CARA KURUSKAN BADAN DENGAN MUDAH !

CARA KURUSKAN BADAN DENGAN MUDAH ! • Aduh, masalah datang lagi ! sebab apa badan nampak berisi je ni ? seganlah nak pergi kerja macam ni . nanti orang tegur cakap aku gemuk . Nak buat macam mana ni ? hehe semua persoalan timbul apabila kita mula perasan yang diri kita sudah berisi atau dalam bahasa mudah faham adalah gemuk . Bagaimanakah cara kuruskan badan bila sudah gemuk ?
CARA KURUSKAN BADAN DENGAN MUDAH !

Kalau korang rajin membaca , mesti blog aku ini bukan tempat pertama korang singgah untuk cari mengenai CARA KURUSKAN BADAN DENGAN MUDAH . betul tak ? mesti korang dah jalan-jalan dekat blog lain tetapi korang belum jumpa jawapan yang sebenar yang korang mahukan.

Aku ada buat beberapa cara untuk aku kuruskan badan aku yang comel sebelum ini. ya comel, bukan gemuk . hehehe. jadi aku nak kongsikan dengan korang mengenai bagaimana untuk kita kuruskan badan kita dengan Mudah .

1. Elakkan makan benda manis .

Kalau korang rajin ambil benda manis, aku cadangkan korang kurangkanlah. sebabnya benda manis ni selalu memudahkan kita untuk gemuk. dan susah nak kurus . Ramai dah guna teknik ni untuk kuruskan badan dan mereka berjaya .

2. Banyakkan minum air kosong .

Banyak nasi dari pakar atau doktor supaya kita banyakkan minum air. ini nak mengelakkan kita kekurangan air seterusnya menyebabkan kita mudah rasa penat .

3. Rajinkan bersenam atau berjalan.

Tips yang paling efisyen adalah bersenam, senang-senang buat lemak, nak bakar lemak korang main batu seremban je ? mana boleh. ingat kena rajin bersenam kalau korang betul-betul nak kuruskan badan korang .
CARA KURUSKAN BADAN DENGAN MUDAH !
Gambar sumber kakngahsihat.wordpres.com


4. Elakkan dari duduk terlalu lama.

Salah satu punca korang ada double chin atau lebihan dagu adalah kerana korang duduk terlalu lama . Duduk terlalu lama juga akan menyebabkan lemak yang berlebihan berkumpul di bahagian perut menyebabkan anda mengalami kegemukkan. jadi nak elakkan dari gemuk, banyakkan berjalan . itu antara cara kuruskan badan anda .

5. Elakkan stress .

Sebab utama, aku pilih point ini adalah  bila kita stress kita akan rasa nak makan. mulut rasa nak mengunyah je kejanya. jadi elakkan stress dapat mengelakkan anda makan terlalu atau terlebih banyak . Cara ini juga sangat efisyen untuk sesetengah orang untuk kuruskan badan mereka .

Bonus !

6. Dapatkan Ebook Formula Kurus .

Ini bukan paksaan , tapi kalau korang SERIUS nak kurus , mesti korang tak tengok sahaja point yang ke enam yang aku kongsikan dengan korang ini . Kalau korang sayang dengan isteri atau suami atau anak-anak korang yang kegemukkan, tolong beli ebook ini untuk mereka . kalau tidak jangan menyesal di kemudian hari .

Dapatkan di sini - Ebook Formula Kuruskan badan .

Akhir sekali , ramai orang guna pelbagai cara untuk kuruskan badan, namun mereka gagal kerana tak cukup kuat untuk bertahan. Cuba praktikkan apa yang aku kongsikan kali ini. kalau tak mampu buat banyak, buat sedekit demi sedikit. insyaallah ada perubahan. selamat mencuba !

Sekian.

p/s : kalau bab makan, kita semua laju ja . tapi kalau bab nak kuruskan badan, perghh liat gila nak buat. macam mana nak kurus ni bro dan sis ? .

0 comment... add one now

Visitors