CARA POST GAMBAR .GIF DI FACEBOOK !

CARA POST GAMBAR .GIF DI FACEBOOK ! | Mulanya aku sendiri pun tak tahu cara macam mana nak post gambar dalam format .GIF dekat facebook. Aku pernah cuba tetapi tak jadi. Yang keluar hanya lah gambar berbentuk JPEG . Jadi mesti korang tertanya-tanya CARA POST GAMBAR .GIF DI FACEBOOK !


CARA POST GAMBAR .GIF DI FACEBOOK DAN LAIN-LAIN !

Di Facebook

1. Cari gambar di google image atau di mana sahaja.
2. Copy link url gambar.
3. pastekan di ruangan status.
4. Siap !


Twitter dan lain-lain :

Boleh upload macam biasa.

Boleh guna Gambar di bawah ini untuk cuba .



**korang nak tahu kisah di sebalik gambar gif di atas ? rujuk pautan ini .


Kalau korang " save image as " dan upload semula, korang tak akan dapat gambar gif yang bergerak-gerak tu. sebaliknya korang hanya akan dapat gabra satu shot dari gif secara kaku sebabnya dia akan di upload dalam bentu picture dalam format jpeg.

Banyak kali juga aku cuba dan kalau aku ikut CARA POST GAMBAR .GIF DI FACEBOOK ! yang aku tunjukkan itu baru berfungsi dengan baik. korang cubalah , insyaallah berjaya.

Sekian

1 comment... add one now

Kak Long Kak Long January 26, 2017
Ooo.. Camtu ek..
Nak try la..


TQ Ubai.. ^^

Visitors