyuman orang lain kepada kita. Sebenarnya hati kita ni perlukan senyuman dari orang lain. baru lah hati kita juga tenang.
Praktikkannlah SENYUMAN ITU SATU SEDEKAH ! semoga hari-hari kita menjadi lebih bermakna. di samping itu kita juga dapat membina masyarakat yang harmoni dan saling menyayangi di antara satu sama lain.
Sekian.
Read More

28 March 2017

BIODATA SARI YANTI PELAKON DRAMA CIK SERBA TAHU !

BIODATA SARI YANTI PELAKON DRAMA CIK SERBA TAHU ! |  Isteri kepada Jep sepahtu ini sudah tidak asing dalam dunia lakonan tanah air. Pertama kali muncul dalam drama kisah kaisara satu ketika dahulu membuatkan nama sari yanti menjadi sebutan ramai. pasti ramai yang nak tahu biodata sari yanti. Berikut merupakan BIODATA SARI YANTI PELAKON DRAMA CIK SERBA TAHU !


BIODATA SARI YANTI PELAKON DRAMA CIK SERBA TAHU !


BIODATA SARI YANTI PELAKON DRAMA CIK SERBA TAHU !

Nama penuh: Sari Yanti Mohamad Nazari

Nama Artis: Sari Yanti

Asal: Kuala Lumpur

Tarikh lahir:  9 November 1984.

Umur: 33 Tahun (2017)

Tahniah Sari yanti dan jep sepahtu kerana telah berjaya mendirikan rumah tangga mereka baru-baru ini . di doakan semoga mereka berdua bahagia di dunia dan di akhirat.

Ramai yang cari berkaitan BIODATA SARI YANTI PELAKON DRAMA CIK SERBA TAHU !. sekarang kami dah tulis kan. apalagi jomlah share !. hehe

Sekian

Read More

27 March 2017

Blog Giveaway by RII

Blog Giveaway by RII • Untuk hari ini, team kami sangat rajin ! hehe kami Join Blog Giveaway by RII ! Seronoknya join giveaway ni ! hehehe 

Blog Giveaway by RII

Kalau korang nak join juga, korang just klik gambar di atas ni ya.

sekian.









Read More

Marching March Giveaway

MARCHING MARCH GIVEAWAY | Jom kali ni Team Blogpadu nak join segmen dan giveaway ! Jadi kami telah memilih Marching March Giveaway ! Kalau korang nak join, klik pautan di bawah ya .

MARCHING MARCH GIVEAWAY
MARCHING MARCH GIVEAWAY 10hb-30hb March 2017



JOIN MARCHING MARCH GIVEAWAY :

1. Tulis entry dengan tajuk MARCHING MARCH GIVEAWAY
2. ikuti syarat lain seperti entry SINI.
3. Letakkan link entry korang di SINI.

Jom Join ramai-ramai !
Read More

TARIKH MULA PUASA TAHUN 2017 !

TARIKH MULA PUASA TAHUN 2017 ! • Baki beberapa bulan lagi ini sudah pasti akan membuatkan kita tidak sabar untuk memasuki bulan ramadhan atau bulan puasa untuk tahun 2017. Kerinduan kita pasti terubat dengan kehadiran bulan puasa iaitu bulan mulia bagi umat Islam. Jadi persoalannya adalah Bilakah tarikh mula puasa ? Berikut merupakan TARIKH MULA PUASA TAHUN 2017 !


TARIKH MULA PUASA TAHUN 2017 !


TARIKH MULA PUASA TAHUN 2017 !

1 Ramadhan = 27 Mei 2017

1 Rejab = 29 Mac 2017

Jadi semua dah tahu bila kita akan mula puasa, jadi nasihat aku untuk kaum wanita, silalah ganti puasa tahun lepas kalau korang tak ganti lagi . hehe aku tau ramai yang tak ganti puasa lagi kan. Pilih tarikh yang korang rasa sesuai untuk berpuasa tau.

Semoga entri ringkas mengenai TARIKH MULA PUASA TAHUN 2017 ! membantu korang untuk membuat persedian sebelum datangnya Bulan Puasa atau bulan ramadhan nanti. Selamat beribadah dan menggantikan puasa anda ! hehe

Sekian .
Read More

26 March 2017

BIODATA TERKINI USOP MENTOR MILENIA 2017 !

BIODATA TERKINI USOP MENTOR MILENIA 2017 ! • Setiap minggu nama ucop mentor atau usop mentor sentiasa menjadi sebutan ramai. Entah kenapa dia menjadi sebutan ramai mungkin kerana pemilihan beliau yang bukan kerana wajahnya tetapi kerana bakat yang ada pada beliau. ramai yang tanya siapa usop mentor ? jom kita berkenalan dengan usop mentor. Berikut merupakan BIODATA TERKINI USOP MENTOR MILENIA 2017 !


BIODATA TERKINI USOP MENTOR MILENIA 2017 !



BIODATA TERKINI USOP MENTOR MILENIA 2017 !

Nama Penuh : Muhammad Saiful Naim Muhd Noor
Nama Artis : Saiful Mentor/ Usop Mentor
Umur : 20 tahun (2017)
Asal : Kedah


Haa, sekarang korang dah kenal dah kan dengan usop mentor ni kan. hehe Jadi ada tak peminat-peminat usop mentor yang baca entri ini ? kalau ada, jom komen " Saya " di ruangan komen tau .

Sememangnya bakat beliau yang beliau miliki menjadikan beliau adalah antara bakat baru tanah air dalam bidang nyanyian. Seronok tak baca Biodata Usop Mentor Milenia 2017 ? muda lagi rupanya si usop mentor ni . hehe

Sekian .

Read More

OST DAN LAGU TEMA DRAMA MEH SANDAR PADA AKU !

OST DAN LAGU TEMA DRAMA MEH SANDAR PADA AKU ! | Drama lakonan Mira Filzah dan Alif Aziz ini semakin seronok dan penuh dengan komedi kekeluargaan. Disamping jalan ceritanya yang menarik, lagu tema / OST Drama Meh sandar pada aku juga menarik.


OST DAN LAGU TEMA DRAMA MEH SANDAR PADA AKU !
gambar sumber google

lagu ost drama meh sandar pada aku ini merupakan hasil duet pelakon drama itu sendiri iaitu mira filzah dan alif aziz .

MEH, SANDAR ADA AKU - OST DAN LAGU TEMA !

Tajuk Lagu : Sandar padaku
Penyanyi : Mira Filzah




Lagu ni agak santai kan berbanding lagu-lagu lain . hehe Mira filzah cakap dia bukan menyanyi pun cuma cakap lirik je. hehe

apa pendapat korang mengenai MEH, SANDAR ADA AKU - OST DAN LAGU TEMA ! . seronok tak ? aku suka lagu ni . santai je kan dengar lagu sandar pada aku ni.  hehehe

Sekian.

Read More

BETUL KE PEREMPUAN MALAYSIA GEMUK ? KORANG MESTI BACA !

PEREMPUAN MALAYSIA GEMUK | Korang pernah tak baca fakta yang mengatakan rakyat Malaysia merupakan antara negara yang menyumbang kepada kadar obesiti yang tinggi . Mesti pernahkan sebab ramai ja yang tulis mengenai perkara ini. Persoalannya sekarang , lelaki atau perempuan yang paling banyak obesiti ? dalam bahasa mudah adalah gemuk ?


PEREMPUAN MALAYSIA GEMUK

itu korang jawab sendirilahkan , sebabnya aku tertarik untuk berkongsi mengenai Perempuan Malaysia Gemuk . Sebab apa aku cakap macam tu , ramai yang marah aku bila baca tajuk ini kan. sebenarnya kalau kita lihat ramai rakyat malaysia melalui satu fasa yang mana mereka tak menjaga permakanan mereka.

Antara Punca Perempuan Malaysia Gemuk adalah :

1. Permakanan Tidak seimbang.
2. Tak bersenam.
3. Tidur Lewat ,
4. Makan malam terlalu lewat.
5. Tak bergerak.

Kesemua ini merupakan sebab kenapa perempuan Malaysia gemuk. Ada pun sesetengah darinya memang sejak dari kecik gemuk dalam kata lain susah nak kurus. Kategori ini kita kecualikan dari istillah gemuk. kita cakap diorang ni comel. hehe

Kesian weh, bila member-member kutuk dia gemuk, padahal dia dah diet dah dan kurangkan makan dah tapi maintain comel dia.Tapi nak buat macam mana, susah nak kurus. ada yang ambil langkah drastik sebab takut orang kecam dan sebagainya. akhirnya  menyebabkan  mereka  sendiri termudarat.

Jadi, penjagaan kesihatan juga penting untuk mengelakkan dari kita gemuk. Usahalah untuk kurus dan pada masa yang sama jangan abaikn kesihatan anda. Aku ada petua dan cadangan untuk anda yang ingin kuruskan badan. Korang dapatkan petua tersebut di sini - Formula Kurus .

PEREMPUAN MALAYSIA GEMUK

Jangan putus asa, Jangan kesahkan orang cakap anda gemuk . Abaikan mereka , yang penting anda tahu kenapa anda gemuk dan anda tahu yang anda telah melakukan perkara yang terbaik untuk menjaga kesihatan anda. senyum selalu. Jangan rasa kerdil sebab orang selalu kecam anda , sebaliknya anda tidak layak untuk di kecam.

Dapatkan --> Formula Kurus .

Semoga Entri berkaitan PEREMPUAN MALAYSIA GEMUK ini memberi kesedaran kepada kita untuk terus berusaha memastikan kita hidup dengan cara hidup yang sihat. Jangan bahayakan hidup kita dengan cara hidup yang kurang sihat.

Sekian.

Read More

24 March 2017

PETUA REZEKI BANYAK DAN DIBERKATI !

PETUA REZEKI BANYAK DAN DIBERKATI !

PETUA REZEKI BANYAK DAN DIBERKATI ! | Rezeki kena banyak untuk menjadi kaya raya . itulah yang sering dilontarkan kepada kita agar sentiasa berusaha menjadi orang kaya. Kelebihan menjadi orang kaya atau orang yang rezekinya banyak adalah kita dapat membantu orang lain agar mereka juga dapat menikmati kekayaan seperti kita.

Antara petua rezeki banyak dan di berkati adalah :

1. Banyak bersedekah
2. Niat mencari rezeki kerana Allah.
3. Tidak menganaya orang lain.
4. Suka membantu orang lain .

Konsep rezeki adalah apa yang kita bagi, kita akan dapat yang lebih baik. Jadi selagi kita tidak memberi selagi itulah kita tak akan dapat yang lebih baik .

Tapi ramai yang tak tahu cara mengenai petua rezeki ini . Kita sepatutnya berusaha untuk mengetahui cara yang betul untuk mendapatkan rezeki yang banyak dan di berkati. jangan hanya menunding jari bila kita tidak mempunyai rezeki.

Untuk anda yang ingin mengetahui petua rezeki secara terperinci. aku cadangkan korang dapatkan ebook rahsia rezeki ini segera . Itupun kalau korang nak cepat kaya lah kan. ini antara usaha kita untuk menjadi kaya.

Jangan hanya berangan tetapi tidak melakukannya. rugilah kan.

Dapatkan di sini - Rahsia Rezeki .

Semoga Perkongsian mengenai PETUA REZEKI BANYAK DAN DIBERKATI ! ini membantu kita memperolehi rezeki yang banyak dan di berkati. Insyaallah.

Sekian .

Read More

23 March 2017

PANDUAN ADSENSE UNTUK BLOGGER MALAYSIA !

PANDUAN ADSENSE UNTUK BLOGGER MALAYSIA ! • Agak lama aku tak menulis berkaitan dengan adsense . bukan apa , aku tak pandai sangat nak cerita pasal adsense ni. ini pun perkongsian yang aku buat ini berdasarkan pengalaman aku menggunakan adsense itu sahaja. Nak cakap au ada trick tertentu tu memang takda. hahaha


PANDUAN ADSENSE UNTUK BLOGGER MALAYSIA !


kali ini aku nak kongsikan dengan korang mengenai Panduan Adsense untuk Blogger dari Malaysia . Ramai yang mencari panduan adsense ini kerana ingin mengubah dan menjana pendapatan sampingan yang lumayan . Jadi macam mana caranya ?

Aku kongsikan Panduan Raja Adsense Revive ini untuk anda. Memandangkan kita blogger dari Malaysia, kita psati dapat kelebihan yang ada dalam Panduan Raja Adsense revive ini. Salah satu sebabnya adalah kerana Penulisnya merupakan orang Malaysia dan telah banyak pengalaman dengan menggunaan adsense ini .

Pelbagai maklumat berkaitan adsense korang boleh dapatkan dari Panduan Adsense Revive ini jika anda memilikinya . Aku cakap dekat korang ni sebab apa ? sebab aku sendiri dan beli dan banyak info baru yang aku tak tahu yang aku apply selepas memiliki Panduan Raja Adsense Revive ini .

Panduan Adsense ini amat sesuai untuk semua blogger dari malaysia yang baru nak cuba menggunakan platform adsense ini .

PERHATIAN !

Panduan Adsense Revive ini Tidak Sesuai kalau anda sudah power dengan adsense ! kalau dah power buat apa beli kan.

Antara isi kanduangan Panduan Raja Adsense Revive ini adalah cara anda memohon adsense, bagaimana blog anda boleh di approve untuk adsense , adsense kena banned dan cara dapatkan balik dan sebagainya. Aku nak kongsikan semua dengan korang , tapi tak best la pulak kan . jadi sebab itu korang kena dapatkan segera Panduan Adsense ini .

Harga dia berapa ?

Hanya RM 80 seumur hidup !

Sekali beli , korang boleh guna sampai bila-bila .

Murah jer kalau korang nak bandingkan dengan panduan adsense dari luar negara. Satu dahlah mahal kedua dalam bahasa Inggeris pula tu . susah nak faham kan. Dengan adanya Panduan Raja Adsense revive ini akan memudahkan koran memahami dan seterusnya mempraktikkan ilmu yang di kongsikan dalam panduan tersebut.

Macam mana nak beli ?

Aku kongsikan cara paling mudah untuk korang !

1. Pergi ke Pautan utama melalui link ini - Panduan Raja Adsense Revive .
2. Scroll ke bahagian bawah , jom kita buat satu-satu .

a) Kuantiti Produk .

Maksudnya korang nak berapa buah Panduan. kalau korang nak beli satu , abaikan sahaja bahagian ini. kalau nak beli banyak korang edit mengikut jumlah yang korang mahukan .

PANDUAN ADSENSE UNTUK BLOGGER MALAYSIA !

b) Kaedah Pembayaran .

Dekat sini korang pilih cara korang nak bayar untuk Panduan ini .


PANDUAN ADSENSE UNTUK BLOGGER MALAYSIA !

ada 3 cara nak bayar iaitu :

1. Online
2. Melalui bank atm
3. Paypal

yang senang dan orang selalu guna adalah No 1 dan 2 .

3. Isi butiran anda . lepas korang dah bayar, korang akan dapat email melalui email yang korang isikan dalam ruangan ini.

PANDUAN ADSENSE UNTUK BLOGGER MALAYSIA !


4. Butiran Pembayaran .

Isi maklumat seperti mana di kehendaki . kalau korang nak bank in secara manual, maksudnya korang kena bank in dulu di Atm dan kemudian baru isi borang beli ini . Maklumat number accunt ada di number 2. 

PANDUAN ADSENSE UNTUK BLOGGER MALAYSIA !

5. Pengesahan . 

Lepas selesai isi maklumat dengan betul. maka korang tick dekat kotak kecil sebelah perkataan " Akaun* ". kemudian klik hantar borang yang warna biru tersebut  . Selesai 

PANDUAN ADSENSE UNTUK BLOGGER MALAYSIA !
Korang hanya perlu tunggu email pengesahan korang sahaja dan siap sedia untuk mendapatkan Panduan Raja Adsense Revive ini . Lepas korang dah study dan apply maka korang boleh masuk geng-geng yang buat duit USD dah la lepas tu . hehehe


Oh ya, kalau korang beli ebook ini, korang akan di masukkan dalam group facebook sebagai memudahkan korang untuk berinteraksi jika ada masalah berkaitan dengan Panduan Raja Adsense Revive ini .

Aku harap sangat Panduan Adsense untuk blogger Malaysia ini betul-betul bermanfaat untuk anda. Kalau anda ada sebarang masalah boleh tanya direct ke email penulis Panduan Adsense tersebut . Semoga ia bermanfaat untuk anda.

Sekian .
Read More

10 TEMPAT MENARIK DI SEKITAR PULAU PINANG ! TEMPAT MAKAN DAN JALAN-JALAN !

TEMPAT MENARIK DI SEKITAR PULAU PINANG ! | Sempena musim cuti sekolah kali ini, aku ingin kongsikan mengenai TEMPAT MENARIK DI SEKITAR PULAU PINANG . Memandangkan aku memang tinggal di Pulau Pinang. jadi  boleh la aku kongsikan sedikit tempat menarik di sini. Berikut merupakan TEMPAT MENARIK DI SEKITAR PULAU PINANG .
10 TEMPAT MENARIK DI SEKITAR PULAU PINANG


TEMPAT MENARIK DI SEKITAR PULAU PINANG 

1. Padang Kota .
2. Bukit Bendera
3. Taman Negara Teluk Bahang.
4. ESCAPE
5. Entopia * Taman Rama-rama
6. Taman Rimba
7. 3D Art muzium
8. Food Muzium
9. Street Art
10 . Skywalk Komtar . - Perbezaan Komtar dulu dan sekarang .


10 TEMPAT MENARIK DI SEKITAR PULAU PINANG
nasi andar deen maju


Tempat Makan Yang sedap di Pulau Pinang !


  1. Nasi kandar Beratur
  2. Nasi kandar kampung melayu
  3. Nasi kandar Deen Maju 
  4. Mee kuah teluk kumbar
  5. Popia Stadium bandaraya * cepat sold out.
  6. astaka stadium
  7. Astaka padang kota .
  8. Nasi dalca bayan lepas
  9. Nasi lemak mustang bayan lepas.
  10. char kuew teuw sani

Fuhh ada lagi sebenarnya aku nak senaraikan tapi yang ini pun dah banyak dah kan. aku yakin kalau korang duduk seminggu pun belum tentu korang boleh explore semua tempat-tempat menarik di Pulau Pinang .

Untuk yang nak mai penang melalui udara iaitu dengan menempah flight ke Pulau pinang. aku nak bantu korang untuk beli tiket melalui Airpaz.com mudah dan cepat. Korang rujuk pautan ini - Airpaz.com .

Untuk yang nak book Hotel. macam biasalah kan korang boleh guna Trivago . Kalau korang nak mudah lagi, korang just klik pautan yang aku bagi di sini - Trivago Hotel .

Semoga dengan perkongsian aku mengenai 10 TEMPAT MENARIK DI SEKITAR PULAU PINANG membantu korang untuk bercuti di Pulau pinan sempena cuti sekolah kali ini. Semoga bermanfaat untuk kita semua. Jom viral kan !

Sekian .

Read More

22 March 2017

HARGA IPHONE 7 DAN IPHONE 7 PLUS WARNA MERAH DI MALAYSIA !

HARGA IPHONE 7 DAN IPHONE 7 PLUS WARNA MERAH DI MALAYSIA !

HARGA IPHONE 7 DAN IPHONE 7 PLUS WARNA MERAH DI MALAYSIA ! | Semalam viral di media sosial mengenai Iphone special edition yang di jangka keluar tidak lama lagi. Sebenarnya ia bukanlah jenama baru untuk iphone tetapi ia hanya special edition untuk warna sahaja iaitu warna merah.

Ia berikutan pihak Apple ingin meraikan 10 tahun kerjasama di antara Apple dan Ngo yang melawan AIDS . Selain dari iphone, terdapat produk keluaran Apple yang lain turut sama akan di keluarkan secara khas sempena sambutan ini . Berikut merupakan HARGA IPHONE 7 DAN IPHONE 7 PLUS WARNA MERAH DI MALAYSIA !

HARGA IPHONE 7 DAN IPHONE 7 PLUS WARNA MERAH DI MALAYSIA !

Tarikh keluar : 24 mac
Harga : Rm 3,699
jenis : 128gb &256 gb

HARGA IPHONE 7 DAN IPHONE 7 PLUSWARNA MERAH DI MALAYSIA !


Ternganga lagi lah bila tengok HARGA IPHONE 7 DAN IPHONE 7 PLUS WARNA MERAH DI MALAYSIA ! . Hehehe kalau korang mampu dan rasa nak beli. belilah ! hehe cantik juga warna ni kan.

Sekian.

Read More

21 March 2017

KELEBIHAN COKLAT - SEDAP DAN MAMPU JANA PENDAPATAN !

KELEBIHAN COKLAT - SEDAP DAN MAMPU JANA PENDAPATAN ! • Siapa dekat sini hantu coklat macam aku ! cuba angkat tangan ! hehehe kalau sama dengan aku maknanya kita geng !  hehe sebenarnya coklat mempunyai banyak kelebihan yang kita sendiri terlepas pandang. kita selalu ingat yang coklat ni membuat kan kita gemuk. tapi kita tak sedar, benda tu boleh berlaku cumanya kalau kita makan coklat dalam kuantiti yang banyak.


KELEBIHAN COKLAT - SEDAP DAN MAMPU JANA PENDAPATAN !


Korang nak tahu tak apa kelebihan coklat ? Berikut merupakan KELEBIHAN COKLAT - SEDAP DAN MAMPU JANA PENDAPATAN ! 

1. Mengurangkan stress
2. Mengurangkan posibility serangan jantung
3. Menurunkan berat badan.
4. Mempengaruhi peningkatan aliran darah

Korang tahu selain dari kelebihan coklat yang aku sebutkan di atas, korang juga boleh dapat manfaat dari coklat dengan menjana pendapatan sampingan. Korang boleh buat biskut dan juga kek. Korang tengok cara dia di sini- Rahsia Coklat Buatan Tangan .

Semua kelebihan coklat yang aku kongsikan di atas adalah yang terbaik untuk korang . Cumanya, kalau boleh jangan ambil ia secara berlebihan. Nanti gemuk tau ! semua benda makanan boleh makan tapi jangan berlebih-lebihan kecuali makanan yang terbukti kalau kita makan memberi kebaikan kepada kita.

Jom kongsikan kelebihan coklat ini dengan kawan-kawan korang. selain dari kita bantu diorang dengan kelebihan coklat, kita bantu diorang untuk tambah sumber pendapatan diorang. betul tak. semoga apa yang kita kongsi bermanfaat untuk kita semua.

Sekian.

Read More

TEMPLATE BARU BLOGGER 2017 ! CANTIK WEH !

TEMPLATE BARU BLOGGER 2017  | Hari ini, buka jer blog terus masuk pop up dari blogger mengenai template baru yang di keluarkan oleh blogger. Aku tengok ada banyak perubahan berbanding sebelum ini.

Jom tengok Template-template baru ni.



TEMPLATE BARU BLOGGER 2017

TEMPLATE BARU BLOGGER 2017

4 template baru Blogger 2017 !

1. Contempo
2. Soho
3. Emporio
4. Notable

Aku kurang pasti sama ada template dari blogger ini adalah mesra SEO atau tidak macam template lama , agak kurang seo nya. nanti kita tengok otai-otai review lak ya.

Apa pendapat korang mengenai TEMPLATE BARU BLOGGER 2017 ? cantik atau tidak ? jom komen di bawah ye.

Sekian .

Read More

14 March 2017

BIODATA HAFIZ HAMIDUN - PENYANYI DAN PELAKON !

BIODATA HAFIZ HAMIDUN | Nama Hafiz Hamidun kembali menggegarkan tanah air apabila beliau membuat keputusan untuk menamatkan zaman bujangnya tidak lama lagi . Kini Hafiz Hamidun giat melakukan persiapan untuk majlisnya nanti . Sebelum ini nama hafiz hamidun terkenal kerana ramai netizen mengecam tindakan beliau menulis buku yang kontroversi tahun lalu . tetapi hafiz hamidun kekal tenang dengan netizen . Berikut merupakan BIODATA HAFIZ HAMIDUN


BIODATA HAFIZ HAMIDUN


BIODATA HAFIZ HAMIDUN

Nama Penuh : Mohammad Hafiz bin Hamidun
Nama Artis :Hafiz Hamidun
Asal : Perak
Tarikh Lahir : 21 september 1984
Umur : 33

Aku suka cara hafiz hamidun handle netizen . Biar pun kena kecam, dia tetap tenang menghadapi apa yang berlaku . betul tak ?

Kita doakan agar Hafiz hamidun bahagia dengan pasangannya yang akan di ijab kabulkan tidak lama lagi. Semoga bahtera yang di bina berkekalan sehingga ke syurga . Lepas ni status dalam BIODATA HAFIZ HAMIDUN kena tukar lah kan . hehehe

Sekian .


Read More

12 March 2017

BLOG ANDA KENA GOOGLE PENALTY ?

BLOG ANDA KENA GOOGLE PENALTY ? | Pertamanya mungkin kita jarang baca mengenai google penalti ini sebabnya jarang nampak blog bahasa melayu yang menceritakan mengenai google penalty . Aku pun cari juga untuk mengetahui apa itu google penalty . tetapi sayangnya semua artikel dalam bahasa inggeris . susah sikit nak faham . tapi jangan risau , aku cuba buat kesimpulan dari apa yang aku baca .


BLOG ANDA KENA GOOGLE PENALTY ?


SEBAB APA BLOG ANDA KENA GOOGLE PENALTY ? 

1. Content .

Google menitik beratkan content . content yang tidak di layan oleh google adalah content copy paste atau duplicate content . kalau blog korang di kesan buat demikian , kemungkinan blog korang jatuh ranking adalah tinggi .

Google anggap blog ini sebagai tak berguna .

Selain dari copy paste, content yang tak cukup juga berkemungkinan untuk di tendang ke page bawah . Content yang tak cukup adalah content yang terlalu ringkas .

TIPS 

Update kontent blog , pasti anda letakkan diri anda dalam diri pembaca. gunakan teknik WH Question . :)

2. Backlink

Aku kurang mahir sikit bab back link ini .

Cumanya aku nak bagi tahu , ramai blogger luar negara yang notice baru-baru ini Google ada update algorithm mereka . Jadi hampir kesemua blog melalui penurunan trafik yang mendadak .

Apa itu Google Algorithm ?

Google Algorithm ni adalah kaedah yang di guna pakai oleh Google dalam menentukan ranking sesebuah blog atau lebih mudah ia dikenali sebagai Page Rank .

Sebagai contoh , bulan januari 2017 google ada melakukan update algorithm mereka . Jadi kesemua blog seperti di index semula sehinggakan ada blog yang biasa di first page google jatuh ke page ke 4 dan 5 . ini mungkin di sebabkan 2 faktor yang aku bagitau dekat atas .

Google atau robot mereka menganggap blog tertentu sebagai tidak kuat dari segi content ataupun backlink . tetapi lama kelamaan benda ini akan pulih seperti sedia kala .

MACAM MANA NAK TAU BLOG KENA GOOGLE PENALTY ATAU TIDAK ?

1. Traffik jatuh mendadak . (semak google analytic anda . cuba tengok trafik bulan januari dan comparekan dengan bulan oktober hingga december . tengok perbezaan yang ketara )

2. Blog tak masuk first,second dan third page google . * blog korang akan ada selepas 50 buah blog lain .

3. Check MAIL di webmaster tool anda . kalau ada warning , itu take note lah ya . kalau tak da mungkin faktor lain yang menyebabkan traffik blog anda jatuh .

Tetapi bukan semua blog kena google penalty . hanya kemungkinan blog anda mengalami situasi yang sama mungkin akan terkena google penalty .

Kita hanya prepare untuk sebarang kemungkinan .

Cara tengok google update Algorithm ?

Rujuk laman web ini - Google Algorithm Update

CARA KEMBALIKAN BLOG KE ASAL ?

1. Improve content blog .
2. Apply SEO
3. Share di media sosial .

Blog yang kena google penalty ini mungkin tak lama dan selamanya kalau korang terus update dan guna teknik Seo seperti biasa . tapi blog aku pun ambil masa 3 bulan jugalah nak hidup balik . hahaha apa-apa pun kena banyak bersabar dan terus berusaha .

Aku rasa macam berterabur ja kan aku tulis hari ini . aku harap korang faham lah kan . Google selalu update algorithm dia tanpa beritahu . jadi kita kena rajin dan alert dengan traffik blog kita . Semoga entry mengenai google penalty ini bermanfaat untuk kita semua .

teruskan update blog , nanti trafik akan kembali macam biasa balik . * kalau tak faham, komen dekat bawah. nanti aku jawab  ya .

Sekian .

Read More

11 March 2017

TEKNIK MUDAH NAK TINGKATKAN PAGEVIEW BLOG MELALUI FACEBOOK !

TEKNIK MUDAH NAK TINGKATKAN PAGEVIEW BLOG MELALUI FACEBOOK ! | Sejak dua tiga menjak ini , kalau korang perasan Pageview dari google jatuh mendadak . Ada blogger yang jatuh pv sampai 2k dari kebiasaan . aku pun salah seorang dari mereka . Hasil kajian yang aku buat. ada beberapa faktor yang di tulis oleh blogger mat saleh . Jom kita baca di bawah .

TEKNIK MUDAH NAK TINGKATKAN PAGEVIEW BLOG MELALUI FACEBOOK !

PUNCA TRAFFIC JATUH MENJUNAM TAHUN 2017 .

1. Google algorithm .

Ni kerja google , dia update system dia . jadi memang akan jatuh traffic.

2. Google Penalty .

Ada banyak jenis penalty yang google bagi kepada blog yang ada dalam carian google . Antaranya adalah Penguin dan Panda . Tak silap aku , panda lebih kepada content blog dan Penguin pula lebih kepada backlink blog kita .

Kesan dari google penalty ini juga akan menyebabkan entri anda jatuh ranking dalam SERP . kalau korang biasa duduk dekat first page, mungkin lepas kena penalty akan jatuh ke page 4 dan 5 .

blog aku pun dah kena penalty ni .

Macam mana nak atasi ? nanti aku update dalam entri lain  ya. sebab macam dah lari jauh lak . hehe

TEKNIK MUDAH NAK TINGKATKAN PAGEVIEW BLOG MELALUI FACEBOOK !


Aku nak kongsikan mengenai TEKNIK MUDAH NAK TINGKATKAN PAGEVIEW BLOG MELALUI FACEBOOK ! . 

1. Hashtag

Guna Hashtag yang biasa di gunakan dan sesuai dengan content entri korang . jangan ambil yang merapu dan tak berkenaan . nanti orang marah dan korang tak dapat pageview .

2. Page

Viralkan di page anda ! guna medium page untuk promosikan blog anda . Kalau tak banyak likers di page, cuba tambahkan dia .

Banyak guna gambar untuk meningkatkan like page.

3 Group facebook

Masuk group facebook yang banyak members . kalau boleh korang tengok dulu recent activity group tersebut . sebab kalau group yang banyak members tapi sendu . rugi juga kan .

Group facebook yang aku cadangkan - Group facebook untuk blogger .

4. Facebook Profile .

Share artikel anda dan gunakan hashtag . Insyaallah banyak traffic yang akan masuk melalui facebook nanti .

Sebab apa aku kata tingkatkan pageview melalui facebook ? ia di sebabkan masalah yang aku bagitau dekat atas tu . traffic jatuh mendadak . jadi untuk recovery balik , boleh guna cara ini .

Semoga entri mengenai TEKNIK MUDAH NAK TINGKATKAN PAGEVIEW BLOG MELALUI FACEBOOK ! membantu korang kembalikan pageview blog seperti sedia kala . ingat jangan putus asa dengan blog tau .

Sekian.


Read More

3 CARA SIAPKAN ASSIGNMENT DENGAN CEPAT !

CARA SIAPKAN ASSIGNMENT DENGAN CEPAT ! | Disebabkan aku tengah nak mulakan assignment aku , jadi aku update sikit pasal assignment ni . haha nampak tak ,assignment tak sentuh lagi, update blog dulu . haha . jangan buat macam aku ni tau . Aku nak kongsikan dengan korang mengenai 3 CARA SIAPKAN ASSIGNMENT DENGAN CEPAT !

CARA SIAPKAN ASSIGNMENT DENGAN CEPAT !


CARA SIAPKAN ASSIGNMENT DENGAN CEPAT !

1. Senaraikan Assignment yang korang ada . beserta due date .
2. Pilih yang paling terdekat nak hantar .
3. Kalau banyak , mulakan dengan yang mudah .

EXTRA .

4. Kalau due date sama . mulakan buat yang mudah dan buat assignment yang mana korang boleh speed up .
5. Jangan bertangguh macam aku . hahaha

Sekarang ni bukan ja budak Universiti yang sibuk buat assignment. tapi ada yang sudah lama bekerja dan mulakan pembelajaran balik di universiti pun sibuk dengan assignment. Macam orang PJJ lah kan.

Apa-apa pun, assignment memainkan peranan penting dalam menjaminkan markah yang baik dalam peperiksaan korang . jadi jangan abaikan . mula dan teruskan sehingga habis . Semoga tips mengenai CARA SIAPKAN ASSIGNMENT DENGAN CEPAT ! ini membantu korang ya.

Silakan Share dengan rakan-rakan anda.

Sekian .

Read More

09 March 2017

PELAKON DRAMA DIA BIDADARIKU ! ERRA FAZIRA DAN HISYAM HAMID BERLAKON !

PELAKON DRAMA DIA BIDADARIKU ! - Astro Ria sekali lagi membawakan drama baru untuk slot Mega Drama . Drama tersebut adalah Drama Dia Bidadariku . Drama ini mula menemui penonton pada awal minggu ini. Berikut merupakan PELAKON DRAMA DIA BIDADARIKU !



PELAKON DRAMA DIA BIDADARIKU !


TAJUK DRAMA : DRAMA DIA BIDADARIKU

Senarai Pelakon  : Erra Fazira, Hisyam Hamid, Norman Hakim, Raja Illya, Tisha Shamsir, , Dian P.Ramlee, Wan Raja, Salina Saibi 


Terkejut dengan penampilan Erra Fazira dalam Drama Dia bidadariku ? hehe lama tak nampak erra fazira membintangi drama dan memegang watak sebagai perempuan muda . hehe Bagi yang ingin mengetahui mengenai Drama Dia Bidadariku . berikut ada maklumat tambahan .



Waktu TayanganIsnin-Khamis, 10.00 malam 

Saluran Tayangan : Astro Ria (104) dan Ria HD (123) 

Tarikh Mula Tayangan : 6 Mac 2017


Drama Dia bidadariku membarisi pelakon lama dan baru menjadi drama ini sebagai drama yang wajib di tonton .PELAKON DRAMA DIA BIDADARIKU hebat dan berpengalaman pasti menjadikan drama ini menarik .

Sekian .

Read More

RUMUSAN RINGKAS HASIL PEMBACAAN MENGENAI ADSENSE !

RUMUSAN RINGKAS HASIL PEMBACAAN MENGENAI ADSENSE ! - Ramai juga yang ingin mengetahui trick dan tips menggunakan adsense. Tidak kurang jugak ramai yang update mengenai Tips dan trick adsense dalam blog masing-masing. Persoalannya adakah kita baca semua trick dan tips itu ?


RUMUSAN RINGKAS HASIL PEMBACAAN MENGENAI ADSENSE !


Aku pun tak baca semua, boleh laa sikit-sikit. Kebanyakkan entri yang aku baca semua nya dalam bahasa inggeris. jadi mungkin ada yang aku salah faham  sikit-sikit.

Baik, berkaitan dengan rumusan mengenai Adsense ini. Rata-rata memberikan tips agar kita menjaga konten yang di muat naik ke dalam blog kita.

Sebabnya google amat mementingkan konten sesuatu blog. Perbaiki konten dengan meletakkan kita sebagai pencari maklumat apabila kita menaip entri kita. lepas itu banyakkan bersabar.

Kontent yang baik adalah panjang dan berkualiti . Susunan ayat dan maklumat mengikut turutan yang baik menjadi kan setiap entri kita sangat penting bagi google.

Susah ?

Tak susah sebenarnya , kena cuba dulu . kalau salah guna cara lain tau .

Bagi yang nak belajar lagi tentang adsense . tapi tak faham bahasa Inggeris ? Jangan risau aku ada panduan adsense Bahasa Melayu . Memudahkan korang faham selok belok adsense ini dengan lebih baik .

Dapatkan di sini - Panduan Adsense Bahasa Melayu

Semoga berjaya . Aku harap RUMUSAN RINGKAS HASIL PEMBACAAN MENGENAI ADSENSE ! membantu korang mengetahui salah satu perkara penting dalam adsense .

Sekian .

Read More

08 March 2017

SEMAK DAFTAR MENGUNDI TERKINI ONLINE PRU14 ! SEMAK SEGERA !

SEMAK DAFTAR MENGUNDI TERKINI ONLINE ! • Ura-ura mengatakan yang Pilihan raya umum ke 14 ( PRU 14 ) akan berlangsung tidak lama lagi . Pastinya ramai yang sudah mendaftar untuk menjadi pengundi . betul tak ? Sekarang mungkin anda ingin SEMAK DAFTAR MENGUNDI TERKINI ONLINE ! 
SEMAK DAFTAR MENGUNDI TERKINI ONLINE ! PRU14 SEMAK SEGERA !
GAMBAR SUMBER : Malaysiacentral.com


CARA SEMAK DAFTAR MENGUNDI TERKINI ONLINE ! 

1. Masuk ke Laman Web SPR - http://daftarj.spr.gov.my/
2. Masukkan Number Ic anda .
3. Maklumat mengenai tempat mengundi anda akan di nyatakan selepas itu .

Kepentingan Untuk Semak Daftar Mengundi ?

1. Nak tahu lokasi pengundian.
2. Maklumat Parlimen ,DUN yang korang akan mengundi nanti .
3. Persediaan sebelum pengundian .

Yang pasti , lepas anda semak daftar mengundi , masalah seperti cara nak tahu lokasi mengundi dan sebagainya akan selesai. kerana semuanya telah di beritahu dalam maklumat tersebut .

Bagi yang belum mendaftar sebagai pengundi. TOLONG ! buat segera sebelum Pilihan raya yang akan datang ini . Kalau anda sayangkan Malaysia, tolong bergerak sekarang .

Semoga Entri berkaitan SEMAK DAFTAR MENGUNDI TERKINI ONLINE ! membantu korang untuk melaksanakan perkara berkaitan pengundian supaya pilihan raya umum ke 14 nanti berlangsung dengan baik .

Sekian .

Read More

07 March 2017

SINOPSIS DRAMA DIA BIDADARIKU ! ERRA FAZIRA DAN HISYAM HAMID !

SINOPSIS DRAMA DIA BIDADARIKU


Setiap Drama mempunyai Jalan ceritanya yang tersendiri . Penonton lebih gemar mencari Sinopsis Drama dan apabila mereka sukakan jalan ceritanya barulah mereka akan menonton Drama tersebut . Ramai yang tanya mengenai Sinopsis Drama Dia Bidadariku . Berikut merupakan SINOPSIS DRAMA DIA BIDADARIKU

SINOPSIS DRAMA DIA BIDADARIKU

Drama ini mengisahkan Suri, lakonan Erra Fazira, seorang andartu yang hatinya telah tertutup untuk lelaki setelah tunangnya memutuskan pertunangan 3 hari sebelum majlis mereka. 

Setelah 15 tahun, muncul seorang jejaka bernama Ammar lakonan Hisyam Hamid yang cuba untuk memenangi hati Suri.

Tiba-tiba bekas tunangnya Ridzal lakonan Norman Hakim telah datang kembali untuk merebut cintanya.

Apakah kesudahannya, dapatkah Ammar mencairkan hati Suri yang sudah tetutup buat cinta atau adakah Suri akan menerima kembali cinta bekas tunangnya Ridzal.


**Sinopsis sumber facebook Drama Dia Bidadariku .

Seronok layan Drama ni dalam episod pertamanya . Mana taknya, Erra Fazira berlakon kot . hehe peminat setia Erra Fazira mesti kena tengok drama ni kan .

Sinopsis atau Jalan cerita sesebuah Drama merupakan kayu ukur bagi sebuah drama . Jadi, setiap drama perlu mempunyai Sinopsis seperti SINOPSIS DRAMA DIA BIDADARIKU . Jangan lupa tonton drama ini di Astro Ria dan Astro Ria HD !

[ baca] Senarai Pelakon - Pelakon Drama Dia Bidadariku

Sekian .

Read More

06 March 2017

VIDEO AGONG MINUM AIR KETIKA SIDANG PARLIMEN 2017 !

VIDEO AGONG MINUM AIR KETIKA SIDANG PARLIMEN 2017 ! | Hari ini viral di media sosial mengenai satu video yang mana YDP Agong , Sultan Muhammad ke 5 minum air ketika sidang parlimen.


VIDEO AGONG MINUM AIR KETIKA SIDANG PARLIMEN 2017 !


Video berdurasi 1 minit itu menunjukkan sisi mesra Agong . Baginda yang dalam ucapannya itu , memberhentikan seketika ucapannya untuk minum air . baginda buka penutup botong sendiri dan minum air .

VIDEO AGONG MINUM AIR KETIKA SIDANG PARLIMEN 2017 !



Ramai yang memuji tindakan baginda tersebut .

Semoga dengan pemerintahan baginda , rakyat Malaysia hidup dalam keadaan aman dan damai . Korang dah tengok VIDEO AGONG MINUM AIR KETIKA SIDANG PARLIMEN 2017 ! 

Sekian .

Read More

5 PUNCA ANDA GAGAL MENDAPATKAN PEKERJAAN YANG DI IDAMKAN !

PUNCA GAGAL DAPAT KERJA !

PUNCA ANDA GAGAL MENDAPATKAN PEKERJAAN



1. Resume tidak menyerlah. 

Setiap kali bakal majikan membuat pengiklanan berkaitan dengan kekosongan jawatan, beratus-ratus permohonan yang akan diterima setiap hari. Mereka sudah pastinya meletakkan keutamaan kepada calon yang memenuhi kriteria yang diperlukan.

Resume yang dihantar perlu menepati citarasa atau sekurang-kurangnya bertepatan dengan sebahagian besar ciri-ciri yang diiklankan. Oleh itu, resume anda perlu disertakan dengan pendidikan, pengalaman dan pencapaian yang anda miliki.

Komponen tersebut bakal membantu untuk dipanggil ke temuduga sekaligus membuka peluang yang lebih besar untuk menyertai kekosongan jawatan tersebut.

2. Surat iringan permohonan menjelikkan.

Surat permohonan anda bukanlah ringkasan daripada resume anda, tetapi kata-kata aluan dengan menerangkan mengapa mereka perlu ambil anda berkhidmat dalam syarikat.

Masukkan informasi yang tidak terdapat dalam resume contohnya tugas-tugas yang bakal anda sumbangkan kepada mereka sekiranya diterima bekerja di sana. Usah tulis dengan kata-kata yang terlalu hype dan mengakibatkan bakal majikan berasa jelik ketika membaca surat iringan permohonan anda.

3. Tidak menarik. 

Usah berkelakuan seperti yang anda begitu terdesak untuk mendapatkan pekerjaan tersebut. Walau bagaimana pun, anda boleh menunjukkan rasa serius anda kepada penemuduga. Tampilkan minat anda untuk bekerja dengan menjawab soalan-soalan semasa temuduga dengan baik dan berisi. Usah biarkan mereka melihat anda solah-olah memandang rendah kepada bakal jawatan yang dipohon.

4. Tidak bersedia untuk bekerja. 

Tidak serius untuk memulakan kerjaya menyebabkan kegagalan menimpa. Anda sudah tentu biasa mendengar pepatah yang mengatakan “gagal untuk merancang adalah merancang untuk gagal”.

Ia bukanlah pepatah yang dicipta untuk main-main tetapi untuk memberi peringatan supaya anda tidak leka. Kurangnya persediaan seperti latihan menjawab temuduga, soal selidik syarikat bakal majikan dan kurang minat untuk berkhidmat merupakan masalah yang biasa melanda mereka yang gagal.

Untuk berjaya mendapat tempat dalam kerjaya yang diidamkan, anda haruslah membuat persediaan yang perlu dan berkaitan dengan kerjaya tersebut.

PUNCA ANDA GAGAL MENDAPATKAN PEKERJAAN


5. Fokus yang keterlaluan. 

Semasa anda ditemuduga, pastikan anda bersikap jujur dengan penemuduga. Kongsikan kelebihan dan kemahiran yang ada pada diri anda secara santai. Kejujuran anda merupakan kunci utama kejayaan dalam karier anda.

Usah terlebih bicara hingga menimbulkan kesangsian kepada majikan. Elakkan daripada menceritakan kemahiran yang tiada pada diri anda kerana ia bakal menjerat anda apabila diterima berkerja nanti.

Bila disuruh untuk berbuat demikian, anda terkial-kial memberitahu yang anda sebenarnya tidak mampu menunaikan kata-kata anda.

PUNCA ANDA GAGAL MENDAPATKAN PEKERJAAN

Kesimpulannya, memang tidak mudah untuk mendapatkan pekerjaan yang diidam-idamkan. Tetapi bukanlah suatu perkara yang mustahil untuk mencapainya. Tunjukkan kesungguhan anda bermula dengan resume yang terampil, surat iringan yang menawan dan sesi temuduga yang cemerlang. Sebenarnya, apa yang anda lakukan itu adalah cerminan kepada diri anda.

Sekian .

Read More

03 March 2017

Ost Drama Papa Ricky - Lagu Tema !

Drama banyak episod yang di tayangkan di Astro ini semakin banyak krisis dalam drama . Drama Papa Ricky banyak memberi pengajaran dalam setiap episodnya . Ramai yang tanya apa ost Drama Papa Ricky ?

Lagu OST Drama Papa Ricky ?

Jom aku kongsikan di bawah :

Tajuk Lagu : Rapuh .
Penyanyi : Nastia

Jom tengok musik video di bawah :



Amacam sedap tak Lagu OST Drama Papa Ricky ? korang layan tak Drama ni ?  jom komen di ruangan komen di bawah .

Sekian .



Read More

02 March 2017

SINOPSIS DRAMA NAHU RINDU !

SINOPSIS DRAMA NAHU RINDU !

Drama Nahu Rindu yang semakin menajdi bualan ramai ini memasuki minggu-mingu seterusnya . Drama yang di bintangi oleh Aeril Zafril dan Ummi Nazeera ini mempunyai peminat mereka yang tersendiri .

pasti ramai yang nak tahu jalan cerita atau sinopsis drama Nahu Rindu . Jom baca di bawah :


Sinopsis Drama Nahu Rindu !


Kasyaf seorang lelaki yang telah meninggal dunia . Ayahnya merahsiakan kematian kasyaf dari ibunya kerana bimbang akan memudaratkan kesihatanya . Ibu kasyaf seorang yang cacat penglihatan .

Nazira seorang perempuan yang meminati kasyaf, selepas kematian kasyaf, nazira masih tidak boleh melupakan kasyaf . dia dan dina berkawan dan pergi bercuti di sebuah chalet .

di sana, mereka berjumpa dengan seorang lelaki yang mirip kasyaf beranama Fateh . Tetapi faeh sudah berkahwin . apakah yang akan berlaku pada cinta mereka ? adakah nazira jatuh hati dengan fateh ?

Sama-sama kita saksikan di tv3 !


Amacam ? best tak drama nahu rindu ni ? ramai cakap drama ni best sebab banyak scene yang beremosi ?

korang rasa macam mana ?

Sekian .

Read More

01 March 2017

Petua Atasi Demam Panas Untuk Dewasa !

Petua Atasi Demam Panas Untuk Dewasa !

Setiap dari kita melalui fasa demam dan kurang sihat . Sepanjang tahun mungkin kita akan lalui sekali dalam setiap bulan. Apabila meningkat dewasa, kita juga akan lalui demam tetapi ia akan berkurangan berbanding ketika kita di zaman kanak-kanak .

Untuk mengatasi demam panas , ada beberapa tips kesihatan dan panduan kesihatan untuk anda .

1. Banyakkan minum air .

Kita kena sedar yang apabila kita demam , kita akan kehilangan banyak air , jadi pastikan bilangan air cukup dalam badan kita supaya kita cepat sembuh .

Petua Atasi Demam Panas Untuk Dewasa !

2. Makan .

Mungkin ada di antara kita yang tidak lalu makan ketika demam. Sepatutnya kita kena sedar yang badan kita sedang melawan virus yang menyerang . kita kena bagi tenaga lebih kepada badan supaya virus dapat di hapuskan dengan segera dan kita akan pulih .

Petua Atasi Demam Panas Untuk Dewasa !

3. Makan Ubat .

Kalau sakit tak makan ubat, tak guna weh . ada sesetengah penyakit yang tidak perlu makan ubat sebab ia bersifat sementara . tetapi bila demam panas , segeralah makan ubat . jangan mengada-ngada lak .
Petua Atasi Demam Panas Untuk Dewasa !

4. Jumpa Doktor .

Sebelum makan ubat, pastikan anda dapatkan panduan dari doktor yang merawat anda. Jangan google ubat demam dan beli dekat farmasi . sebab ia akan memudaratkan anda. lebih baik rujuk doktor .

Petua Atasi Demam Panas Untuk Dewasa !

5. Selimut .

Jangan selimut badan anda yang sedia panas tu . kalau anda selimut ia akan menyebabkan badan anda lebih lemah dan seterusnya akan melambatkan proses penyembuhan .

Petua Atasi Demam Panas Untuk Dewasa !

Ingat !


  1. Elakkan dari makan ubat yang tidak di sarankan oleh doktor untuk anda . 
  2. Makan ubat ikut masa yang di tetapkan .
  3. Jangan Skip ubat .
Semoga perkongsian mengenai Petua Atasi Demam Panas Untuk Dewasa ! dapat membantu anda untuk menyihatkan anda atau pun memberi panduan kepada anda untuk merawat insan yang tersayang .

Semoga bermanfaat.

Sekian .


Read More