BELI DOMAIN DENGAN NETKL !

BELI DOMAIN DENGAN NETKL ! |  Ramai dalam kalangan blogger telah mula berjinak-jinak dalam dunia blog ini . Langkah pertama mereka adalah menukar domain blogspot kepada domain dot com .Ia bertujuan untuk penjenamaan semula blog mereka agar lebih matang dan lebih di kenali .Penjenamaan semula ini penting dalam memberi keyakinan kepada pembaca blog apabila mereka singgah ke blog kita.


BELI DOMAIN DENGAN NETKL !

BELI DOMAIN DENGAN NETKL !


Salah satu Syarikat yang menawarkan pakej murah untuk bertukar kepada Dot com dari blogspot dot com adalah Netkl . Kalau korang sembang dengan blogger, pasti ramai yang mencadangkan Netkl untuk anda bertukar kepada dot com . Ada juga syarikat lain yang menawarkan khidmat seperti net kl ini antaranya

1. GB Network
2. Name Cheap *luar negara .
3 dan lain-lain .

Antara sebab utama ramai blogger menggunakan khidmat netkl adalah kerana korang hanya perlu beli domain dan mendapat hosting percuma. Sesetengah syarikat tidak menawarkan khidmat hosting percuma . Kalau harga pasaran terkini untuk Hosting adalah RM 120 . Manakalah harga domain sahaja pula adalah RM 45 .

Untuk Netkl ada harga hosting serendah RM 60 . korang rujuk Pautan ini .

Kalau anda beli domain dengan NetKL anda hanya bayar Rm 45 untuk domain dan kos perkhidmatan untuk set up dekat blogspot anda hanya rm 3. jadi kesemuanya adalah RM 48 . Sebenarnya ada kelebihan dan kekurang kalau guna hosting percuma dan hosting berbayar. Itu kita cerita lain la ya.hehe

Review NetKl 


Setakat ini antara syarikat menjual perkhidmata domain yang pantas dan mesra pengguna. Pasti ramai risau macam mana nak menghubungi netkl. nak guna bahasa inggeris atau melayu. hehe korang boleh ja berbahasa melayu seperti biasa. tak ada masalah. Selain NetKL. GB Network juga boleh berbahasa melayu sebagai perhubungan dengan mereka.

Jadi, kalau anda ingin bertukar kepada domain dot com , maka gunalah khidmat netkl kerana ia mudah dan selamat.



Cara Beli Domain Dengan Netkl


1. Semak sama ada nama blog yang anda ingin guna masih available.
2. kalau tak, segera cari nama baru.
3. kalau ada, segera book dan bayar kos domain tersebut. *lambat nanti orang ambil.
4. Screen shot resit pembayaran dan hantarkan ke Netkl melalui email .
5. nanti netkl akan bagi maklumat mengenai domain yang anda telah beli.
6. Kalau tak reti pasang dekat blog, minta tolong netKL pasangkan. jangan memandai-mandai. hehe
7. sebarang masalah sila rujuk netKL ya.

Beli Domain NetkL di Sini ! [ KLIK ]


Setakat ini , NetKl memang laju respond kepada pelanggan mereka. macam tadi pagi, aku nak renew domain, aku hantar resit pembayaran aku ,dalam masa 10 minit netkl dah respond email aku. mudah dan cepat. jadi korang tunggu apa lagi ? masih teragak-agak nak bertukar ke dot com atau tidak ? takut nak tukar ke dot com ? segeralah buat keputusan atau anda kehilangan nama blog anda kepada orang lain.

KELEBIHAN BERTUKAR KE DOMAIN DOT COM !

Selamat bertukar ke domain dot com dengan Netkl. aku dah rasai pengalaman yang manis dengan netkl dan setakat ini masih belum ada pengalaman tak elok dengan netkl ini. jadi aku harap korang pun dapat layanan seperti mana aku . Aku harap Entri BELI DOMAIN DENGAN NETKL ini bermanfaat untuk kita semua. Sekian .


0 comment... add one now

Visitors