28 February 2017

HARGA MINYAK MAC 2017 KEKAL TAK JADI NAIK !

HARGA MINYAK MAC 2017



Bermula dari awal bulan febuari sehingga hujung febuari , rakyat malaysia menikmati kenaikkan harga minyak sepanjang sebulan. nampaknya harga bulan febuari akan di kekal untuk bulan Mac ini .

Menurut beberapa sumber yang di percayai , harga minyak akan kekal seperti bulan febuari tetapi harga diesel akan meningkat sebanyak 5 sen .

adakah rakyat tidak terbeban dengan harga minyak yang kekal ini ?

jawapannya adalah ia masih membebankan rakyat . Dari satu sudut mungkin rakyat dah " redha " dengan harga minyak yang naik sebelum ini dan boleh untuk menyambungnya untuk sebulan lagi .

TETAPI !

Harus di ingatkan harga diesel meningkat 5 sen. agak-agak apa yang akan berlaku ?

YA !

Pandai , harga barang sekali lagi di pertaruhkan dalam perkara ini . Lori bawa barang akan merungut, minyak naik dan tak cukup nak hantar barang nanti . Maka kemungkinan harga barang naik juga tinggi .

Entahlah nampak macam positif tapi kembali negatif balik .


HARGA MINYAK MAC 2017

PANDUAN JIMAT MINYAK KERETA !


1. Beli kereta yang tak pakai minyak banyak .

Pilih kereta yang sesuai dengan anda dan jimat minyak itu yang paling penting .

2. Guna kereta untuk keperluan .

Balik kerja terus balik rumah, jangan pergi mana-mana yang boleh habiskan minyak hehe

3. Tekanan udara pada tayar .

aku tengok tv 3 baru ni antara tips jimat minyak kereta mereka cadangkan tengok tekanan udara pada tayar. pastikan ia sesuai dengan kereta anda .

Beberapa panduan yang aku kongsikan ini sebagai panduan untuk korang dapat menjimatkan minyak di sebabkan harga minyak makin mahal, jadi kenalah berjimat kan.

Mungkin satu lagi perkara yang boleh membantu korang adalah teknik menjaga kereta yang korang kena tahu . Selain jaga dan jimat minyak , kita kena pastikan duit kita tidak di habiskan begitu sahaja apabila kereta kita rosak . betul tak .

Nak tahu macam mana ?  Tengok dekat sini - Tips Kereta .

Semoga perkongsian aku kali ini membantu kita mengurangkan kerugian kita dengan kenaikkan harga minyak ini. semoga bermanfaat .

Sekian .

Read More

GAMBAR NOKIA 3310 TERBARU ! ADA CAMERA SEKALI TAU !

Nokia 3310 merupakan jenama paling terkenal dalam dunia . mana tidaknya ia merupakan kenangan bagi pengguna awal telefon bimbit . Dahulunya bila kita ada nokia 3310, rasanya orang tu dah kaya yang amat . tetapi sekarang zaman dah berubah .

telefon bimbit mampu untuk di miliki oleh sesiapa pun. harga pun ada yang murah dan ada yang mahal . Baik berikut merupakan GAMBAR NOKIA 3310 TERBARU !



GAMBAR NOKIA 3310 TERBARU !

GAMBAR NOKIA 3310 TERBARU !

GAMBAR NOKIA 3310 TERBARU !


aku paling suka bila Nokia 3310 ini ada camera , tak lah jakun sangat kan hehe . tapi buat masa sekarang , harga di Malaysia belum di ketahui . nanti aku update semula pasal harga nokia 3310 ya .

alang-alang kita dah mengimbau kenangan, korang ada tak kenangan yang tak dapat di lupakan dengan nokia 3310 ? jom komen di bawah. 

Sekian .


Read More

27 February 2017

SINOPSIS DRAMA MISTERI WAN PEAH TV 3 !

Drama Misteri Wan Peah yang tengah hangat di tayangkan di tv 3 semakin mendapat tempat dalam kalangan penonton . Gelagat para pelakon drama misteri wan peah yang mencuit hati menyebabkan penonton sentiasa menantikan drama ini bersiaran pada setiap minggu .

Di barisi oleh beberapa pelakon lama dan baru menjadi kan drama ini unik . Pada mulanya aku tak rasa drama misteri wan peah ni menarik ,tapi di sebabkan pelakon drama ini berjaya bawa watak masing-masing jadi drama ini nampak menarik dan best untuk di tonton .


SINOPSIS DRAMA MISTERI WAN PEAH TV 3 !


SINOPSIS DRAMA MISTERI WAN PEAH TV 3 !


Kisah ini mengisahkan tentang seorang Perempuan tua yang suka menyendiri di sebuah kampung .sebab itu jugalah penduduk kampung beranggapan yang wan peah membela saka. Perempuan tua tersebut bernama Wan Peah .

Satu hari wan peah menyergah 3 rakan karib iaitu Yeh Kumbang , Li kelubi dan Ghani gagap . akibat dari sergahan tersebut menyebabkan mereka bertiga jatuh sakit .

Sejak dari itu, penduduk kampung membenci wan peah dan memberi amaran agar dia tidak keluar dari rumahnya . Sejak dari itu juga tiada lagi berita mengenai wan peah di kampung tersebut . ada yang beranggapan wan peah sudah meninggal dunia.

Sehinggalah satu keluarga berpindah ke sebelah rumah usang di sebelah rumah wan peah . Sejak dari itu, mula timbul kisah misteri dalam keluarga terbabit dan dalam kampung tersebut .Cik siti dan adiknya berpindah ke rumah sebelah rumah wan peah .

Apa yang terjadi kepada wan peah ? betul ke wan peah sudah meninggal dunia ? 12 tahun dia menyendiri ,lama betul .  mampukah cik siti dan adiknya merungkai kisah wan peah ini. sama-sama kita saksikan di tv 3 tau !

Setakat ini ramai yang respon positif mengenai Drama Misteri wan peah yang ditayangkan tersebut . korang pula rasa macam mana ? mesti korang tengah tonton atau menunggu waktu siaran drama misteri wan peah kan.

jom komen sikit !

Sekian .


Read More

26 February 2017

HARGA HANDPHONE ASUS & ASUS ZENFONE 3 MAX DI MALAYSIA !

HARGA HANDPHONE ASUS & ASUS ZENFONE 3 MAX DI MALAYSIA !

Jenama Asus bermula dengan jenama laptop dan kemudian mengorak langkah ke telefon bimbit pula. Jenama ini sentiasa memberi yang terbaik kepada pengguna tertamanya di Malaysia. Ramai yang mencari Harga Handphone Asus setiap hari . ini menunjukkan ia juga menjadi pilihan selain jenama besar lain .

Asus Sentiasa bersaing dengan samsung ,oppo,lenovo mahupun jenama lebih terkenal seperti Apple .


KENAPA RAMAI MINAT JENAMA ASUS ?

Soalan yang sering ditanya , sebabnya ramai pelik kenapa ramai yang guna Asus sekarang ni . Antara sebab utamanya adalah seperti berikut :

- Harganya yang berpatutan .
- Teknologi yang hebat .
- Harga jenama lain dengan teknologi yang sama tetapi lebih mahal berbanding Asus .
- Design telefon bimbit yang lawa .
- Review yang baik dari pengguna lain .


HARGA HANDPHONE ASUS DI MALAYSIA 

Memandangkan Jenama Asus semakin mendapat tempat dalam kalangan rakyat Malaysia , jadi permintaan yang tinggi terhadap handphone asus menyebabkan jenama ini makin kuat bersaing. Bagi yang berminat mengentahui harga terkini handphone asus di malaysia , anda boleh rujuk pautan - Harga handphone Asus di Malaysia .


HARGA ASUS ZENFONE 3 MAX DI MALAYSIA


Salah Satu jenama yang menjadi sebutan ramai dari jenama Asus adalah Asus Zenfone 3 Max . Berikut merupakan Harga Asus Zenfone 3 Max di Malaysia .


HARGA HANDPHONE ASUS & ASUS ZENFONE 3 MAX DI MALAYSIA !


GAMBAR ASUS ZENFONE 3 MAX 


HARGA HANDPHONE ASUS & ASUS ZENFONE 3 MAX DI MALAYSIA !

HARGA HANDPHONE ASUS & ASUS ZENFONE 3 MAX DI MALAYSIA !



CARA BELI HANDPHONE ASUS ZENFONE 3 MAX 

Wah, berminat sungguh korang ya . baik , kali ini aku kongsikan bagaimana cara beli handphone asus dan asus zenfone 3 Max . Ada banyak cara ,

1- Pergi center yang berdekatan dengan anda atau kedai telefon bimbit berdekatan anda dan tanya saler dekat sana untuk beli handphone tersebut .

2- Korang boleh beli dengan lazada Malaysia secara online ! .


PENUTUP

Diharap, segala maklumat berkaitan harga handphone asus dan asus zenfone 3 max yang anda cari dapat di perolehi dari entri ini . Selamat membeli dan survey harga telefon bimbit asus .

Sekian .

Read More

25 February 2017

RUMAH UNTUK DI JUAL DI KUALA LUMPUR !

RUMAH UNTUK DI JUAL DI KUALA LUMPUR ! | Ramai di antara kita mencari peluang untuk menambah pendapatan mereka dengan bekerja di ibu kota. Sinonim dengan Nama ibu kota, Kuala Lumpur begitu padat dengan manusia. Ramai yang mencari kerja di Kuala Lumpur begitu juga dengan mencari rumah sewa di sekitar Kuala Lumpur .


RUMAH UNTUK DI JUAL DI KUALA LUMPUR !


Selain dari pekerjaan yang tetap sudah pasti jumlah gaji menjadi persoalan sebelum memiliki rumah . Oleh sebab itu kita di sarankan untuk membeli atau menyewa rumah mengikut keperluan kita . Jangan terlebih berbelanja .

Baik , bagi yang mencari rumah untuk di jual di kuala Lumpur , anda boleh rujuk Pautan ini . Semua senarai rumah untuk di jual ada di sana . Aku harap ia membantu korang .

Dalam pautan yang aku kongsikan itu , korang boleh memilih rumah yang sesuai dengan anda . Anda juga boleh membuat penilaian atau penapisan mengikut kriteria pilihan anda. Mungkin anda ingin mencari rumah yang berdekatan dengan pejabat anda dengan harga yang berpatutan .

Maka dengan menggunakan laman web yang aku kongsikan di atas dapat memudahkan korang mencari rumah di sekitar kuala lumpur . Kiranya laman web CARI RUMAH tersebut macam laman web Trivago .

Mudah sangat korang cari rumah gunakan laman web tersebut. Bagi yang masih tercari-cari cara sesuai untuk beli rumah. Mungkin di antara kita tak tahu teknik beli rumah dengan betul . atau korang berminat nak beli rumah lelong tetapi tak tahu cara dia .

Aku cadangkan Ebook Rahsia Rumah Lelong . Ebook ini akan membantu anda mempelajari selok belok panduan membeli rumah lelong . memang ramai dah beli ebook ini , kita ja yang terlambat .

Dapatkan di sini - Ebook Rahsia Rumah Lelong .

Ramai yang beli ebook rumah lelong ini sebab mereka nak elakkan dari ditipu oleh penjual. macamlah kita tak tahu macam mana orang jual rumah di negara kita ni kan. jadi mengelakkan dari di tipu, kita MESTI beli Ebook ini .

Semoga dengan perkongsian mengenai RUMAH UNTUK DI JUAL DI KUALA LUMPUR ! dapat membantu kalian untuk mencari rumah yang sesuai dengan kalian . moga-moga ada penjual rumah yang baik hati menawarkan rumah dengan harga yang murah . semoga berjaya !

Sekian .

Read More

24 February 2017

SINOPSIS DRAMA MEH SANDAR PADA AKU !

SINOPSIS DRAMA MEH SANDAR PADA AKU ! • Drama lakonan Mira Filzah dan Alif Aziz ini akan mula menemui penonton tidak lama lagi . Asalnya drama ini patutnya sudah di tayangkan tetapi atas beberapa faktor yang menyebabkan ia di tunda .

Korang nak tahu tak apa jalan cerita Drama Meh Sandar Padu aku ? Berikut merupakan Sinopsis Drama Meh Sandar Padu aku !



SINOPSIS DRAMA MEH SANDAR PADA AKU !



SINOPSIS DRAMA MEH SANDAR PADA AKU


Ia mengisahkan seorang gadis bernama afnan tasneem lakonan mira filzah yang agak bendul dan straight foward .Beliau sedang melakukan praktikal di sebuah tempat dan di awasi oleh seorang ketua iaitu Dr Syed  .

Dr Syed pula tidak meminati perempuan . dia lebih gemar duduk bersendirian berbanding bercampur kerana baginya perempuan ini menyusahkannya sahaja. ia di sebabkan keretakan rumah tangga ibu dan ayahnya sebelum ini .

Kehadiran Afnan Tasnem menyebabkan ia tidak selesa kerana dia tidak pernah mendapat budak praktikal perempuan.

Nak di jadikan cerita , makin lama dia makin suka membuli afnan tasnem , kerja yang di suruh perlu di selesaikan oleh afnan sendiri. Afnan pula sering mengadu kepada adam yang juga budak praktikal di situ .

adam sedar yang dr syed menyukai afnan, jadi adam pun berlakon seperti rapat dengan afnan sebab nak bagi dr syed cemburu tapi afnan pula dia anggap adam menyukainya .

Pelbagai konflik berlaku setelah itu , mampukah Dr syed mencintai afnan tasneem dan mampukah afnan tasnem memahami dr syed atau ada berlaku kisah lain ? sama-sama kita saksikan di tv 3 !

Seronok kan dapat tengok drama lakonan Mira Filzah . ehhh

hahahaha

Lagu Tema/Ost Drama Meh Sandar Pada Aku

Jom share Sinopsis Drama Meh Sandar Padu aku ! dekat kawan-kawan korang. mesti best kalau dapat tengok drama ni .

Sekian .

Read More

BELI KERETA AUDI , JIMAT RM 40 K !

kereta audi lawa

BELI KERETA AUDI , JIMAT RM 40 K !  


Korang mesti pernah tengok kereta audi , betul tak ?

jenama audi ni orang selalu cakap ia mewah dan mahal . tapi ada juga yang mampu beli kereta jenama audi .

Aku suka kereta jenama audi , sebab body dia lawa .

Elegant dan mewah itu ja yang boleh kita simpulkan dengan kereta berjenama audi ni .

Korang tahu, ada 3 jenama audi yang boleh korang beli dan pada masa yang sama boleh jimat RM 40 K !

Korang nak tahu nama kereta tu apa ? - Rujuk Pautan ini .

Arghhh  ! gatai tangan pulak nak beli bila tengok kereta audi ni . hehe korang jangan ingat kereta ni kereta mainan tau . itu hot wheels . hahaha

Jom kita simpan duit dan sambil-sambil tu boleh lah kita survey kereta audi ni . hehe

kalau korang dah mampu, korang boleh tengok kereta audi yang ada promosi yang aku kongsikan dekat atas .

Sekian .

Read More

21 February 2017

Drama Suamiku Paling Sweet !

Drama Suamiku Paling Sweet ! •  Setiap petang sudah menjadi kewajipan untuk terpacak depan tv sebab drama suamiku paling sweet . hehe sebab utama ramai yang tengok drama ni adalah sebab ia komedi percintaan. ada lawak ada sedih ada happy semuanya adalah . hehehe


pelakon drama suamiku paling sweet ; mawar rashid pakai tudung


Pasti kita nak tau siapa pelakon Drama Suamiku Paling Sweet kan. jom baca di bawah .

PELAKON DRAMA SUAMIKU PALING SWEET !

Tarikh Mula Tayangan : 13 Februari 2016
Saluran Siaran : TV3
Senarai Pelakon : 


  1. Mawar Rashid
  2. Syafiq Kyle
  3. Elvina Mohamad
  4. Nik Adam Mika
  5. Fazren Rafi
  6. Aedy Ashraf
  7. Natasya Mahyan
  8. Amirul Faqeem
  9. Fazlina Ahmad Daud
  10. Liza Abdullah
  11. Lia Natalia

Watak Fazlina Ahmad daud sentiasa mencuri hati walaupun dia hanya watak sampingan sebagai ibu kepada Mawar rashid . hehehe dengan loghat utara dia lagi . hehe

Setakat ni kan, korang dah layan beberapa episod drama suamiku paling sweet . korang rasalah kan sebab apa drama ini best ata korang rasa drama ni biasa-biasa sahaja. sebab dia drama dari novel . jom komen dekat bawah.

Sekian .

Read More

CARA MEMOHON KAD DEBIT DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA !

CARA MEMOHON KAD DEBIT DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA !


Semalam , aku ada update mengenai kad diskaun siswa dan aku janji untuk update berkaitan kad debit siswa 1 malaysia hari ini . Entri hari ini berkaitan CARA MEMOHON KAD DEBIT DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA ! .

Notis yang di keluarkan oleh facebook Bank Rakyat meminta agar pelajar memohon kad debit diskaun siswa 1 malaysia menjadi viral . ramai yang tanya macam mana nak memohon kad debit ini . jadi aku ringkaskan agar korang mudah faham ya .

Kad Debit Diskaun Siswa 1 Malaysia ini akan menggantikan baucer buku 1 malaysia yang sebelum ini di guna pakai. jadi, lepas ni tak ada lagi baucer buku sebaliknya ia ditukar kepada kad debit . lagi mudah untuk kita beli barang keperluan study kita kan.

Notis Dari Bank Rakyat !
CARA MEMOHON KAD DEBIT DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA !

CARA MEMOHON KAD DEBIT DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA !

1. Klik link ini - www.bankrakyat.com.my/bppt
2. isi maklumat yang di minta dan hantar .
3. akhir sekali anda akan dapat notis seperti di bawah .

CARA MEMOHON KAD DEBIT DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA !

Permohonan di lakukan sama ada secara online atau melalui cawangan bank rakyat berdekatan anda . Mudah sahaja nak memohon kad debit diskaun siswa 1 malaysia (Kads1m) . kita hanya tunggu sama ada permohonan kita di luluskan atau tidak itu sahaja .

Cubalah mohon, mana tau rezeki korang kan. aku dah apply dah hehe . zaman sekarang ni susah nak cari duit, bila orang bagi , kita ambil lah hehe . sekurang-kurangnya dapat meringankan beban kita sikit kan .

Aku nak minta korang tolong Share dekat Group whatsapp ke telegram ke wechat ke , pastikan kawan-kawan korang tahu mengenai CARA MEMOHON KAD DEBIT DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA ! . Jang dok tunggu baucer buku lak. hehe semoga bermanfaat .

sekian .

Read More

20 February 2017

CARA MEMOHON KAD DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA !

CARA MEMOHON KAD DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA ! |  Baru-baru ini heboh berkenaan kad diskaun siswa 1 malaysia dalam kalangan pelajar Uni aku . jadi kali ini aku nak kongsikan sedikit berkaitan dengan kad diskaun siswa 1 Malaysia 2017 .


CARA MEMOHON KAD DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA !


Korang kena tahu, untuk tahun 2017 ada dua jenis kad yang korang akan dapat .

1. Kad Debit Diskaun Siswa 1 Malaysia
2. Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia . * untuk pelajar baru , kalau dah dapat sebelum ni tak dapat dah sebab dia ada tarikh luput dia kan .

Untuk Kad Debit Diskaun 1 Malaysia , Korang kena mohon secara online di laman web Bank rakyat . untuk tutorial ini , admin akan update esok . tolong bookmark blog ni ataupun like page blog ini untuk maklumat terkini .

Kad Debit Siswa 1 Malaysia RM 250

Update : Admin dah update dah rujuk link ini - Cara memohon Kad Debit Diskaun Siswa 1 Malaysia .

Yang kedua, Kad Diskaun Siswa 1Malaysia ini untuk khusus kepada pelajar baru atau pelajar yang ada kad tapi sudah tamat tempoh . jadi korang akan dapat kad ini direct dari Universiti korang . tak perlu buat permohonan apa-apa sebab ia akan di agihkan ke universiti korang .

5 Soalan Lazim Berkaitan Kad Diskaun siswa 1 Malaysia .

1. Apakah tujuan KADS1M diwujudkan?


  • KADS1M diwujudkan bertujuan untuk membantu mengurangkan kos sara hidup pelajar-pelajar Institusi Pengajian Tinggi (IPT) awam dan swasta seluruh negara.
  • Inisiatif ini dilaksanakan bertitik tolak daripada cadangan yang telah dibentangkan oleh siswa dalam mesyuarat Majlis Perundingan Pelajar Kebangsaan (MPPK) pada 21 November 2011 yang lalu.
  • Melalui KADS1M, para pelajar akan mendapat diskaun bagi pembelian barangan dan perkhidmatan terpilih, tertakluk kepada syarat-syarat yang ditetapkan oleh syarikat-syarikat yang mengambil bahagian.

2. Siapakah yang layak mendapat KADS1M?


  • Semua pelajar IPT awam dan swasta yang mengikuti pengajian jangka panjang peringkat sijil, diploma atau ijazah ke atas yang tempoh masanya 1 tahun dan ke atas layak mendapat KADS1M.
  • Terpakai bagi pelajar-pelajar IPT yang diiktiraf oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK), Kementerian Pengajian Tinggi (KPT), Kementerian Sumber Manusia (KSM), Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah (KKLW), Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) dan Kementerian / Agensi lain yang berkaitan.

3. Berapakah berapakah bayaran yang dikenakan bagi mendapatkan KADS1M?


  • KADS1M diberi secara percuma kepada pelajar IPT warganegara Malaysia
  • Caj RM2.00 akan dikenakan bagi setiap permohonan kad gantian / kad yang hilang.

4. Bagaimanakah pelajar boleh mendapatkan KADS1M dan berapakah bayaran yang dikenakan?


  • Pelajar tidak perlu membuat permohonan. KADS1M akan disalurkan secara automatik kepada pelajar melalui pihak pentadbiran IPT masing-masing.
  • Kementerian / Agensi / IPT berkaitan perlu mengemukakan maklumat pelajar yang lengkap kepada Bank Rakyat bagi membolehkan pelajar mendapat KADS1M. (Nama, No. KP, No. Matrik, Jantina, Nama IPT, Peringkat Pengajian, Tempoh Pengajian, Tahun Pengajian Semasa dan Tahun Tamat Pengajian).
  • KADS1M diberi secara percuma kepada pelajar IPT warganegara Malaysia. Caj RM2.00 akan dikenakan bagi setiap kad yang hilang / gantian.
  • Carta alir penyaluran KADS1M ialah seperti berikut:
     
CARA MEMOHON KAD DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA !


5. Bagaimanakah pelajar boleh menggunakan KADS1M?
  • Pelajar hanya perlu menunjukkan KADS1M bersama-sama kad pelajar atau kad pengenalan bagi mendapat diskaun di premis-premis perniagaan yang mengambil bahagian.
  • KADS1M merupakan flash card dan bukan kad yang menawarkan mata ganjaran.Tempoh sah (validity) KADS1M ialah semasa tempoh pengajian pelajar sahaja.

Untuk Soalan lain rujuk - Soalan Lazim berkaitan Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia

itu sahaja , Aku harap maklumat ni bermanfaat kepada kita semua , tolong share dekat fb sat .sebab masih ramai yang tak tau mengenai CARA MEMOHON KAD DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA ! . ada yang buat endah tak endah ja .

walaupun tak payah pohon, tolonglah pergi ambil kad tu ya, sekurang-kurangnya boleh dapat diskaun untuk certain-certain benda kan. jimat sikit.

Sekian .

Read More

18 February 2017

CARA PADU UNTUK TINGKATKAN ADSENSE !

CARA PADU UNTUK TINGKATKAN ADSENSE ! • Baru-baru ini ramai di kalangan rakan blogger mencuba nasib untuk apply adsense . ia berikutan promosi besar-besaran yang di lakukan sendiri oleh adsense seperti mengalu-alukan pendaftaran blog baru .


adsense

Jadi ramai juga yang sudah memohon . Ada yang sudah di approve adsensenya ada yang masih menanti untuk di luluskan . Tak ada masalah, sebabnya setiap blog mempunyai kekuatan yang berbeza . kita hanya kena ikut flow blog kita . betul tak .

Kali ini aku nak kongsikan mengenai CARA PADU UNTUK TINGKATKAN ADSENSE !

Apa cara padu tu ?

1. Fokus kepada Traffic blog .

Traffic blog merupakan aset bagi sesebuah blog . Kalau traffic blog kurang, tolong usahakan bagi dia naik tinggi. Sebabnya adsense membayar kita berdasar klik dan juga traffic , kalau traffic banyak, kemungkinan untuk earning adsense meningkat juga ada .

2. Tulis entri berkenaan Insurance dapat earning banyak ?

YA ! Betul tu , kalau korang rajin dan mempunyai pengalaman menulis pasal insuran , maka tulislah , sebabnya setakat ini , aku dapat banyak earning dari syarikat insurans melalui adsense ni  . korang kena cuba .

RAHSIA !

Tulis seseuatu yang boleh menyebabkan earning adsense anda meningkat. dalam bahasa mudah, tulis entri yang menyebabkan pengiklanan mahukan . Contohnya , kita tulis mengenai insurans, syarikat insurans suka untuk meletakkan iklan mereka di post yang berkaitan. jarang kita buka blog pasal artis ada iklan insurans.

relevan ads at relevan target .

Aku harap sangat 2 CARA PADU UNTUK TINGKATKAN ADSENSE ! membantu korang menulis dan memperoleh earning yang banyak dengan adsense . Kalau korang maish blur blur blur dengan adsense ni , aku cadangkan korang beli ebook Raja Adsense Revive .

Ebook yang sangat membantu aku , ya ! aku pun ada satu, sebab tu aku cadangkan dekat korang . kalau korang serius nak buat duit dengan adsense lah. kalau tak serius , tak yah beli sebab rugikan korang ja .

Dapatkan di sini - Ebook Panduan Raja Adsense Revive .

Untuk yang terakhirnya, aku nak minta korang yang baca entri ni cuba try teknik yang aku kongsikan dengan korang mengenai CARA PADU UNTUK TINGKATKAN ADSENSE ! , beli dah cuba , korang komen di bawah mengenai hasilnya ya. aku nak tau juga, kot-kot tak jadi ka atau mana-mana yang boleh aku bantu ya. hehe

Sekian .

Read More

17 February 2017

GAMBAR HONDA CITY FACELIFT TERBARU !

GAMBAR HONDA CITY FACELIFT TERBARU ! | Masuk sahaja tahun 2017 , banyak model-model kereta baru di keluarkan tidak terlepas beberapa model lama yang di beri nafas baru . Menarik juga design kenderaan ni sekarang .

Baik kali ni aku nak kongsikan dengan korang mengenai GAMBAR HONDA CITY FACELIFT TERBARU !

GAMBAR HONDA CITY FACELIFT TERBARU !



GAMBAR HONDA CITY FACELIFT TERBARU !

GAMBAR HONDA CITY FACELIFT TERBARU !

GAMBAR HONDA CITY FACELIFT TERBARU !

**Gambar sumber Paultan.org 

Aku kongsikan gambar ni sebab bentuk keretanya yang cantik dan menarik . entahlah sejak dua 3 menjak ni aku suka tengok design kereta honda. nampak macam futuristic sangat hehe. sebelum ni aku puji design Honda Br-v kan. lawa weh .

Harga Honda City Facelift Malaysia ?

Mengikut laporan , honda facelift di Thailand tidak ada sebarang perubahan harga berbanding harga honda city sebelum ini. cumanya untuk harga di malaysia, aku masih tak dapat maklumat mengenainya . tapi tempahan dah di buka . nanti aku update semula ya .

Korang rasa GAMBAR HONDA CITY FACELIFT TERBARU ! , cantik tak ? nak beli satu untuk aku tak ehh.. hahaha

Sekian .

Read More

16 February 2017

3 CARA MUDAH TINGKATKAN FOLLOWER INSTAGRAM !

CARA MUDAH TINGKATKAN FOLLOWER INSTAGRAM ! | Instagram merupakan antara medium panas atau hot dalam kalangan remaja sekarang ini . Pelbagai fungsi instagram telah di terokai oleh mereka .


cara tingkatkan follower instagram PERCUMA


Ini menyebabkan fungsi instagram telah di perluaskan kepada beberapa fungsi terbaru , korang nak tau tak fungsi kita ada account instagram ?

1. Tambah kawan
2. Post gambar
3. bisnes
4. Market

4 fungsi utama ini merupakan fungsi instagram yang di guna pakai oleh rakyat malaysia sekarang ni .

Fuhh, tapiii...

kalau instagram tanpa follower , 4 fungsi instagram ni tak bermakna pun .

sabar !  jangan takut , ni aku nak ajarkan ni . hehe

Teknik mudah untuk tingkatkan Follower instagram adalah seperti berikut .

1. Follow

Sebelum korang dapat follower yang banyak, korang kena rajin follow instagram orang lain . cara mudah jer tapi ramai yang kedekut nak buat . cubalah buat, mesti followers korang meningkat .

2. Like .

Rajin-rajinlah like gambar orang lain . korang masuk ke bahagian Explore , nanti ada gambar-gambar random  dekat sana , klik like dekat gambar-gambar dekat situ . nanti akan ada follower baru yang datang dari situ .

3. komen.

Ramai yang MALAS komen, tapi nak tambah follower insta ? macam mana tu ? komen merupakan relationship di antara kita dengan pemilik gambar atau account tersebut . mulakan dengan perkenalan terlebih dahulu supaya dia tak takut untuk follow kita .

Korang tengok dekat bawah ni Gambar mengenai peningkatan follower instagram !

TINGKATKAN FOLLOWER INSTAGRAM PERCUMA

cara tingkatkan follower instagram Percuma

Banyakkan, Mesti ramai yang nak taukan macam mana nak tingkatkan follower instagram macam dalam gambar di atas tu kan . Ramai yang dah cuba menggunakan Ebook Ig Kaboom untuk tingkatkan follower instagram mereka.

2 Gambar di atas merupakan BUKTI kejayaan yang mereka dah kecapi . korang nak jadi macam mereka ? trylah cari ebook Ig Kaboom tu .

Dapatkan di sini - Ebook Ig Kaboom .

CARA MUDAH TINGKATKAN FOLLOWER INSTAGRAM ! ini merupakan penulisan berdasarkan pengalaman aku sendiri dan juga panduan dari otai-otai media sosial yang lain . Semoga entri ini bermanfaat untuk kita semua .

Sekian .

Read More

15 February 2017

MAKSUD VALET YANG TENGAH VIRAL TU !

MAKSUD VALET YANG TENGAH VIRAL TU ! | Korang perasan tak , sejak dua tiga menjak ni ramai yang menggunakan perkataan " valet " . aku pun tak tahu juga pada mulanya . tapi bila aku google dan cari, akhirnya aku jumpa juga maksud valet .


valet fattah amin


Maksud Valet adalah :

Perkhidmatan .

Dekat indonesia , memang terkenal dengan perkataan  " Parkir valet " yang bermaksud perkhidmatan untuk meletakkan kenderaan . Kita hanya bagi kunci dekat mereka dan mereka akan parking kan kereta kita.

Dari situlah perkataan valet di kenali .

Aku rasa dekat malaysia , ramai yang tertanya-tanya mengenai perkataan valet sebab ada di sebut dalam buku fattah amin kan. sebab tu ramai yang tanya MAKSUD VALET YANG TENGAH VIRAL TU !

sekarang korang dah tau kan. kira dah power lah tu . hehe sharekan dengan kawan-kawan korang ya.

Sekian .

Read More

14 February 2017

APA NAMA BURUNG UNGU DEKAT FACEBOOK TU ?

APA NAMA BURUNG UNGU DEKAT FACEBOOK TU ? •  Korang perasan tak ramai yang update mengenai  burung warna unggu di facebook . ramai juga tanya apa nama burung tu  . ada lagi yang tanya cara update stiker burung ungu dekat facebook dan ada juga yang tanya kenapa tak boleh update sticker burung ungu di facebook .

Mesti nak update juga kan . hehehe

Korang cari nama dia adalah Trash Dove .


trash dove viral di malaysia

Lawak pula bila tengok burung ni kan . hehe

Korang cubalah try trash dove a.k.a burung warna ungu yang viral di facebook tu . 

Oh ya, kalau korang nak try boleh ikut cara dalam tutorial ni - Cara letak sticker di status facebook .

hehe

Sekian .

Read More

12 February 2017

SENARAI PESERTA MENTOR MILENIA 2017 !

SENARAI PESERTA MENTOR MILENIA 2017 !Rancangan realiti Mentor Melenia kembali untuk tahun 2017 . Pasti ramai yang ternanti-nanti siapakah peserta mentor melenia 2017 ni kan . Baru-baru ini , viral mengenai usop mentor melenia di media sosial . ramai sudah mula memperkatakan mengenai beliau . 


Mentor milenia 2017 trending

Sebelum itu, apa kata kita tengok dahulu SENARAI PESERTA MENTOR MILENIA 2017 !

SENARAI PESERTA MENTOR MILENIA 2017 !

PROTEGE  HAZAMA

IFFAH SYAHIRA - Iffah Syahira Ariffen Kamal Ariffen
SAIFUL - Muhammad Saiful Naim Muhd Noor 

BALQIS - Nor Balqis Ahmad Tajudin 


PROTEGE BLACK

AFIF -
 Mohamad Afif Ikmayahya
FAISZAL - Ahmad Nuzul Faiszal Mohamad
SYAHEERA - Nur Syaheera Abd Aziz 


PROTEGE TOMOK
ROZAIMI - Mohamad Rozaimi Rosli
QHALYSA - Nur Qhalysa Syazreena Zainuddin
ADAM - Adam Malek Shamsuddin 


PROTEGE AKIM

JANNAH - 
Noor Jannah Abu Hanipah
ANGELICA - Angelica Paujin
FARHAN - Mohd Farhan Mohd Mustapha


Untuk Musim baru ini, Pengacara masih di kekalkan iaitu Issey dan juga Marsha . Korang dah baca kan siapa Senarai Peserta Mentor Milenia 2017 kan . aku nak tanya, korang dah ada team faveret ka ? memandangkan  konsert pertama baru sahaja berlangsung, aku yakin ramai dah ada peserta faveret ni .

Apa kata korang komen siapa SENARAI PESERTA MENTOR MILENIA 2017  yang korang minat dan sokong . nanti boleh lah kita tengok siapa paling banyak kan . hehehe

Sekian .



Read More

11 February 2017

PEMAHAMAN RUU 355 : OH BARU AKU FAHAM !

PEMAHAMAN RUU 355 : OH BARU AKU FAHAM !  • Rupanya masih ada yang belum faham apa itu RUU 355 . Tak apa , kita akan belajar serba sedikit mengenainya suapaya kita mudah faham dengan apa yang di maksudkan dengan RUU 355 ini .

Pindaan akta mahkamah syariah sedia ada kepada beberapa pindaan baru bertujuan untuk memperkasakan mahkamah syariah . inilah tujuan pindaan Ruu 355 yang di debatkan di media-media tanah air .

Ramai di antara kita tertanya-tanya, Ruu 355 ni hudud ke ? 

Jawapannya dia hampir ke hudud tetapi bukan hudud .

Ada lagi yang bertanya , RUU 355 ni untuk semua ka ? 

Jawapannya adalah tidak , Ruu 355 melibatkan mahkamah syariah dan ia tidak melibatkan penganut agama lain . hanya melibatkan orang yang islam sahaja .

Apa yang ingin di pinda dalam Ruu 355 .

Aku sediakan infografic yang aku ambil dari facebook yang menjelaskan sejelas-jelasnya pindaan yang di buat.


ruu 355


Seperti sedia maklum pindaan Ruu 355 merupakan pindaan bagi memperkasakan mahkamah syariah. Ia susulan daripada hukuman sebelum ini yang di anggap tidak banyak memberi kesan kepada psalah jenayah .

Jadi dengan ada nya Ruu 355 , satu revolusi baru dalam undang-undang islam dalam tanah air kita ini akan terjadi dan seterusnya mampu untuk meningkatkan kesedaran kita terhadap jenayah yang di lakukan dalam kalangan masyarakat islam .

Oleh sebab itulah, kita kena menyokong pindaan Ruu 355 sebagai satu langkah untuk memastikan negara kita aman dan damai . sedangkan kita aniaya binatang pun di minta untuk bayar puluhan ribu . inikan pula aniaya kepada manusia . betul tak.

Sebagai sokongan kepada RU 355 , jom komen " Saya sokong ruu 355 " di ruangan komen. Biar orang lain tahu, kita suka dan berharap sangat yang Ruu 355 ini di laksanakan dengan segera. siapa yang menolak, aku doakan agar dia di berikan hidayah termasuk kita semua.

Sekian.

Read More

10 February 2017

PELAKON DRAMA NAHU RINDU !

PELAKON DRAMA NAHU RINDU ! • Drama yang bakal di tayangkan tidak lama lagi ini merupakan Drama lakonan Aeril Zafrel dan Ummi Nazeera . Drama bertajuk Drama Nahu Rindu ini dikatakan mampu membuatkan penonton menitiskan air mata . 

PELAKON DRAMA NAHU RINDU !


Ramai yang menantikan drama Nahu rindu ini bersiaran. dan di jangka pada minggu depan akan mula siarannya . Sebelum itu , jom kita berkenalan dulu dengan pelakon Drama nahu Rindu .


PELAKON DRAMA NAHU RINDU !

Tajuk Drama : Drama Nahu Rindu
Bil Episod : 13 
Tarikh Tayangan : Disember 2016
Saluran Tayangan : Slot Zehra TV3
Senarai Pelakon : Aeril Zafrel, Ummi Nazeera, Syazwan Zulkifly, Shuhanty, Syazuwan Hassan, Putra Amaris, Zulin Aziz, Fauziah Nawi, Marisa Yasmin


Ada yang mengharapkan drama Nahu rindu ini setanding dengan drama Patahnya sebelah sayap yang juga di bintangi oleh Aeril zafril dan juga Ummi Nazeera . Aku mendapat maklumat yang drama sebelum ini juga mendapat tempat dalam kalangan pencinta drama tempatan.

Selalu diorang sebut mengenai drama tu dulu . hehe jadi lepas ni pasti barisan PELAKON DRAMA NAHU RINDU ! pula yang menjadi sebutan ramai . agak-agak drama ni boleh trending tak macam drama-drama sebelum ini. cuba komen pendapat korang macam mana . hehe

Sekian .

Read More

09 February 2017

CARA DAFTAR TWITTER DENGAN PANTAS DAN MUDAH !

CARA DAFTAR TWITTER DENGAN PANTAS DAN MUDAH ! •  Twitter merupakan antara medium yang menjadi kegilaan ramai terutamanya dalam kalangan rakyat malaysia . Namun , masih ramai yang tidak tahu untuk membuat akaun twitter sendiri .

ada satu fakta menarik yang aku dengar dari berita awani 8 malam mengenai Presiden AS Donald Trump . Di katakan beberapa juta pengikut Donald Trump di Twitter tidak pernah menukar profile picture twtter mereka sejak mereka membuat akaun tersebut .


CARA DAFTAR TWITTER DENGAN PANTAS DAN MUDAH !


Dari situ ramai yang beranggapan bahawa follower twitter milik trump adalah sebagai penipu atau faked. ermm . menarik juga isu ini di ketengahkan . jadi sebab itu , kalau korang nak elakkan dari di panggil sebagai pembuat akaun fake, lebih baik  korang tukar gambar profile korang dengan gambar yang betul .

Baik, sekarang aku nak ajarkan kepada korang mengenai CARA DAFTAR TWITTER DENGAN PANTAS DAN MUDAH !

1. Sila ke Laman web Twitter.com .
2. Isi maklumat di bahagian Sign up .

isikan nama korang, email dan password korang .
3. klik butang sign up .
4. Korang kemudian akan di bawa ke bahagian nama profile korang .
5. isi nama profile yang korang mahukan.
6. tukar gambar profile atau cover photo korang *optional .
7. Selesai .

PANDUAN MENGGUNAKAN TWTTER !


CARA DAFTAR TWITTER DENGAN PANTAS DAN MUDAH !


1 . Notification - segala maklumat berkaitan profile korang ada disini. maklumat mengenai RT, LIKE dan sebagainya .
2. Message -Private message ke account anda. orang paggil dia sebagai DM
3. Tweet - Tempat korang tulis tweet .120 perkataan sahaja 😞
4. Trending - kalau korang nak cari apa yang trending di twitter, korang cari dekat sini .boleh setting sama ada nak worldwide atau ikut location korang. aku pilih yang trending dekat malaysia jer.
5. Setting - dekat sini korang nak edit profile korang atau privacy account korang boleh buat dekat sini ya.

Selepas selesai create account twitter , korang boleh mula cari Follower twitter korang , kemudian mula tweet benda yang korang nak tweet . itu sahaja . selalunya orang gunakan twitter untuk luahkan perasaan selain gunakan untuk promosi blog dan bisnes .

Susah ke buat twtter ?

Tak susah pun , cumanya korang kena rajin update twitter dengan tweet-tweet menarik untuk menarik orang lain follow twitter korang. bila dah ramai follower baru best duduk dan sembang di twtter. terpulang korang terkenal macam mana . tetapi ada yang boleh cepat terkenal, ada yang lambat. itu saja .

Buatlah twitter untuk kebaikkan bukan untuk menganiaya orang lain. itu sahaja yang perlu korang terapkan dalam minda korang bila korang berurusan dengan media sosial . Sebab ramai yang suka ambil kesempatan bila menggunakan media sosial .

Aku harap maklumat mengenai CARA DAFTAR TWITTER DENGAN PANTAS DAN MUDAH membantu korang untuk membuat twitter sendiri. jadi tak perlu segan bila orang lain dan ada twitter dan korang baru nak buat. biarkan mereka. semua perkara perlukan masa untuk "hidup dan berfungsi ". harap sangat entri ini bermanfaat untuk anda.

Sekian .

Read More

08 February 2017

BIODATA AIMAN HAKIM RIDZA PELAKON DRAMA URUSAN HATI CIK DRAMA QUEEN !

BIODATA AIMAN HAKIM RIDZA PELAKON DRAMA URUSAN HATI CIK DRAMA QUEEN ! •  Pelakon terkenal ini sudah lama menjadi penghias drama-drama tempatan . Nama Aiman Hakim Ridza sudah menjadi bualan ramai sejak beberapa tahun yang lalu. kehebatannya dalam lakonan menyebabkan dia sentiasa menjadi pilihan pengarah untuk drama-drama terbaru .


BIODATA AIMAN HAKIM RIDZA !


Jom kita berkenalan dengan Aiman. Berikut merupakan BIODATA AIMAN HAKIM RIDZA !

BIODATA AIMAN HAKIM RIDZA PELAKON DRAMA URUSAN HATI CIK DRAMA QUEEN !

Nama Penuh : Aiman Hakim Bin Ridza Abdoh
Nama Artis : Aiman Hakim Ridza
Asal : Johor
Tarikh Lahir : 17 Januari 1989
Kerjaya : Pelakon, Model ,Penyanyi

Antara drama awal lakonan aiman hakim ridza adalah drama vanilla coklat. tak silap aku drama tersebut di tayangkan masa tahun 2011 . lama dah drama tersebut di tayangkan. tapi masa tayangan drama tersebut, ia trending  !

Sejak dari itu ramai yang mencari siapa pelakon Aiman Hakim ridza ini. dari situ mereka mula berkenalan dengan Aiman sehingga ke hari ini rezekinya tidak putus-putus dalam dunia lakonan . tahniah aiman.

Diharap dengan kejayaan Aiman Hakim ridza ini akan memberi peluang kepada nya untuk meraih anugerah tertinggi dalam industri drama kita. Semoga pembacaan kita mengenai BIODATA AIMAN HAKIM RIDZA memberi sedikit sebanyak perkenalan kita dengan Aiman. Good luck Aiman .

Sekian .
Read More

CARA KURUSKAN BADAN DENGAN MUDAH !

CARA KURUSKAN BADAN DENGAN MUDAH ! • Aduh, masalah datang lagi ! sebab apa badan nampak berisi je ni ? seganlah nak pergi kerja macam ni . nanti orang tegur cakap aku gemuk . Nak buat macam mana ni ? hehe semua persoalan timbul apabila kita mula perasan yang diri kita sudah berisi atau dalam bahasa mudah faham adalah gemuk . Bagaimanakah cara kuruskan badan bila sudah gemuk ?
CARA KURUSKAN BADAN DENGAN MUDAH !

Kalau korang rajin membaca , mesti blog aku ini bukan tempat pertama korang singgah untuk cari mengenai CARA KURUSKAN BADAN DENGAN MUDAH . betul tak ? mesti korang dah jalan-jalan dekat blog lain tetapi korang belum jumpa jawapan yang sebenar yang korang mahukan.

Aku ada buat beberapa cara untuk aku kuruskan badan aku yang comel sebelum ini. ya comel, bukan gemuk . hehehe. jadi aku nak kongsikan dengan korang mengenai bagaimana untuk kita kuruskan badan kita dengan Mudah .

1. Elakkan makan benda manis .

Kalau korang rajin ambil benda manis, aku cadangkan korang kurangkanlah. sebabnya benda manis ni selalu memudahkan kita untuk gemuk. dan susah nak kurus . Ramai dah guna teknik ni untuk kuruskan badan dan mereka berjaya .

2. Banyakkan minum air kosong .

Banyak nasi dari pakar atau doktor supaya kita banyakkan minum air. ini nak mengelakkan kita kekurangan air seterusnya menyebabkan kita mudah rasa penat .

3. Rajinkan bersenam atau berjalan.

Tips yang paling efisyen adalah bersenam, senang-senang buat lemak, nak bakar lemak korang main batu seremban je ? mana boleh. ingat kena rajin bersenam kalau korang betul-betul nak kuruskan badan korang .
CARA KURUSKAN BADAN DENGAN MUDAH !
Gambar sumber kakngahsihat.wordpres.com


4. Elakkan dari duduk terlalu lama.

Salah satu punca korang ada double chin atau lebihan dagu adalah kerana korang duduk terlalu lama . Duduk terlalu lama juga akan menyebabkan lemak yang berlebihan berkumpul di bahagian perut menyebabkan anda mengalami kegemukkan. jadi nak elakkan dari gemuk, banyakkan berjalan . itu antara cara kuruskan badan anda .

5. Elakkan stress .

Sebab utama, aku pilih point ini adalah  bila kita stress kita akan rasa nak makan. mulut rasa nak mengunyah je kejanya. jadi elakkan stress dapat mengelakkan anda makan terlalu atau terlebih banyak . Cara ini juga sangat efisyen untuk sesetengah orang untuk kuruskan badan mereka .

Bonus !

6. Dapatkan Ebook Formula Kurus .

Ini bukan paksaan , tapi kalau korang SERIUS nak kurus , mesti korang tak tengok sahaja point yang ke enam yang aku kongsikan dengan korang ini . Kalau korang sayang dengan isteri atau suami atau anak-anak korang yang kegemukkan, tolong beli ebook ini untuk mereka . kalau tidak jangan menyesal di kemudian hari .

Dapatkan di sini - Ebook Formula Kuruskan badan .

Akhir sekali , ramai orang guna pelbagai cara untuk kuruskan badan, namun mereka gagal kerana tak cukup kuat untuk bertahan. Cuba praktikkan apa yang aku kongsikan kali ini. kalau tak mampu buat banyak, buat sedekit demi sedikit. insyaallah ada perubahan. selamat mencuba !

Sekian.

p/s : kalau bab makan, kita semua laju ja . tapi kalau bab nak kuruskan badan, perghh liat gila nak buat. macam mana nak kurus ni bro dan sis ? .

Read More

07 February 2017

TAWARAN PANDUAN ADSENSE REVIVE UNTUK ANDA !

TAWARAN PANDUAN ADSENSE REVIVE UNTUK ANDA ! •  Banyak kali juga aku menulis mengenai adsense di blog ini . Dari situ jugalah ramai yang tertanya-tanya kenapa ada tips adsense yang di kongsikan kadang-kadang tidak seperti apa yang di perkatakan. Sebenarnya bukan mudah nak gunakan adsense ini kalau kita tidak ada ilmu yang kuat .


TAWARAN PANDUAN ADSENSE REVIVE UNTUK ANDA !



Antara FORMULA TERBAIK untuk berjaya dalam Adsense adalah dengan belajar mengenai adsense mengikut panduan yang betul . Sudah pasti Panduan Raja Adsense Revive ini memberi peluang kepada anda untuk belajar dan menjana pendapatan dengan adsense .

Aku juga memiliki ebook ini dan ternyata ebook ini banyak membantu aku dalam meningkatkan pencapaian adsense aku setiap hari . Apa yang ada dengan Ebook Panduan Raja Adsense Revive ini ? . Jom ak u kongsikan mengenai ebook ini .


  • Teknik nak apply adsense .
  • Apply tapi tak approve, ada cara atasinya .
  • Cara dapatkan Pendapatan melalui adsense


Aku boleh katakan, kalau korang masih baru atau dah lama dengan adsense ni. mesti korang nak ada peningkatan dalam adsense betul tak ? .

Masalah adsense tak naik ? akan di atasi dengan mudah jika anda mengikut panduan yang di berikan dalam ebook panduan adsense revive ini .

Jadi, memang tak rugi kalau korang dapatkan panduan raja adsense revive ini . Aku nak bagi tau, kalau korang berani sangat , aku cabar korang dapatkan ebook ini. sebab apa  aku cakap orang yang berani ?

Sebabnya orang yang berani sahaja mampu dapatkan sesuatu untuk improve diri dia . betul tak ? korang dah update dan mempunyai blog bertahun-tahun, tapi masih mengharapkan " cik N " korang tu berkepuk-kepuk. tapi tak pun .


Tolonglah jadi berani , dapatkan ilmu mengenai adsense yang jauh lebih LUMAYAN dari" Cik N " korang tu. ingat ! aku yakin korang akan berterima kasih dengan pemilik ebook ini kalau korang berjaya mendapat hasil lumayan selepas memilik ebook panduan adsense ini .

Aku tak paksa korang untuk dapatkan TAWARAN PANDUAN ADSENSE REVIVE UNTUK ANDA ! . setakat ini masih berharga rm 80 . korang nak ? dapatkan segera. itu sahaja . kalau dan naik harga tu, aku tak taulah macam mana menyesalnya korang time tu.

Dapatkan segera di sini - Ebook Panduan Raja Adsense Revive.

Jangan biarkan diri korang berpuas hati dengan apa yang korang ada. jom kita berubah kearah yang lebih baik !. aku dah mula, korang bila ?

Sekian .

Read More

06 February 2017

HOW TO DONATE CAR IN CALIFORNIA !

HOW TO DONATE CAR IN CALIFORNIA ! • Car among the important thing in our daily life. Without a car make our day sad . One thing to know is among the people, they not have same oppurtinity like us for having a car .
HOW TO DONATE CAR IN CALIFORNIA !


They might have enough money to spend in their daily life but not enough for having a car. It will make their income getting poor and poor. therefore, donating a car is introduce to our people to help them to have like what we have .

HOW TO DONATE CAR IN CALIFORNIA ?

There are several step you must know . Please follow the instruction given . Second, please visit this site - Donate car in california .  You also can donate other thing to them but must include in transportation category . Such as Boat, Atv and so on .


There are 3 simple steps about donate a car .

1. let them know which car/ transport that you want to donate .
2. They will arrange with you on free pick up .
3. After that you you make a deal with them .

Donate and help people will not reduce your money but you will gain money and good feeling after that. Never regret on donating . It is about humanity and prevention from waste . Donate a car make you feel better when you help people.

Therefore, I hope that , people outside there will do anything to help others. I also hope that this entry about HOW TO DONATE CAR IN CALIFORNIA ! will help you to fine a suitable place to make a donation.

Thanks .

Read More

CARA UPLOAD STICKER DEKAT STATUS FB !

CARA UPLOAD STICKER DEKAT STATUS FB ! • Facebook adalah antara medium yang menjadi kegilaan ramai . Penggunanya juga semakin meningkat saban tahun . Jadi, sebagai satu langkah innovatif atau pembaharuan, facebook membuat beberapa penambah baikkan dalam system mereka .

Antara yang menjadi perhatian adalah anda boleh buat status berwarna dan meletakkan stiker !. eh betul ke ? betullah, korang kena cuba cara terhebat ni ! jom aku ajar korang CARA UPLOAD STICKER DEKAT STATUS FB !

CARA UPLOAD STICKER DEKAT STATUS FB !


CARA UPLOAD STICKER DEKAT STATUS FB !

1. Pastikan facebook anda dalam bahasa inggeris .
2. update facebook anda ke version terkini .
3. Buka bahagian status .
4. ada beberapa warna di bahagian bawah status sebelum di muat naik .
5. pilih warna tersebut untuk background status .
6 kalau anda nak letak stiker comel , tekan bahagian feeling/activity .
7 klik di bahagian tengah iaitu sticker.
8. Pilih stiker yang anda mahukan dan tulis status yang korang nak.
9.tekan post.
10. selesai !

Sebenarnya cara upload sticker dekat status facebook ini dah lama dah orang cuba. aku ja yang baru nak try . hehe sebabnya sebelum ini , facebook aku tak boleh update, jadi aku gunakan facebook lite. korang yang guna facebook lite , JANGAN MIMPI nak guna style baru ni . sebab memang tak boleh guna .

Korang hanya kena install facebook yang betul . Aku lupa lagi satu !

Style baru ini hanya berkesan di facebook mobile sahaja. kalau dekat desktop memang TAK BOLEH !

Jadi, cepat-cepat install dekat handphone korang tu !

Kalau korang power sangat dengan instagram ! , korang mesti cuba teknik boom ni ! - Teknik IG Kaboom

Jangan pulak korang lepaskan peluang untuk mencuba cara terbaik dan meletop ni ! rugi weh kalau tak cuba CARA UPLOAD STICKER DEKAT STATUS FB ! . kalau tak boleh, korang komen sahaja masalah korang dekat bahagian bawah , nanti aku tolong ya.

Sekian .

Read More

SENARAI JUARA DUO STAR MUSIM PERTAMA !

SENARAI JUARA DUO STAR MUSIM PERTAMA !


SENARAI JUARA DUO STAR MUSIM PERTAMA ! | Baru musim pertama , rancangan duo star sudah mula mendapat tempat dalam kalangan peminat tempatan . Namun masih belum setanding dengan rancangan realiti Gegarvaganza .

Rancangan duo star pun sudah tamat . pasti ramai yang memuji juara duo star musim pertama di sebabkan kehebatan nyanyian dan juga keserasian mereka . Siapa juara duo star ? Berikut merupakan SENARAI JUARA DUO STAR MUSIM PERTAMA !

SENARAI JUARA DUO STAR MUSIM PERTAMA !

Juara : Syamel dan Ernie Zakri
Naib Juara : kaka Azraf dan Awi rafael
ketiga : aepul dan haiza
keempat : ayai dan firman

Aku secara jujurnya tak layan lagi lah duo star ni , jadi aku tak leh nak komen apa-apa sangat . Kalau tengok senarai juara duo star musim pertama ini , mungkin masing-masing mempunyai kekuatan yang tersendiri untuk menjadi juara .

Apa-apa pun tahniah di ucapkan kepada semua juara Duo Star Musim pertama ini . Semoga dengan kemenangan anda dapat memurahkan rezeki anda dan juga dan mengembalikan karier anda seperti sedia kala. tahniah !

Sekian .


Read More

04 February 2017

SINOPSIS DRAMA URUSAN HATI CIK DRAMA QUEEN !

SINOPSIS DRAMA URUSAN HATI CIK DRAMA QUEEN ! •  Drama baru yang menggantikan drama Sayang papa saya tak ? ini akan bersiaran pada 6 Febuari 2017 . Drama yang di maksudkan adalah Drama Urusan Hati Cik Drama Queen . Pasti ramai yang nak tahu SINOPSIS DRAMA URUSAN HATI CIK DRAMA QUEEN ! Berikut merupakan sinopsisnya .


SINOPSIS DRAMA URUSAN HATI CIK DRAMA QUEEN !


SINOPSIS DRAMA URUSAN HATI CIK DRAMA QUEEN !

Kisah mengenai Syazlin (scha al-yahya) yang selalu putus cinta, asal bercinta sahaja pasti akan putus . Syazlin mempunyai jiran yang bernama fadhlan . Mereka pada mulanya kerap bergaduh sehinggakan syazlin terjatuh hati padanya .

Syazlin nekad untuk tidak mahu membuang masanya . perasaan yang muncul dari hatinya itu mesti di luahkan kepada Fadlan . Dia mula mengarang surat sebanyak 3 helai mengenai perasaannya kepada fadhlan . sempat juga dia sisipkan  bedak sebagai penambah wangian dalam surat tersebut.

Namun,apakan daya, si fadhlan( aiman hakim ) sudah pun berpunya . Dia sudah bertunang dengan pilihan hati nya . Selepas mengetahui perkara tersebut, Syazlin betul-betul rasa malu dengan tindakannya itu .

Apakah yang akan terjadi kepada Syazlin ? adakah kisah cintanya akan terus menjadi malang walaupun dengan fadhlan ? sama-sama kita saksikan di Astro nanti ya !

Aku rasa, drama ini akan masuk ke dalam drama sweet-sweet yang astro keluarkan . Gandingan scha al-yahya dan juga aiman hakim ridza pasti akan membuatkan penonton menunggu untuk menyaksikan gelagat mereka . Diharapkan SINOPSIS DRAMA URUSAN HATI CIK DRAMA QUEEN dapat memberi gambaran awal mengenai perjalanan cerita drama urusan hati cik drama Queen ini .

Sekian .

Read More

03 February 2017

DRAMA URUSAN HATI CIK DRAMA QUEEN !

DRAMA URUSAN HATI CIK DRAMA QUEEN ! • Drama baru ini lakonan Scha Alyahya dan Aiman Hakim akan menggantikan drama Sayang Papa Saya tak yang telah habis tayangannya pada 2 Febuari 2017 . Berikut merupakan pelakon Drama Urusan Hati Cik Drama Queen .



DRAMA URUSAN HATI CIK DRAMA QUEEN !


DRAMA URUSAN HATI CIK DRAMA QUEEN !

TAJUK DRAMA : DRAMA URUSAN HATI CIK DRAMA QUEEN
Tarikh Mula tayangan : 6 Februari 2017
Waktu Tayangan : Isnin-Khamis 10.00 malam
Saluran Tayangan : Astro Ria & HD
Senarai Pelakon : 

Aiman Hakim Ridza
Scha Alyahya 
randy Pangalila
Shalma Ainaa
Adriana Adnan
Ozlynn
Ungku Hariz
Isyariana
Ziha Salleh
Sheila Mambo
Nazrief Nazri
Dato Khadijah Ibrahim
Dato Ahmad Tamimi Siregar

Untuk pengetahuan korang drama urusan hati cik drama queen adalah drama comeback untuk Scha alyahya setelah lama berehat dari lakonan . pasti ramai yang menantikan lakonan Scha . sebelum ini dia hanya muncul dalam rancangan seperti lara oh lara dan lain-lain .

Gandingan dengan Aiman Hakim ridza pasti memberikan kelainan dalam drama ini. Kita pun jarang tengok drama lakonan Aiman Hakim berada di waktu-waktu utama siaran betul tak ? apa pendapat korang mengenai DRAMA URUSAN HATI CIK DRAMA QUEEN !

Sekian. 

Read More

02 February 2017

TARIKH PEMBAYARAN BR1M 2017 !

TARIKH PEMBAYARAN BR1M 2017 ! • Sudah memasuki bulan febuari untuk tahun 2017 . Pasti ramai yang menantikan bilakah tarikh pembayaran BR1M 2017 akan mula di perolehi . Ramai yang menantikan duit mereka di kembalikan . Untuk pengetahuan anda , Bayaran Br1m akan di bayar secara berperingkat bermula bulan Febuari .


TARIKH PEMBAYARAN BR1M 2017 !


TARIKH PEMBAYARAN BR1M 2017 bermula pada 18 Febuari 2017 ini dan akan berlarutan sehingga habis pembayaran. Jadi pemohon haruslah bersabar sehingga duit di masukkan ke dalam akaun bank anda .

Ada beberapa cara nak semak duit BR1M masuk ke akaun kita. Tahun lepas, kalau anda perasan ada sesetengah dari kita yang mendapat bayaran terlebih dahulu sebelum status di borang permohonan bertukar.

Ada juga kes yang mana mereka mendapat makluman melalui account online BR1M yang digunakan untuk membuat permohonan menunjukkan yang mereka sudah masukkan duit ke dalam akaun kita . Jadi, untuk tahun 2017 , mungkin cara yang sama akan di lakukan. Kita tunggu sehingga 18 febuari ini  untuk tarikh pembayaran BR1M 2017 .

Seronok-seronok duit masuk, tetapi ingat minyak masih mahal . Harga barang meningkat. Kos perkhidmatan lain juga meningkat.  Tolong jangan bersenang-senang dengan RM 400 korang tu ya. kalau bahagi untuk 365 hari , sehari anda hanya dapat gunakan rm seringgit lebih sahaja .

Sebarkan kepada rakan-rakan anda yang lain mengenai TARIKH PEMBAYARAN BR1M 2017 ! agar mereka juga tak ketinggalan untuk mendapatkan maklumat ini . Semoga kita semua di permudahkan urusan masing-masing .

Sekian.

Read More