Drama Misteri Wan Peah yang tengah hangat di tayangkan di tv 3 semakin mendapat tempat dalam kalangan penonton . Gelagat para pelakon drama misteri wan peah yang mencuit hati menyebabkan penonton sentiasa menantikan drama ini bersiaran pada setiap minggu .

Di barisi oleh beberapa pelakon lama dan baru menjadi kan drama ini unik . Pada mulanya aku tak rasa drama misteri wan peah ni menarik ,tapi di sebabkan pelakon drama ini berjaya bawa watak masing-masing jadi drama ini nampak menarik dan best untuk di tonton .


SINOPSIS DRAMA MISTERI WAN PEAH TV 3 !


SINOPSIS DRAMA MISTERI WAN PEAH TV 3 !


Kisah ini mengisahkan tentang seorang Perempuan tua yang suka menyendiri di sebuah kampung .sebab itu jugalah penduduk kampung beranggapan yang wan peah membela saka. Perempuan tua tersebut bernama Wan Peah .

Satu hari wan peah menyergah 3 rakan karib iaitu Yeh Kumbang , Li kelubi dan Ghani gagap . akibat dari sergahan tersebut menyebabkan mereka bertiga jatuh sakit .

Sejak dari itu, penduduk kampung membenci wan peah dan memberi amaran agar dia tidak keluar dari rumahnya . Sejak dari itu juga tiada lagi berita mengenai wan peah di kampung tersebut . ada yang beranggapan wan peah sudah meninggal dunia.

Sehinggalah satu keluarga berpindah ke sebelah rumah usang di sebelah rumah wan peah . Sejak dari itu, mula timbul kisah misteri dalam keluarga terbabit dan dalam kampung tersebut .Cik siti dan adiknya berpindah ke rumah sebelah rumah wan peah .

Apa yang terjadi kepada wan peah ? betul ke wan peah sudah meninggal dunia ? 12 tahun dia menyendiri ,lama betul .  mampukah cik siti dan adiknya merungkai kisah wan peah ini. sama-sama kita saksikan di tv 3 tau !

Setakat ini ramai yang respon positif mengenai Drama Misteri wan peah yang ditayangkan tersebut . korang pula rasa macam mana ? mesti korang tengah tonton atau menunggu waktu siaran drama misteri wan peah kan.

jom komen sikit !

Sekian .


Post a Comment

Previous Post Next Post