2 TIPS SAMPAH UNTUK TINGKATKAN TRAFFIC BLOG ! #2

2 TIPS SAMPAH UNTUK TINGKATKAN TRAFFIC BLOG ! || Hari ini aku akan kongsikan bukan satu tapi dua teknik sampah untuk tingkatkkan traffic blog. Sebab apa sampah ? hehe sebab nya aku bukanlah power bab-bab blog ni, jadi aku just sharing apa yang aku tahu. kalau bermanfaat boleh ambil kan. Macam pernah aku cakap sebelum ni ,Cara tambah Viewers Blog atau traffic blog bukan lah mudah untuk di lakukan.



2 TIPS SAMPAH UNTUK TINGKATKAN TRAFFIC BLOG


Dia perlukan masa untuk membiarkan blog kita betul-betul berada dalam carian google, maka barulah mudah untuk setiap entri kita di index dalam google . Dekat sini, aku senarai kan dua sahaja dan aku yakin korang dah tahu pun.


1. Webmastertool

Sesebuah blog yang tidak letak webmaster tool in umpama blog yang di buat untuk bacaan sendiri sahaja . kegunaan utamanya adalah untuk memastikan blog kita berada dalam enjin carian seperti google, Bing dan sebagainya.

Ia ada spesific kod untuk setiap enjin carian . 

**korang search di setiap browser dengan keyword " webmastertool " untuk mendapatkan kodnya . macam google, korang boleh searh webmastertool dan korang akan di minta untuk sign in dan verify blog korang terlebih dahulu.

dalam Google webmastertool ada Sitemap . Sitemap ini kegunaannya adlaah untuk memudahkan entri yang korang update di blog memasuki Google. ada kod specific untuk sitemap ini . * Nanti aku update semula .


2. Google Plus .

Ramai dah yang bergerak untuk mempromosikan blog di communiti di google plus. tapi ramai juga yang tidak tahu bahawa google plus juga memainkan peranan penting dalam meletakkan blog kita dalam enjin carian google. tak percaya ? 

korang update entri dan kemudian korang share dekat google plus. dan tengok apa hasil nya .

Selalu aku cakap juga, keyword amat penting dalam sesebuah entri . semakin banyak ia di cari di google, semakin banyak jugak lah traffic menjengah blog kita. Yang penting , blog korang mesti ada di first page google. kalau di page yang lain agak sukar untuk dapat viewers. Kalau korang tahu Rahsia di sebalik Keyword terhadap sesebuah Blog , korang pasti berusaha untuk membetulkan apa yang salah dari setiap entri blog .

semoga Entri 2 TIPS SAMPAH UNTUK TINGKATKAN TRAFFIC BLOG ! bermanfaat untuk semua. Silakan share bagi yang mahu. dan aku mohon, kalau ada tips tambahan, korang komen di bawah ya, Boleh kita bertukar-tukar pendapat mengenai Cara Tingkatkan Traffic Blog. Apa yang aku tulis di atas adalah yang menjadi kebiasaan aku selama aku menulis blog. itu sahaja. maaf kalau ada kekurangan.

sekian.



0 comment... add one now

Visitors