31 January 2017

CARA LETAK IKLAN ADSENSE "SIDE BY SIDE" !

CARA LETAK IKLAN ADSENSE "SIDE BY SIDE" ! • Selalu kita nampak ada sesetengah blog yang letak iklan adsense secara pair atau side by side . mesti ada yang teringin nak letak iklan adsense macam tu juga kan . jom aku tulis tutorial ringkas untuk korang mengenai CARA LETAK IKLAN ADSENSE "SIDE BY SIDE" !


CARA LETAK IKLAN ADSENSE "SIDE BY SIDE" !

CARA LETAK IKLAN ADSENSE "SIDE BY SIDE" !


1. Kenal pasti lokasi korang nak letak iklan tersebut.
2. Log ini ke account adsense anda dan pilih iklan yang anda mahu .
**seelok-eloknya iklan yang muat untuk di letakkan di dalam entri .
3. copy code di bawah dan paste kan di tempat yang anda mahu .

<table><tr><td>ad-code</td><td>ad-code</td></tr></table>
Ad-code = tukar dengan code adsense korang .
4. selesai.

info tambahan kalau korang nak bagi code adsense tersebut di tengah-tengah/ center , korang cuma tambah code awal dia dengan " <center> " dan di tutup dengan " </center> . Code korang akan jadi seperti di bawah .

<center><table><tr><td>ad-code</td><td>ad-code</td></tr></table></center> 
Pilih Iklan yang sesuai mengikut posisi yang sesuai dengan blog anda. jangan terlalu besar dan jangan terlalu kecil .

Panduan Adsense


Bagi anda yang masih mempunyai masalah dengan adsense . Sebagai contoh masih tak tahu macam mana nak apply adsense  , tak tahu iklan mana yang sesuai dan mungkin juga anda sudah dengar pasal adsense tetapi tak kenal secara detail mengenai adsense .

Saya cadangkan untuk anda sebagai pembaca blog ini satu ebook Panduan Adsense Revive . Jangan risau, saya sudah memiliki ebook ini dan apa yang saya dapat adalah ilmu mengenai adsense dari mula sampai habis .

sebagai contoh anda boleh belajar cara nak dapatkan account adsense non-hosted .bagaimana membuat adsense dengan youtube dan bermacam-macam lagi panduan hanya dalam ebook Panduan Adsense tersebut .


CARA LETAK IKLAN ADSENSE "SIDE BY SIDE" !


Anda dah baca review langsung dari saya , pasti anda percaya dengan saya . betul tak ? kalau percaya, tolong dapatkan segera ! sebelum harganya meningkat, setakat ini harganya belum mencecah RM100 . Banyak tips yang anda boleh dapatkan dari Panduan Adsense ini yang anda tidak dapat dalam google. Dapatkan segera dan mula jana pendapatan dengan adsense .

Saya yakin anda berminat dengan Ebook Panduan Adsense Revive ini . untuk dapatkannya , rujuk link pautan di bawah .

[+] BELI EBOOK PANDUAN ADSENSE REVIVE [ KLIK ]

Usahalah sedikit untuk hasil yang banyak . saya dah cuba dan memperolehinya , anda bila lagi ? betul tak ? Saya harap entri  CARA LETAK IKLAN ADSENSE "SIDE BY SIDE" ! bermanfaat untuk kita semua. kalau rasa maklumat ini bermanfaat, jom share ilmu ini dengan rakan-rakan blogger lain . semoga kita sama-sama berjaya.

Sekian.

Read More

30 January 2017

JUMLAH MASJID DAN SURAU DI MALAYSIA 2017 !

JUMLAH MASJID DAN SURAU DI MALAYSIA 2017 !

JUMLAH MASJID DAN SURAU DI MALAYSIA 2017 ! • Kepadatan masyarakat di sesuatu kawasan muslim pasti tertumpu kepada binaan Masjid di satu-satu kawasan . Menjadi negara Islam yang berjaya , Malaysia antara negara yang memiliki jumlah masjid yang banyak selari dengan keperluan rakyatnya .

Peranan Masjid ?


Pada Zaman rasulullah, masjid berperanan untuk menyatu padukan ummah . Masjid menjadi tumpuan tempat aktiviti masyarakat ketika dahulu di samping menjadi tempat ibadah bagi ummat Islam .

Kini peranan Masjid di malaysia semakin hari semakin banyak . Apabila masjid di tadbir oleh orang yang selayaknya , maka institusi masjid menjadi lebih meriah dengan kehadiran penuntut-penuntut ilmu dari serata tempat.

Masjid menjadi tempat belajar dan mendalami ilmu agama dari pada pendidik dan ulama yang layak menyampaikannya . Sebab itu , Rasulullah membina masjid terlebih dahulu berbanding perkara-perkara lain .

 JUMLAH MASJID DAN SURAU DI MALAYSIA  !


Menurut statistik yang di keluarkan oleh Jawatankuasa kemajuan Islam Malaysia ( JAKIM ) , terdapat sebanyak 6,382 buah masjid di bina di seluruh malaysia dan bilangan surau pulau sebanyak 17,493 buah surau . 

Pasti angka ini akan terus meningkat kerana peningkatan penduduk dan penganut agama islam dalam negara kita saban hari.


JUMLAH MASJID DAN SURAU DI MALAYSIA 2017 !


Insitusi islam semakin hari semakin baik . Sekarang tiba masa untuk kita juga menjadi lebih baik . dalam khutbah,khatib selalu ingatkan yang mana beliau meminta untuk kita memakmurkan rumah Allah dengan solat berjamaah agar syiar islam terus terpancar .

Kita harap entri JUMLAH MASJID DAN SURAU DI MALAYSIA 2017 ! mampu untuk menguatkan semangat kita untuk terus beribadah di mana sahaja kita berada dan tidak melepaskan peluang untuk ke masjid untuk solat berjemaah . jom kita sebarkan dekat kawan-kawan kita. semoga kita di kurniakan pahala .

Sekian.

Read More

29 January 2017

GAMBAR ELVINA MOHAMAD PAKAI TUDUNG !

GAMBAR ELVINA MOHAMAD PAKAI TUDUNG ! • Sejak semalam , nama Elvina Mohamad kembali menjadi sebutan peminat apabila beliau membintangi drama Kungfu Kaw yang di tayangkan di tv 3. Ia di tayangkan bersempena dengan sambutan tahun baru Cina . Ramai juga yang memuji Elvina Mohamad kerana membawa watak gadis yang belajar kung fu .

Jadi, hari ini aku kongsikan GAMBAR ELVINA MOHAMAD PAKAI TUDUNG !

GAMBAR ELVINA MOHAMAD PAKAI TUDUNG !


GAMBAR ELVINA MOHAMAD PAKAI TUDUNG !

GAMBAR ELVINA MOHAMAD PAKAI TUDUNG !

GAMBAR ELVINA MOHAMAD PAKAI TUDUNG !

GAMBAR ELVINA MOHAMAD PAKAI TUDUNG !

**gambar sumber google

Untuk pengetahuan korang, Elvina Mohamad merupakan watak utama dalam drama Kungfu kaw dan juga Drama Mariam Alisa yang pernah trending ketika tayangan drama tersebut. Jadi sebab itulah orang kenal dengan Elvina ni.

Korang dah tengok GAMBAR ELVINA MOHAMAD PAKAI TUDUNG ! , sekarang aku nak tanya korang , apa pendapat korang mengenai lakonan elvina ? best ke tidak ? atau korang tengok sebab dia cantik jer ? hehe sila komen di ruangan komen di bawah. hehe

Sekian.

Read More

26 January 2017

CARA MEMOHON PERUMAHAN PR1MA !

CARA MEMOHON PERUMAHAN PR1MA ! |  Sejak di perkenal beberapa tahun yang lalu , Perbadanan PR1MA Malaysia ( PR1MA ) mula mendapat perhatian rakyat malaysia dalam menyediakan kawasan perumahan baru untuk di miliki.

PR1MA yang di tubuhkan pada 2012 bertujuan untuk merancang dan membina perumahan berkualiti yang bercirikan perumahan moden untuk rakyat berpendapatan sederhana . Ia merupakan salah satu usaha untuk memudahkan rakyat berpendapatan sederhana untuk memiliki rumah sendiri .


CARA MEMOHON RUMAH PR1MA !

1. Pendaftaran di laman web PR1MA
2. Membuat permohonan
3. Proses Pengundian .
4. Pembiayaan .


CARA MEMOHON PERUMAHAN PR1MA !


Anda perlu mengikuti semua langkah tersebut secara berperingkat sebelum anda memiliki PR1MA . Sebelum memohon, anda perlu tahu Syarat permohonan Perumahan PR1MA ini . Ia penting untuk di ketahui agar dapat mengelakkan rasa kecewa apabila permohonan anda di tolak .


Syarat Pemohonan PR1MA .

Setiap perkara mempunyai syarat yang perlu di patuhi . Jika anda ingin membeli rumah biasa dengan syarikat pemaju lain juga memerlukan anda mematuhi syarat yang di tetapkan . Begitu juga dengan Perumahan PR1MA . Untuk maklumat mengenai Syarat permohonan PR1MA anda boleh rujuk entri sebelum ini . Rujuk Pautan ini .

[+] SYARAT PERMOHONAN PR1MA [ klik ]

Korang pernah tak baca artikel mengenai perumahan PR1MA ini di media-media lain  ? sebenarnya untuk mendapat gambaran awal mengenai perumahan PR1MA, kita juga kena dapatkan maklumat terlebih dahulu selain dari mengenatahui cara dan syarat permohonan . 

Saya cadangkan untuk anda rujuk artikel yang di tulis di media baru-baru ini mengenai HOW TO PURCHASE A QUALITY HOME WITHOUT  BREAKING YOUR BANK dari the Star .

HOW TO PURCHASE A QUALITY HOME WITHOUT  BREAKING YOUR BANK [ KLIK ] 

Semoga Entri berkaitan CARA MEMOHON PERUMAHAN PR1MA ini mampu membantu kita semua untuk memiliki rumah sendiri. Untuk maklumat lanjut mengenai perumahan PR1MA di kawasan anda, boleh rujuk laman web rasmi PR1MA .

Sekian .


Read More

25 January 2017

CARA POST GAMBAR .GIF DI FACEBOOK !

CARA POST GAMBAR .GIF DI FACEBOOK ! | Mulanya aku sendiri pun tak tahu cara macam mana nak post gambar dalam format .GIF dekat facebook. Aku pernah cuba tetapi tak jadi. Yang keluar hanya lah gambar berbentuk JPEG . Jadi mesti korang tertanya-tanya CARA POST GAMBAR .GIF DI FACEBOOK !


CARA POST GAMBAR .GIF DI FACEBOOK DAN LAIN-LAIN !

Di Facebook

1. Cari gambar di google image atau di mana sahaja.
2. Copy link url gambar.
3. pastekan di ruangan status.
4. Siap !


Twitter dan lain-lain :

Boleh upload macam biasa.

Boleh guna Gambar di bawah ini untuk cuba .



**korang nak tahu kisah di sebalik gambar gif di atas ? rujuk pautan ini .


Kalau korang " save image as " dan upload semula, korang tak akan dapat gambar gif yang bergerak-gerak tu. sebaliknya korang hanya akan dapat gabra satu shot dari gif secara kaku sebabnya dia akan di upload dalam bentu picture dalam format jpeg.

Banyak kali juga aku cuba dan kalau aku ikut CARA POST GAMBAR .GIF DI FACEBOOK ! yang aku tunjukkan itu baru berfungsi dengan baik. korang cubalah , insyaallah berjaya.

Sekian

Read More

DRAMA TESIS CINTA UNTUK B !

DRAMA TESIS CINTA UNTUK B ! | Drama lakonan Janna Nick ini trending di twitter sejak semalam. Aku pada mulanya tak tahu kewujudan drama ini sampailah  aku tengok dekat twitter. Nak tahu kenapa ia trending ? jom tengok Pelakon DRAMA TESIS CINTA UNTUK B !


DRAMA TESIS CINTA UNTUK B !


DRAMA TESIS CINTA UNTUK B !


TAJUK DRAMA : TESIS CINTA UNTUK B
Waktu Siaran : Selasa, 24 Januari 2017. 10.00 malam
Saluran Siaran :  TV2
Senarai Pelakon
  • Janna Nick
  • Eyka Farhana, 
  • Erwin Dawson, 
  • Fauzi Nawawi, 
  • Hafeez Mikail

Patut lah ! Drama Tesis Cinta Untuk B ini merupakan drama lakonan Janna Nick macam aku tulis di atas ni. patutlah ramai yang tweet sebabnya Janna nick merupakan salah seorang artis yang menggunakan Twitter untuk mengeratkan hubungannya dengan peminat. 

korang yang menonton DRAMA TESIS CINTA UNTUK B ! rasa best tak drama ni ? Silakan komen di ruangan bawah ini. pasti ramai peminat janna nick dekat sini kan. hehehe

Sekian.

Read More

24 January 2017

GAMBAR MODEL KERETA JENAMA HAVAL !

GAMBAR MODEL KERETA JENAMA HAVAL ! - Sebenarnya aku baru dengar jenama Haval ini baru-baru ni. itu pun sebab aku ternampak iklan Kenderaan Berjenama Haval di TV. Haval sudah lama menapak di Malaysia . Sebelum ini di kenali sebagai Great Wall Malaysia . Sejak tahun lepas dengan pelancaran beberapa model baru pada tahun 2016 . Sebelum aku cerita serba sedikit mengenai Haval ini , jom kita layan GAMBAR MODEL KERETA JENAMA HAVAL ! .


GAMBAR MODEL KERETA JENAMA HAVAL !


Image may contain: 2 people, car


Image may contain: car, tree, outdoor, nature and text


**gambar sumber Page Haval dan Paultan.org

Jenama Haval ini mungkin tidak se gah nama-nama model kenderaan besar di Malaysia. Namun apa yang aku nampak, dari segi design dan harga , ia cukup menarik minat rakyat malaysia memiliki kereta berjenama Haval ini .

Pada tahun lepas, Harval telah melancarkan model baru mereka iaitu Haval M4 . Harga permulaan bagi model terbabit adalah RM 53k . Bagi anda yang mahu tahu bagaimana model M4 tersebut, boleh rujuk gambar di atas , model kereta warna biru merupakan Haval M4 Elite .

Cantikkan model-model baru untuk Syarikat Haval ini. rasa macam nak beli pulak bila tengok GAMBAR MODEL KERETA JENAMA HAVAL ! . korang pula macam mana ? kalau korang nak beli,sila ke showroom berdekatan rumah anda.

sekian.

Read More

23 January 2017

LAGU MENANTI JANJI By RONNIE HUSSIEN

Lagu Menanti Janji nyanyi Ronnie Hussein ini merupakan Lagu tema untuk Drama Biar Aku jadi Penunggu . Drama tersebut dibintangi oleh Ashraf Muslim dan Janna Nick . Pasti ramai yang tercari-cari apa lagu tema Drama Biar Aku Jadi Penunggu yang bersiaran di Tv3 tu kan. Haa, macam aku cakap tadi inilah lagunya .


LAGU MENANTI JANJI By RONNIE HUSSIEN

LAGU MENANTI JANJI By RONNIE HUSSIEN OST DRAMA BIAR AKU JADI PENUNGGU ! 





Sedap layan lagu baru nyanyian Ronnie Hussien ini. Apa pendapat korang dengan Lagu Menanti Janji ni .


Bagi korang yang nak layan Full Lagu Menanti Janji ini, korang boleh layan di atas. Klik sahaja Play dan korang boleh dengan Menanti Janji by Ronnie Hussien ini. Serious cakap. sedap betul . korang boleh tangkap leleh ni. hehe

Sekian.

Read More

22 January 2017

LAGU-LAGU FINAL AJL 31

LAGU-LAGU FINAL AJL 31 |  22 Januari 2017 , akan berlangsungnya pentas akhir Anugerah Juara Lagu yang ke 31 . AJL 31 akan di siarkan secara langsung di TV 3 . Rancangan ini merupakan rancangan tahunan bagi mengiktiraf industri musik tempatan. Berikut merupakan LAGU-LAGU FINAL AJL 31


LAGU-LAGU FINAL AJL 31

SENARAI LAGU ANUGERAH JUARA LAGU KE 31 !


1. Lelaki Teragung - Dayang Nurfaizah
2. Terakhir - Sufian Suhaimi
3. Sudah Ku Tahu - Projector Band
4. Selamanya Cinta - Shila Amzah & Alif Satar
5. Terimaku Seadanya - Misha Omar & Hafiz Suip
6. Ku Rela Dibenci - Aiman Tino
7. Di Amaran Mama - Hazama & The Penglipur Lara
8. Obses - Akim & The Majistret
9. Setia - Elizabeth Tan ft Awi Rafael
10. Kalah Dalam Menang - Syamsul Yusof ft Mawi
11. Hang Pi Mana - Khalifah
12. Anugerah Terindah - Black



Semoga berjaya buat semua peserta Final AJL ke 31 ! korang yang nak tengok live ajl, boleh tonton di TV3 . Sekian.

Read More

21 January 2017

BIODATA EMMA MAEMBONG PELAKON DRAMA SAYANG PAPA SAYA TAK ?

BIODATA EMMA MAEMBONG PELAKON DRAMA SAYANG PAPA SAYA TAK ? |  Dikatakan sedang menyulam cinta dengan kamal adli, nama emma maembong sekali lagi menghangatkan industri media tanah air . Namun di sebalik kontroversi yang berlaku, ia tidak menggangu kualiti yang ada lakonan emma. Jom berkenalan dengan Emma Maembong . Berikut merupakan BIODATA EMMA MAEMBONG PELAKON DRAMA SAYANG PAPA SAYA TAK ?


BIODATA EMMA MAEMBONG PELAKON DRAMA SAYANG PAPA SAYA TAK ?


BIODATA EMMA MAEMBONG 


PELAKON DRAMA SAYANG PAPA SAYA TAK ?



Nama penuh: Fatimah Rohani bt Ismail Nama
Nama Artis  : Emma Maembong
Status : Single
Tarikh lahir: 27 Mac 1992
Umur : 24 Tahun (2016)

Kalau anda yang menonton drama Sayang papa saya tak ? , korang akan tengok emma menjadi pelakon yang baik bersama dengan Hisyam Hamid.

Apa-apa pun kita harap, emma terus berada dalam landasan yang baik untuk menjadi pelakon berbakat dan terus berada dalam dunia seni tanah air. Ada tak peminat-peminat emma maembong yang baca info mengenai BIODATA EMMA MAEMBONG PELAKON DRAMA SAYANG PAPA SAYA TAK ? . kalau ada silakan komen !

Sekian.

Read More

20 January 2017

PROMOSI DARI AUDI SEMPENA TAHUN BARU CINA !

PROMOSI DARI AUDI SEMPENA TAHUN BARU CINA ! |  Anda berminat untuk memilik kereta berjenama Audi ? Sememangnya jenama udi merupakan antara jenama mewah yang menjadi kegilaan rakyat Malaysia. cumanya ada ketika harganya menyebabkan kita menangguhkan dulu hasrat di hati untuk memilikinya.

Namun, korang tahu, sempena Tahun Baru China ini, Jenama Audi ada melakukan Promosi untuk anda ! tapi sebelum itu, jom kita layan Gambar Model Audi seperti berikut .


GAMBAR KERETA AUDI ! 


PROMOSI DARI AUDI SEMPENA TAHUN BARU CINA !

PROMOSI DARI AUDI SEMPENA TAHUN BARU CINA !

PROMOSI DARI AUDI SEMPENA TAHUN BARU CINA !


Cantikkan model-model Audi ini. fuhh tergugat keimanan ni. hahaha korang rasa macam mana ? kalau dapat satu , mesti happy. hehehe oh ya, macam aku cakap di atas tadi mengenai PROMOSI DARI AUDI SEMPENA TAHUN BARU CINA ! . Korang Rujuk Pautan ini .

[ PROMOSI ] AUDI PROMOTION !

Jom kita cuba untuk memiliki kereta cantik ini. nampak mustahil tapi kita mampu. gunakan peluang PROMOSI DARI AUDI SEMPENA TAHUN BARU CINA untuk membuat pembelian kereta audi yang anda minati. Sekian.

Read More

18 January 2017

CARA SELESAIKAN AZAM TAHUN INI !

CARA SELESAIKAN AZAM TAHUN INI ! | Sedar tak sedar dah masuk pertengahan bulan januari 2017 dah. kalau sebelum ini , ramai yang kata azam 2017 mereka sekian-sekian . dan pula yang nak settlekan azam 2016 yang tak terselesai lagi tu. adakah anda telah memulakan perancangan untuk melaksanakan azam 2017 anda ?


CARA SELESAIKAN AZAM TAHUN INI !

Macam mana nak selesaikan Azam setiap tahun ?


Kalau kita nak azam 2017 kita berjaya , mesti ada perancangan yang kuat dan jelas. jangan hanya mengatakan aku nak itu dan ini tapi usahanya tidak ada. kalau tidak sampai kesudah azam tak tercapai. betul tak ?

Jangan hanya omong kosong sahaja. rugi-rugi kerana masa sentiasa bergerak.

Tips untuk berjaya selesaikan Azam !


1. Jelas


Matlamat kena jelas macam aku cakap dekat atas tu. kalau tidak melepas lagi lah korang kan.


2. Plan dan usaha


rancang cara macam mana nak dapatkan apa yang di azam kan. bukan hanya senaraikan azam setiap tahun. dan seterusnya usaha dengan perancangan yang telah di rancang itu.

contohnya : Korang rancang nak kurus ( Azam )
Kurangkan makan nasi, makanan berlemak dan bersenam ( cara mencapainya )
Amalkan apa yang di suruh ( usaha)

korang fahamkan apa yang aku nak sampaikan ni.

3. Elakkan buat benda bodoh ini !


Benda bodoh selalu menggangu kejayaan kita. kalau korang tak buat semua benda bodoh ini, korang insyaallah akan berjaya. Rujuk Pautan ini .

Elakkan perkara bodoh itu menghantui korang. kalau tidak buang masa sahaja korang tulis dan senaraikan azam tahunan korang ! baca dengan teliti apa yang di tulis pada pautan yang aku kongsikan itu.

Nak berjaya kena ada usaha, dan usahalah perkara paling susah nak buat. semoga kita dapat kekuatan untuk melakukan kerja dan seterusnya memperoleh kejayaan dalam menyelesaikan azam kita untuk tahun ini .

Kuatkan semangat dan teruskan usaha. jangan pandang belakang dah lepas ini . Fokus ! dan terus berjaya. aku harap entri CARA SELESAIKAN AZAM TAHUN INI  membantu korang dalam kehidupan korang. Sekian.



Read More

17 January 2017

HARGA PERODUA AXIA FACELIFT 2017 !

HARGA PERODUA AXIA FACELIFT 2017 ! | Perodua bakal melancarkan model baru bagi Perodua Axia baru tidak lama lagi. Namun, kalau korang pergi ke showroom berdekatan dah ada model baru ini sebelum ia di lancarkan. Pasti ramai yang tertanya mengenai HARGA PERODUA AXIA FACELIFT 2017 !

HARGA PERODUA AXIA FACELIFT 2017 !



HARGA PERODUA AXIA FACELIFT 2017 !



Berdasarkan harga yang dikeluarkan. Perodua Axia Facelift ini mempunyai beberapa jenis dan harganya juga berbeza. bermula dengan RM 24,900 sehinggalah RM42,900 . Kesemua model ini merupakan model terkini untuk versi terbaru Perodua Axia Facelift .

Harga Perodua Axia baru ini berbeza hampir 3 k mengikut spesifikasi model yang di pilih. semakin banyak spesifikasi makin tinggi harganya. Berikut merupakan Gambar PERODUA AXIA FACELIFT 2017 !

GAMBAR PERODUA AXIA FACELIFT 2017 ! 



HARGA PERODUA AXIA FACELIFT 2017 !

HARGA PERODUA AXIA FACELIFT 2017 !


Amacam ? menarik, tertarik dan cantik ke ? hahaha aku rasa model Axia ini sesuai untuk orang muda dan remaja. di samping designnya yang menarik , harganya juga murah jika kita ambil yang basic. betul tak ? lepas korang dah tahu HARGA PERODUA AXIA FACELIFT 2017 , agak-agak nak beli tak ? hehehe

Read More

DRAMA PAPA RICKY ASTRO !

DRAMA PAPA RICKY ASTRO ! | 16 Januari merupakan tarikh di mana Drama Papa Ricky mula bersiaran di astro bagi menggantikan drama Lara Aishah. Drama Papa ricky ini di bintangi oleh pelakon Siti Elizad dan Fadhlan Hazim. 



DRAMA PAPA RICKY ASTRO !


DRAMA PAPA RICKY ASTRO !


  • Bil Episod : 80 
  • Tarikh Mula Tayangan : 16 Januari 2017
  • waktu tayangan : Isnin-Jumaat, 6.00 petang 
  • Saluran Tayangan : Astro Prima dan Maya



Senarai Pelakon Drama Papa Ricky !


Dibarisi pelakon lama dan baru menjadikan Drama ini mesti di tonton. Setakat ini , aku rasa ini kali pertama gandingan di antara Siti Elizad dan juga Fadlan Hazim menemui penonton. Berikut merupakan Senarai Pelakon Drama Papa Ricky :
  • Fadlan Hazim, 
  • Siti Elizad, 
  • Nazmi Nordin, 
  • Nur Qistina Raisah, 
  • Farah Nabilah, 
  • Ewal, 
  • Hafizul Kamal, 
  • Hafiz Bahari, 
  • Shakilla Khoriri


Sinopsis Drama Papa Ricky


[ KLIK ]


Artikel berkaitan Drama Papa Ricky !


1. Biodata Fadlan Hazim
2. Biodata Siti Elizad
2. Biodata Nur Qistina

Peminat-peminat siti elizad telah lama menantikan drama papa ricky ini bersiaran. korang pula rasa macam mana ? episod pertama dah di tayangkan. apa pendapat korang mengenai DRAMA PAPA RICKY ASTRO . Best ke tidak ? Sekian .


Read More

16 January 2017

BELI DOMAIN DENGAN NETKL !

BELI DOMAIN DENGAN NETKL ! |  Ramai dalam kalangan blogger telah mula berjinak-jinak dalam dunia blog ini . Langkah pertama mereka adalah menukar domain blogspot kepada domain dot com .Ia bertujuan untuk penjenamaan semula blog mereka agar lebih matang dan lebih di kenali .Penjenamaan semula ini penting dalam memberi keyakinan kepada pembaca blog apabila mereka singgah ke blog kita.


BELI DOMAIN DENGAN NETKL !

BELI DOMAIN DENGAN NETKL !


Salah satu Syarikat yang menawarkan pakej murah untuk bertukar kepada Dot com dari blogspot dot com adalah Netkl . Kalau korang sembang dengan blogger, pasti ramai yang mencadangkan Netkl untuk anda bertukar kepada dot com . Ada juga syarikat lain yang menawarkan khidmat seperti net kl ini antaranya

1. GB Network
2. Name Cheap *luar negara .
3 dan lain-lain .

Antara sebab utama ramai blogger menggunakan khidmat netkl adalah kerana korang hanya perlu beli domain dan mendapat hosting percuma. Sesetengah syarikat tidak menawarkan khidmat hosting percuma . Kalau harga pasaran terkini untuk Hosting adalah RM 120 . Manakalah harga domain sahaja pula adalah RM 45 .

Untuk Netkl ada harga hosting serendah RM 60 . korang rujuk Pautan ini .

Kalau anda beli domain dengan NetKL anda hanya bayar Rm 45 untuk domain dan kos perkhidmatan untuk set up dekat blogspot anda hanya rm 3. jadi kesemuanya adalah RM 48 . Sebenarnya ada kelebihan dan kekurang kalau guna hosting percuma dan hosting berbayar. Itu kita cerita lain la ya.hehe

Review NetKl 


Setakat ini antara syarikat menjual perkhidmata domain yang pantas dan mesra pengguna. Pasti ramai risau macam mana nak menghubungi netkl. nak guna bahasa inggeris atau melayu. hehe korang boleh ja berbahasa melayu seperti biasa. tak ada masalah. Selain NetKL. GB Network juga boleh berbahasa melayu sebagai perhubungan dengan mereka.

Jadi, kalau anda ingin bertukar kepada domain dot com , maka gunalah khidmat netkl kerana ia mudah dan selamat.



Cara Beli Domain Dengan Netkl


1. Semak sama ada nama blog yang anda ingin guna masih available.
2. kalau tak, segera cari nama baru.
3. kalau ada, segera book dan bayar kos domain tersebut. *lambat nanti orang ambil.
4. Screen shot resit pembayaran dan hantarkan ke Netkl melalui email .
5. nanti netkl akan bagi maklumat mengenai domain yang anda telah beli.
6. Kalau tak reti pasang dekat blog, minta tolong netKL pasangkan. jangan memandai-mandai. hehe
7. sebarang masalah sila rujuk netKL ya.

Beli Domain NetkL di Sini ! [ KLIK ]


Setakat ini , NetKl memang laju respond kepada pelanggan mereka. macam tadi pagi, aku nak renew domain, aku hantar resit pembayaran aku ,dalam masa 10 minit netkl dah respond email aku. mudah dan cepat. jadi korang tunggu apa lagi ? masih teragak-agak nak bertukar ke dot com atau tidak ? takut nak tukar ke dot com ? segeralah buat keputusan atau anda kehilangan nama blog anda kepada orang lain.

KELEBIHAN BERTUKAR KE DOMAIN DOT COM !

Selamat bertukar ke domain dot com dengan Netkl. aku dah rasai pengalaman yang manis dengan netkl dan setakat ini masih belum ada pengalaman tak elok dengan netkl ini. jadi aku harap korang pun dapat layanan seperti mana aku . Aku harap Entri BELI DOMAIN DENGAN NETKL ini bermanfaat untuk kita semua. Sekian .


Read More

SINOPSIS DRAMA PAPA RICKY ( ASTRO ) !

SINOPSIS DRAMA PAPA RICKY ( ASTRO ) ! | Drama baru yang menggantikan drama lara Aishah ini akan mula bersiaran pada 16 januari 2017 iaitu pada hari isnin. Drama yang di bintangi oleh siti elizad dan fadhlan hazim ini sudah pasti akan menarik ramai orang untuk menonton drama Papa Ricky ini . Turut membintangi drama ini adalah pelakon kanak-kanak iaitu Nur Qistina .


SINOPSIS DRAMA PAPA RICKY

SINOPSIS DRAMA PAPA RICKY ( ASTRO ) 


Drama ini mengisahkan seorang duda yang mempunyai seorang anak . Dia merasakan yang dia perlukan seorang wanita untuk menjadi ibu kepada anaknya. berlainan pula dengan si anak iaitu alisya lakonan Nur Qistina . Alisya pula merasakan yang pilihan ayahnya itu tidak mampu menjadi ibu kepadanya.

Adakah akan berlaku konflik di antara Alisya dengan bakal ibu tirinya ? atau sebaliknya. sama-sama kita tonton drama 80 episod ini ya !

Pelakon Siti Elizad dan  Fadhlan Hazim ?


aku tak pasti sama ada mereka pernah di gandingkan sebelum ini atau tidak . kalau ini gandingan pertama kali mesti ada sesuatu yang unik di antara pelakon baru dan lama ini kan.

Sedutan Drama Papa Ricky !





Jadi jangan hanya membaca SINOPSIS DRAMA PAPA RICKY ( ASTRO )  sahaja. korang jangan lupa tonton drama ini di astro ria dan maya hd bermula 16 januari 2017 ini. Selamat menonton ! Sekian.

Read More

14 January 2017

KENAPA MANUSIA SUKA BERUBAH PERASAAN ?

KENAPA MANUSIA SUKA BERUBAH PERASAAN ? | Manusia mempunyai perasaan dan setiap perasaan itu pasti akan berubah. Tetapi apabila hidup kita sentiasa elok dan sama setiap hari. ia menyebabkan kita akan rasa selesa dengan perasaan kita sehinggakan kita rasa tiada apa yang perlu di ubah lagi.


KENAPA MANUSIA SUKA BERUBAH PERASAAN ?

MANUSIA SUKA BERUBAH PERASAAN ? 

Manusia mungkin berubah dek kerana tekanan yang di alami oleh mereka setiap hari .Mungkin juga perasaan yang sepatut ada dalam diri kita telah bertukar kerana desakan demi desakan yang kita alami sepanjang kehidupan kita.

Sebagai contoh, orang yang sentiasa dalam suasana negatif atau dalam suasana yang marah pasti akan hilang rasa sayang dalam hati mereka. Ia seperti sudah sebati dengan diri manusia.

ada juga contoh lain, apabila manusianya baik orangnya, tetapi di kerana orang sekelilingnya membencinya membuat dirinya berubah menjadi pemarah dan benci . mungkin juga ini salah satu faktor manusia berubah.


KENAPA MANUSIA SUKA BERUBAH PERASAAN ?


Macam mana bagi orang tak berubah perasaan ?


Dalam konteks ini mungkin juga boleh di fokuskan kepada perasaan sayang dan kasih antara suami isteri. betul tak ? bagaimana kita nak memastikan yang perasaan pasangan kita tidak berubah. jawapannya mudah iaitu ikhlas dalam kerja kita dan banyakkan berdoa. Semoga Allah permudahkan urusan kita semua.

Macam mana nak jaga perasaan orang ?


Mungkin tips yang aku kongsikan ini lain dari yang lain .

1. Belajar untuk faham perasaan orang.
2. Elakkan dari melakukan perkara yang mereka tidak suka .
3. Buat benda baik terhadap mereka.

Macam mana nak jaga perasaan sendiri ?


Soalan yang baik, ramai di antara kita hari ini begitu terasa dengan tindakan orang lain. ramai yang sibuk menjaga diri orang lain sedangkan diri sendiri terabai. jadi macam mana nak jaga perasaan diri sendiri ? caranya adalah 

1. kita puaskan hati kita dengan apa yang kita nak.
2. fokus terhadap keperluan kita dan kemudian baru orang lain.
3. Jangan terkesan dengan perkataan benci orang lain terhadap kita.

Semoga apa yang di kongsikan hari ini mampu menguatkan diri kita sebagai manusia yang mendambakan kasih sayang. Kita banyak berkorban perasaan kita sedangkan orang lain sibuk bergembira dengan orang lain. betul tak ?
Hati-hati dan jangan sampai kita merosakkan hidup kita kerana orang lain. Kita layak untuk di hargai dan menghargai. jangan berdendam kerana ia pasti akan membalas kita dan menuntut pembalasan. kongsikan dengan rakan-rakan anda. semoga bermanfaat. sekian.


Read More

12 January 2017

DRAMA JEJAK KARMILA TV 3 !

Drama Jejak Karmila tv 3 |  Drama baru yang mula di tayangkan pada 11 Januari 2017 ini adalah Drama Jejak Karmila . Drama ini mengetengahkan pelakon lama dan baru untuk menerajui Drama bersiri ini . Pasti ramai yang nak tahu siapa pelakon drama jejak Karmila . Berikut merupakan Pelakon Drama Jejak Karmila .


DRAMA JEJAK KARMILA TV 3 !

Pelakon Drama Jejak Karmila !



TAJUK DRAMA : DRAMA JEJAK KARMILA
Bil Episod : 13 episod
Tarikh Mula Tayangan : 11 Januari 2017
Waktu Tayangan  : Rabu-Jumaat, 9.00 malam
Saluran Tayangan : Slot Zehra TV3
Senarai Pelakon

  • Fauziah Ahmad Daud (Ogy) , 
  • Mia Ahmad, 
  • Ruhainies, 
  • Amy Mastura, 
  • Azri Iskandar, 
  • Asyraf Aley, 
  • Fauziah Nawi, 
  • Ben Ali, 
  • Afiq Anuar, 
  • Wani De'fam, 
  • Wan Sharmila, 
  • Duerra Mitilda, 
  • Adriana Fareesha,

SINOPSIS DRAMA JEJAK KARMILA 


**akan diupdate kemudian .



Dengar cerita, Drama jejak Karmila ini best juga. Memang Drama dari Novel tetapi Jalan cerita novel berkenaan bukanlah seperti jalan cerita novel-novel lain.


Sebab itu ramai yang suka drama jejak Karmila ini dan sentiasa menantikan episod-episod seterusnya. Korang dah tengok ka Drama Jejak Karmila ? best atau tidak ? ce kongsi di ruangan komen di bawah. Terima Kasih .

Read More

10 January 2017

2.5 JUTA MENGUNDI FAIZ SUBRI !

2.5 JUTA MENGUNDI FAIZ SUBRI !


2.5 JUTA MENGUNDI FAIZ SUBRI ! |  Pertama sekali , aku nak ucapkan tahniah buat Faiz Subri , Pemain bola pasukan Pulau Pinang atas kejayaan menjulang anugerah Puskas 2016. Anugerah ini merupakan Anugerah pertama yang di rangkul oleh Pemain bola sepak Asia !


2.5 JUTA MENGUNDI FAIZ SUBRI !


Fakta ini di keluarkan oleh FIFA Football Awards. Korang boleh buka Facebook mereka. dan ia masih di sana. Rujuk gambar di bawah.




2.5 JUTA MENGUNDI FAIZ SUBRI !


Selain itu, FAM telah mengeluarkan hasil undian faiz subri bersama dengan 3 calon lain selepas Faiz Subri di umumkan sebagai Pemenang ANUGERAH PUSKAS 2016. Faiz Subri berjaya memenangi anugerah puskas dengan undian sebanyak 59.46 % dari keseluruhan jumlah undi . Banyak gilaa..


2.5 JUTA MENGUNDI FAIZ SUBRI !


Ini antara bukti yang rakyat antarabangsa juga mengundi Faiz Subri untuk memenangi Anugerah Puskas 2016. Untuk Faiz Subri, semoga anda terus berjaya di dalam dunia bola sepak dan menjadi inspirasi kepada golongan belia di Malaysia. Sekian.

Read More

07 January 2017

SINOPSIS DRAMA KERANA ANISA TV3 !

SINOPSIS DRAMA KERANA ANISA TV3 !

SINOPSIS DRAMA KERANA ANISA TV3 ! || Drama baru yang menggantikan drama Lara Cinta Ameena adalah  Drama Kerana Anisa . Drama yang di bintangi oleh Zara Zya dan Fahrin ahmad ini akan menemui penonton pada hari Isnin ini 9 Januari . Berikut merupakan Sinopsis Drama Kerana Anisa 

SINOPSIS DRAMA KERANA ANISA TV3 !


Anisa dan SYukri merupakan sejak dari kecil. Mereka masing-masing mempunyai cita-cita. Anisa ingin menjadi peguam manakala Syukri pula ingin menjadi Guru .

Selepas tamat persekolahan Syukri melanjutkan pelajarannya ke luar negara . Hubungannya dengan Anisa masih berterusan .Mereka sering berutus surat sebagai penguat cinta mereka.

Namun, Ayah Anisa tidak menyukai hubungan Anisa dan Syukri. Dia melarang hubungan mereka berdua . Satu hari , Zahid menghantar rombongan meminang anisa. dan anisa di paksa untuk berkahwin dengan zahid. AKhirnya dia berkahwin dengan Zahid.

Sejak berkahwin dengan zahid, hidup anisa berubah 360 darjah, Dia di seksa emosi dan juga badannya . Apakah yang berlaku kepada anisa selepas itu ? jangan lupa saksikan di TV 3!

Nak cerita panjang-panjang pun tak best. nanti korang tak tengok lak kan. hehehe apa-apa pun Drama Kerana Anisa ini merupakan drama yang sarat dengan konflik hidup. jadi korang kena tengok dan mungkin ia lain dari drama-drama lain sebelum ini. tengok dan baca Sinopsis Kerana Anisa pun kita dah tahu macam mana jalan ceritanya kan . Sekian


Read More

06 January 2017

CARA JANA PENDAPATAN DENGAN ADSENSE 2017 !

CARA JANA PENDAPATAN DENGAN ADSENSE ! | Adsense merupakan antara medium buat blogger dan youtuber menjana pendapatan secara sampingan mahupun tidak . Adsense sering di war-warkan sebagai medium utama dan trending untuk jana pendapatan secara online. Akan tetapi bukan adsense sahaja yang kita boleh jana pendapatan tetapi banyak lagi medium online yang lain yang mampu untuk kita jana pendapatan.

CARA JANA PENDAPATAN DENGAN ADSENSE 2017 !
Contoh pendapatan dari adsense

BAGAIMANA CARA JANA PENDAPATAN DENGAN ADSENSE ?


Pertama, anda mestilah mempunyai google+ account . kedua anda mestilah mempunyai blog atau Youtube. dan yang ketiga pastikan account blog dan Youtube sentiasa di update.

Kemudian hantar permohonan anda kepada adsense. dan tunggu permohonan anda di luluskan untuk meletakkan kod iklan adsense di blog anda .

Susahkah nak apply adsense ?


Jawapannya SUSAH ! Blog yang betul-betul layak sahaja yang akan di luluskan. Tapi jangan putus asa, mohon dulu . kalau diorang tak luluskan. Tolong buat pembetulan dekat mana-mana yang kurang. Nanti aku cuba kongsikan mengenai Cara Lulus Adsense pula . lain kali ya.

Bagaimana Adsense bayar kepada kita ?

Adsense membayar kita berdasarkan jumlah click dan juga traffik blog yang masuk ke blog kita. jumlah iklan yang di bayar juga berlainan. jadi kita akan pantau melalui account adsense kita.Cukup 100 usd baru boleh keluarkan duit tersebut.

Aku harap entri ini cukup untuk membantu korang mengenai CARA JANA PENDAPATAN DENGAN ADSENSE 2017 ! , ada peluang ini , cepat-cepat kita grab dan ambil. jangan abaikan dah. Daftar di adsense.com .

Sekian .

Read More

05 January 2017

HARGA SAMSUNG GALAXY A 2017 DI MALAYSIA !

HARGA SAMSUNG GALAXY A 2017 DI MALAYSIA ! || Samsung baru sahaja melancarkan Telefon pintar baru untuk tahun 2017. Ia diberi nama Samsung A 2017 .Ia juga turut dilancarkan di Malaysia .Ia akan mula di jual pada tarikh 6 januari 2017 . Pasti ramai yang tertanya-tanya mengenai Harga Samsung A 2017 di Malaysiakan. Berikut merupakan Harga Samsung A 2017 .


HARGA SAMSUNG GALAXY A 2017 DI MALAYSIA !

HARGA SAMSUNG GALAXY A 2017 DI MALAYSIA !


Galaxy A7 - RM 1,899
Galaxy A5 - RM 1,699

Samsung juga memperkenalkan Amyra Rosli dan Iedil Putra sebagai duta untuk Model Samsung A ini.

Kelebihan SAMSUNG GALAXY A 2017 DI MALAYSIA !


IP68 - Kalis air dan debu
Kamera Selfie mantap.
Flash di kamera Selfie
Cas Pantas .

Pastinya penggemar Jenama Samsung akan berkira-kira untuk mendapat Samasung A7 ini . Harganya agak berbaloi dan rekaan bentuk telefon bimbit dan telefon pintar ini juga semakin baik dan cantik.  Ia sesuai dengan peredaran zaman moden sekarang ini.

Dengan HARGA SAMSUNG GALAXY A 2017 DI MALAYSIA ! telah di nyatakan, sudah pasti ia akan menjadi hits dan terkenal .Cumanya di harapkan maslaah yang di hadapi oleh Samsung S7 tidak berulang pada model baru ini.  Silakan Share maklumat ini dengan rakan-rakan anda. Sekian.

Read More

LIRIK LAGU WANITA TERAKHIR BY FATTAH AMIN !

LIRIK LAGU WANITA TERAKHIR BY FATTAH AMIN !


LIRIK LAGU WANITA TERAKHIR BY FATTAH AMIN ! | Fattah amin kembali menghangatkan dunia seni tanah air dengan mengeluarkan lagu terbaru dan lagu pertama dirinya yang bertajuk Wanita terakhir. Adakah lagu wanita terakhir ini merupakan lagu yang di tujukan kepada nealofa ? Jom kita baca dulu Lirik Lagu Wanita Terakhir By Fattah Amin .

LIRIK LAGU WANITA TERAKHIR BY FATTAH AMIN !

Wanita Terakhir Fattah Amin

Menjelang hari hari bahagia kita
Kubayang wajah indahmu bersamaku
Disiku kau ukir senyum manismu
Kau masih belum milikku lagi

Sambutlah cintaku duhai sayang
Cinta kita untuk selamanya
Biarku sentuh hatimu ini
Sendiri...

Selamat malam wanita terakhir
Tak mungkin ku kan temu seindah ini
Sampai bila harus ku menanti
Untuk kau menjadi milikku

Ohhh Sayang

Sungguh sempurna
Tiada lain ku mahu

Sambutlah cintaku duhai sayang
Cinta kita untuk selamanya
Biarku sentuh hatimu ini
Sendiri...

Dan aku renangi lautan sepi
Menukil kembali bayangmu disini
Dalam pelukanku 
Selamanya...

Sambutlah cintaku duhai sayang
Cinta kita untuk selamanya
Biarku sentuh hatimu ini
Sendiri...

Terimalah cintaku kekasihku
Ku impi bersamamu hingga ke syurga
Biar kita bahagia untuk selamanya 
Abadi

Sambutlah cintaku duhai sayang
Cinta kita untuk selamanya
Biarku sentuh hatimu ini
Sendiri...

Selamat malam wanita terakhir
Tak mungkin ku kan temu seindah ini
Sampai bila harus ku menanti
Untuk kau menjadi milikku

Kalau korang sempat layan lagu Wanita terakhir ini. korang mesti rasa macam ada something wrong dengan suara fattah amin. tetapi bagi aku suara dia not bad lah untuk lagu pertama dia kan. mesti ramai yang akan komen negatif tetapi untuk perkara pertama di lakukan. ia sesuatu yang patut di puji.

Sama ada adakah lagu Wanita terkahir ini untuk nealofa atau tidak ? sama-sama kita nantikan pengumuman dari Fattah Amin. Tahniah FattahLIRIK LAGU WANITA TERAKHIR BY FATTAH AMIN sungguh mendalam maksudnya.


Sekian.

Read More

04 January 2017

KENAPA PEREMPUAN PERIOD SELALU MARAH ?

KENAPA PEREMPUAN PERIOD SELALU MARAH ? || Soalan yang sering berlegar dalam fikiran seorang lelaki dan juga perempuan bila berhadapan dengan perempuan yang datang bulan dalam keadaan dia marah. Mesti kita tertanya-tanya kenapa perempuan period selalu marah ?

Jawapannya adalah kerana jumlah hormon yang kurang stabil menyebabkan emosi mereka tidak menentu. Seperti sedia maklum apabila perempuan tengah haid atau period, mereka kehilangan banyak darah dan ia terjadi kerana tindak balas hormon dalam badan mereka. Sebab itu, ketika period ini, kita memang tidak dapat mengagak apa yang akan di lakukan oleh emosi perempuan.


KENAPA PEREMPUAN PERIOD SELALU MARAH ?


Kejap kita nampak dia menangis, kejap ketawa dan mungkin ada ketika mereka merajuk dan marah.

Selalunya apabila kita bercakap mengenai hormon , ia akan terkait dengan emosi. ada hormon mampu membuat kita gembira dan ada hormon yang mampu buat kita menangis. dalam kes haid atau period ini, hormon yang banyak terlibat adalah hormon progesteron, Estrogen, LH dan lain-lain. Boleh di katakan terdapat banyak hormon terlibat dalam proses haid atau period .

Jadi tidak mustahil yang mana perempuan yang mengalami masalah period selalu marah dan mudah marah. Bagi kita yang tidak mengalami , mungkin kita kurang memahami. jadi lepas baca entri mengenai kenapa perempuan period selalu marah ini, di harap kita mampu membentuk hubungan yang baik dengan wanita ketika di waktu apa sekali pun.

Secara kesimpulannya, aku boleh katakan yang kenapa perempuan period selalu marah adalah kerana hormon yang tidak stabil dalam badan ketika haid dan period . Ia merupakan rutin bulanan bagi setiap wanita dan bagi kaum lelaki, kita di sarankan untuk belajar mengenainya dan tidak terlalu mendesak ketika perempuan melalui situasi ini. sebaliknya , kita bantu bersemangat dan menyejukkan hati mereka.

Sekian.

Read More

BIODATA GAMBIT SAIFULLAH PELAKON DRAMA ISTERI TUAN IHSAN !

BIODATA GAMBIT SAIFULLAH PELAKON DRAMA ISTERI TUAN IHSAN ! || Gambit saifullah merupakan antara pelakon malaysia yang berbakat. Nama beliau pernah meniti di bibir peminat satu ketika dahulu dan dek kerana kesilapannya sendiri, nama dia menjadi semakin di lupai. Gambit sendiri mengakuinya. Dia banyak menolak tawaran ketika namanya telah berada di puncak. Jom berkenalan dengan Gambit. Berikut merupakan BIODATA GAMBIT SAIFULLAH PELAKON DRAMA ISTERI TUAN IHSAN !


BIODATA GAMBIT SAIFULLAH PELAKON DRAMA ISTERI TUAN IHSAN !



BIODATA GAMBIT SAIFULLAH PELAKON DRAMA ISTERI TUAN IHSAN !


Nama Penuh : Mohd Saifullah Bin Rusli
Nama Artis : Gambit Saifullah
Asal ;  KL
Umur : 31
Tarikh Lahir : 21 Julai 1985


Pelakon ini merupakan pelakon yang versatile . Banyak watak lakonan dia betul-betul hidup. Gambit juga telah memasuki bidang pengacaraan dan juga kini memasuki bidang pangarahan. Apa-apa pun, semoga gambit terus berjaya di masa hadapan. Insyaallah .

Selepas baca BIODATA GAMBIT SAIFULLAH PELAKON DRAMA ISTERI TUAN IHSAN . barulah kita kena siapa gambit kan. Gambit berlakon filem karipap cinta satu ketika dahulu dan filem tu pun fames dan terkenal pada waktu itu.

Sekian.

Read More

03 January 2017

RASA SEBENAR HOKKAIDO BAKED CHEESE TART !

RASA SEBENAR HOKKAIDO BAKED CHEESE TART ! ||  Minggu lepas aku jalan-jalan di sebuah shopping complex di sini. sewaktu berjalan aku terpandang satu kedai yang menjual cheese tart. Namapk sebab saiz dia besar gila. hahaha sebab tu aku ambil keputusan nak tahu apa nama kedai tu. Rupa-rupanya kedai tu bernama Hokkaido Baked Cheese Tart . Korang mesti nak tahu RASA SEBENAR HOKKAIDO BAKED CHEESE TART !

Untuk mengetahui rasa sebenar Hokkaido Baked Cheese tart , korang Rujuk Pautan ini . Pengalaman penulis yang sangat osem apabila beliau dan kawan-kawan merasai sendiri rasa Hokkaido Cheese Tart ini .


RASA SEBENAR HOKKAIDO BAKED CHEESE TART !


Aku yakin , ramai yang sudah merasa Hokkaido Baked Cheese Tart. korang yang dah rasa tu, aku nak tanya sedap ke tidak ? kalau aku baca pautan yang aku kongsikan tu, memang nampak rasa Hokkaido Baked Cheese Tart memang sedap sangat tau. aku pulak yang teliur.

Kalau korang nak tahu, Hokkaido Baked Cheese tart telah mendapat pensijilan Halal dari JAKIM ! Jadi lepas ini tak perlu ragu-ragu nak pergi beli dekat kedai Hokkaido Cheese Tart. Lepas merasai Pengalaman RASA SEBENAR HOKKAIDO BAKED CHEESE TART !. barulah kita akan yakin kesedapan dan kelazatannya.

Sekian.

Read More

SIAPA KING COCO ?

SIAPA KING COCO ?  || Semalam viral di media sosial mengenai perkahwinan king coco . Perkahwinan tersebut mendapat liputan ramai sejak video king coco viral di media sosial baru-baru ini. Persoalannya siapa king coco ?


SIAPA KING COCO ?


King coco adalah nama samaran kepada seorang wanita yang di katakan mix dengan banyak negara. Fakta ini di beritahu sendiri oleh king coco atau coco dalam video nya yang telah viral sebelum ini. Beliau juga turut menerima kecaman netizen sebabnya slank atau percakapannya itu seperti di buat-buat .

Selain itu, perkahwinan king coco mendapat liputan dan viral kerana ia di katakan menjadi isteri kedua kepada seorang lelaki yang telah berkahwin. Dan isteri pertamanya sedang sarat mengandung. Jadi netizen ramai yang meluahkan rasa sedih dengan tindakan lelaki terbabit.

Jadi korang dah kenalkan siapa king coco ? . untuk gambar , korang search di google ya. Terima Kasih !

Sekian.

Read More