CARA UPLOAD STICKER DEKAT STATUS FB !

CARA UPLOAD STICKER DEKAT STATUS FB ! • Facebook adalah antara medium yang menjadi kegilaan ramai . Penggunanya juga semakin meningkat saban tahun . Jadi, sebagai satu langkah innovatif atau pembaharuan, facebook membuat beberapa penambah baikkan dalam system mereka .

Antara yang menjadi perhatian adalah anda boleh buat status berwarna dan meletakkan stiker !. eh betul ke ? betullah, korang kena cuba cara terhebat ni ! jom aku ajar korang CARA UPLOAD STICKER DEKAT STATUS FB !

CARA UPLOAD STICKER DEKAT STATUS FB !


CARA UPLOAD STICKER DEKAT STATUS FB !

1. Pastikan facebook anda dalam bahasa inggeris .
2. update facebook anda ke version terkini .
3. Buka bahagian status .
4. ada beberapa warna di bahagian bawah status sebelum di muat naik .
5. pilih warna tersebut untuk background status .
6 kalau anda nak letak stiker comel , tekan bahagian feeling/activity .
7 klik di bahagian tengah iaitu sticker.
8. Pilih stiker yang anda mahukan dan tulis status yang korang nak.
9.tekan post.
10. selesai !

Sebenarnya cara upload sticker dekat status facebook ini dah lama dah orang cuba. aku ja yang baru nak try . hehe sebabnya sebelum ini , facebook aku tak boleh update, jadi aku gunakan facebook lite. korang yang guna facebook lite , JANGAN MIMPI nak guna style baru ni . sebab memang tak boleh guna .

Korang hanya kena install facebook yang betul . Aku lupa lagi satu !

Style baru ini hanya berkesan di facebook mobile sahaja. kalau dekat desktop memang TAK BOLEH !

Jadi, cepat-cepat install dekat handphone korang tu !

Kalau korang power sangat dengan instagram ! , korang mesti cuba teknik boom ni ! - Teknik IG Kaboom

Jangan pulak korang lepaskan peluang untuk mencuba cara terbaik dan meletop ni ! rugi weh kalau tak cuba CARA UPLOAD STICKER DEKAT STATUS FB ! . kalau tak boleh, korang komen sahaja masalah korang dekat bahagian bawah , nanti aku tolong ya.

Sekian .

0 comment... add one now

Visitors