31 December 2016

LANGKAWI TEMPAT PELANCONGAN 2017 !

LANGKAWI TEMPAT PELANCONGAN 2017 ! || Tahun 2017 sudah pasti menjadi tahun tumpuan dunia di mana pelbagai cabaran yang sudah di jangka akan berlaku pada tahun 2017. Antara cabarannya adalah masalah ekonomi dan juga peluang pekerjaan yang meruncing akan berlaku sepanjang tahun 2017 . Akan tetapi ia mungkin tidak akan berlaku seandainya kita mampu mengatasi masalah kegawatan ekonomi pada tahun 2017 .

Tahun 2017 juga pasti merupakan tahun pelancongan bagi sesetengah individu yang sudah bekerja keras sepanjang tahun 2016 untuk merehatkan diri mereka . Mungkin destinasi seperti Pulau Pinang, Pulau redang dan Pulau Langkawi menjadi destinasi utama pelancong untuk merehatkan minda mereka dari kekusutan pekerjaan.


LANGKAWI TEMPAT PELANCONGAN 2017 !


Bagi aku, Langkawi merupakan tempat yang tepat untuk merehatkan badan dan minda kita sebab itu aku tulis mengenai LANGKAWI TEMPAT PELANCONGAN 2017 ! . Aku nak kongsikan dengan korang mengenai sebab kenapa aku cakap langkawi adalah tempat pelancongan yang sesuai untuk merehatkan badan .

1. Jauh dari kesibukan kota raya.
2. Tak ramai orang.
3.Suasana tepi laut yang mengasyikkan.
4. Orang langkawi yang friendly
5. Ada tempat cantik .

Kesemua sebab ini menjadikan Pulau Langkawi sebagai destinasi wajib untuk di lawati sepanjang tahun 2017 . Aku sempat melawat dan bercuti di Pulau Langkawi. dan aku berjaya menjejakkan kaki ke beberapa tempat yang best macam Island Hopping dan cable car yang sentiasa menjanjikan perjalanan dan pengalaman yang menarik.


LANGKAWI TEMPAT PELANCONGAN 2017 !


Selain itu, ada pantai yang cantik macam di Pantai Kok dan pantai cenang membuatkan kita lari dari segenap kesibukan kota dan keserabutan pekerjaan kita. Jadi, korang masih tak mau datang ke Pulau Langkawi ke ? Aku yakin korang nak repeat balik kalau korang pernah sampai sekali dekat sini.Kalau korang nak tempah Hotel, boleh tempah terus melalui Trivago.com .Mudah dan cepat .


Akhir sekali, Aku yakin yang LANGKAWI TEMPAT PELANCONGAN 2017 akan menjadi tumpuan untuk tahun 2017 nanti. Kalau korang tak grab peluang ini untuk datang bercuti di sini. korang memang rugi. kalau tak ada duit, kumpul dari sekarang insyaallah akan cukup nanti.

Sekian.

Read More

30 December 2016

SINOPSIS DRAMA HANTU PUNYA BOS !

SINOPSIS DRAMA HANTU PUNYA BOS ! ||  Hari ini aku nak kongsikan mengenai SINOPSIS DRAMA HANTU PUNYA BOS !. Drama ini sedang di tayangkan di Tv 3 jam 6.30 petang hingga 7 malam. Jom baca SINOPSIS DRAMA HANTU PUNYA BOS !


SINOPSIS DRAMA HANTU PUNYA BOS !


SINOPSIS HANTU PUNYA BOS

Abby seornag yang melatah dan dia juga mempunyai seorang kawan yang bekerja di sebuah syarikat iaitu diela . Diela sering bercerita mengenai bosnya yang mempunyai perwatakan yang dia tidak suka , sehinggakan Abby yang mendengar pun tidak menyukai bos yang bernama Arrayyan lakonan Shukri Yahaya . Sehinggalah dia terpaksa bekerja di bawah bos tersebut .

Pada Hari pertama, Abby sudah di jerkah atau di marahi . Apabila dia di marahi, Abby juga turut sama menjerit dan menjerkah kembali dengan perkataan " Hantu Punya Bos ". ia terjadi kerana penyakit melatahnya tidak dapat di kawal. Kadang kala, sempat juga dia menampar bosnya itu kerana terkejut dan melatah .

Lama kelamaan, perasaan tersebut bertukar menjadi cinta, Arrayyan cuba mencari masa yang sesuai untuk meluahkan rasanya kepada Abby . bagaimanakah cerita yang selanjutnya ? jangan lupa tonton di tonton.my atau korang tunggu siarannya di tv 3 nanti.


Dah baca SINOPSIS DRAMA HANTU PUNYA BOS ! , baru faham jalan cerita dia kan. Fuhh, lakonan shukri yahaya yang baru ini trending adakah akan trending kembali ? sama-sama kita saksikan di tv 3 !

Senarai Pelakon Drama Hantu Punya bos .

Sekian.



Read More

29 December 2016

DRAMA HANTU PUNYA BOS TV 3 !

DRAMA HANTU PUNYA BOS TV 3 ! | Drama Hantu punya bos di barisi pelakon-pelakon lama dan baru untuk menguatkan perjalanan drama ini . Drama Hantu Punya bos di bintangi oleh pelakon lama seperti Shukri yahya dan Intan Najuwa sebagai peneraju utama . Pasti ramai nak tahu Pelakon DRAMA HANTU PUNYA BOS TV 3 ! Berikut merupakan Pelakon DRAMA HANTU PUNYA BOS TV 3 !


DRAMA HANTU PUNYA BOS TV 3 !


DRAMA HANTU PUNYA BOS TV 3 !

Tajuk Drama : Drama Hantu Punya Bos
Bil Episod : 20 
Tarikh Mula tayangan : 28 Disember 2016
Saluran Siaran : TV3
Waktu Siaran : 6.30 petang isnin hingga khamis
Senarai Pelakon : Syukri Yahya, Intan Najuwa, Aizat Hassan, Juliana Farhana, Vicha Saywho, Serina Redzuwan,  

DRAMA HANTU PUNYA BOS TV 3 ! mempunyai jalan cerita yang tersendiri. jadi kalau korang nak tonton DRAMA HANTU PUNYA BOS TV 3 !  , korang boleh tengok di TV 3 jam 6.30 petang tau.

Sekian.

Read More

28 December 2016

2 TIPS SAMPAH UNTUK TINGKATKAN TRAFFIC BLOG ! #2

2 TIPS SAMPAH UNTUK TINGKATKAN TRAFFIC BLOG ! || Hari ini aku akan kongsikan bukan satu tapi dua teknik sampah untuk tingkatkkan traffic blog. Sebab apa sampah ? hehe sebab nya aku bukanlah power bab-bab blog ni, jadi aku just sharing apa yang aku tahu. kalau bermanfaat boleh ambil kan. Macam pernah aku cakap sebelum ni ,Cara tambah Viewers Blog atau traffic blog bukan lah mudah untuk di lakukan.



2 TIPS SAMPAH UNTUK TINGKATKAN TRAFFIC BLOG


Dia perlukan masa untuk membiarkan blog kita betul-betul berada dalam carian google, maka barulah mudah untuk setiap entri kita di index dalam google . Dekat sini, aku senarai kan dua sahaja dan aku yakin korang dah tahu pun.


1. Webmastertool

Sesebuah blog yang tidak letak webmaster tool in umpama blog yang di buat untuk bacaan sendiri sahaja . kegunaan utamanya adalah untuk memastikan blog kita berada dalam enjin carian seperti google, Bing dan sebagainya.

Ia ada spesific kod untuk setiap enjin carian . 

**korang search di setiap browser dengan keyword " webmastertool " untuk mendapatkan kodnya . macam google, korang boleh searh webmastertool dan korang akan di minta untuk sign in dan verify blog korang terlebih dahulu.

dalam Google webmastertool ada Sitemap . Sitemap ini kegunaannya adlaah untuk memudahkan entri yang korang update di blog memasuki Google. ada kod specific untuk sitemap ini . * Nanti aku update semula .


2. Google Plus .

Ramai dah yang bergerak untuk mempromosikan blog di communiti di google plus. tapi ramai juga yang tidak tahu bahawa google plus juga memainkan peranan penting dalam meletakkan blog kita dalam enjin carian google. tak percaya ? 

korang update entri dan kemudian korang share dekat google plus. dan tengok apa hasil nya .

Selalu aku cakap juga, keyword amat penting dalam sesebuah entri . semakin banyak ia di cari di google, semakin banyak jugak lah traffic menjengah blog kita. Yang penting , blog korang mesti ada di first page google. kalau di page yang lain agak sukar untuk dapat viewers. Kalau korang tahu Rahsia di sebalik Keyword terhadap sesebuah Blog , korang pasti berusaha untuk membetulkan apa yang salah dari setiap entri blog .

semoga Entri 2 TIPS SAMPAH UNTUK TINGKATKAN TRAFFIC BLOG ! bermanfaat untuk semua. Silakan share bagi yang mahu. dan aku mohon, kalau ada tips tambahan, korang komen di bawah ya, Boleh kita bertukar-tukar pendapat mengenai Cara Tingkatkan Traffic Blog. Apa yang aku tulis di atas adalah yang menjadi kebiasaan aku selama aku menulis blog. itu sahaja. maaf kalau ada kekurangan.

sekian.



Read More

SINOPSIS DRAMA BIAR AKU JADI PENUNGGU !

SINOPSIS DRAMA BIAR AKU JADI PENUNGGU ! || Drama lakonan Janna nick dan Ashraf Muslim ini sekarang semakin trending di media sosial. Mungkin kerana janna nick yang terkenal di media sosial atau pun mungkin juga di sebabkan lakonan janna nick yang bersahaja dalam drama Biar Aku Jadi Penunggu ini. Pasti Ramai yang menonton Drama Biar Aku Jadi Penunggu . Berikut merupakan SINOPSIS DRAMA BIAR AKU JADI PENUNGGU !


SINOPSIS DRAMA BIAR AKU JADI PENUNGGU !


SINOPSIS DRAMA BIAR AKU JADI PENUNGGU TV 3 !


Iffat Hamani dan afeef merupakan kawan sejak dari zaman persekolahan lagi. Afeef hanya ingin menggunakan iffat untuk berjaya . Iffat pula dalam diam mempunyai perasaan terhadap afeef sehinggakan dia menerima lamaran afeef untuk menjadi isterinya.Afeef yang melanjutkan pelajaran ke luar negara berjanji dalam 2 tahun dia akan kembali dan mengahwini iffat.  tetapi masuk tahun ke 3, afeef tidak lagi muncul .

Selepas itu, afeef tidak sengaja terjumpa iffat. dan ketika itu afeef bersama dengan seorang budak kecil iaitu anaknya bersama perempuan lain yang bernama Damia . Iffat yang mengetahui perkara tersebut amat sedih dan berduka. janji afeef selama ini telah di khianati . Afeef pula menceritakan kepada iffat selepas dia di tinggalkan oleh damia .

Afeef membuat keputusan untuk menunaikan janjinya yang dahulu kepada iffat dengan mengahwini iffat. Naluri keibuan yang ada pada iffat akhirnya menyebabkan dia mampu menerima anak lelaki afeef sebagai anaknya . Disebabkan sikap afeef sebelum ini menyebabkan iffat rasa ragu-ragu dengan afeef .dia betul-betul tidak bersedia untuk berkahwin dengan afeef.

Rafael pula yang selama ini menyimpan perasaan terhadap iffat sedar yang peluangnya untuk mendapatkan iffat amat tipis. Damia pula semakin hari semakin cuba untuk dekat dengan afeef. Afeef pula merasakan iffat mempunyai hubungan dengan lelaki lain . apa kah yang berlaku kepada iffat hamani ? adakah dia akan menemui cintanya atau hanya terkorban dalam cinta ? sama-sama kita saksikan di tv 3 !

Kalau korang tengok drama Biar aku jadi penunggu ini, mesti korang akan terhibur dengan watak iffat hamani yang di lakokan oleh Janna Nick. lawak lah dengan perangai tak betul dia tu. haha. lepas korang baca SINOPSIS DRAMA BIAR AKU JADI PENUNGGU , korang kena tengok drama ini di tv 3 tau !

Sekian.

Read More

27 December 2016

SENARAI PELAKON DRAMA CIKGU DINA PAKAI PRADA !

SENARAI PELAKON DRAMA CIKGU DINA PAKAI PRADA ! | Drama yang bersiaran di TV 9 ini bertajuk Cikgu Dina Pakai Prada. Drama yang di bintangi oleh Ruhainies dan Redza Rosli ini pasti mencuit hati anda semua. Berikut merupakan SENARAI PELAKON DRAMA CIKGU DINA PAKAI PRADA !


SENARAI PELAKON DRAMA CIKGU DINA PAKAI PRADA !


TAJUK DRAMA : DRAMA CIKGU DINA PAKAI PRADA
Waktu Siaran : Isnin , 8.30 malam 
Tarikh Siaran :26 Disember 2016
Saluran Siaran : TV9
Senarai Pelakon : Ruhainies, Redza Rosli, Jaja Iliyes, Hanis Nabilah . dan ramai lagi !

Drama Cikgu Dina pakai Prada ni ramai yang cakap lawak dan penuh dengan komedi. Mesti lakonan Ruhainies mencuitkan hati penonton. Jadi, korang rasa best tak SENARAI PELAKON DRAMA CIKGU DINA PAKAI PRADA ?

Sekian.

Read More

SIAPAKAH UWAIS AL-QARNI ?

SIAPAKAH UWAIS AL-QARNI ? ||  Kisah seorang tabi'in yang bernama Uwais Al-qarni ini tercatat dalam hadis Rasulullah S.A.W. Uwais Al-qarni terkenal dengan ketaatannya kepada Ibunya dan dia menjadi anak yang soleh sepanjang hidupnya. Mesti korang nak kenal SIAPAKAH UWAIS AL-QARNI ?


SIAPAKAH UWAIS AL-QARNI ?


Kisah Uwais Al-Qarni

Beliau bukanlah dalam kalangan sahabat Nabi, beliau merupakan tabi'in. Rasulullah bersabda : sebaik-baik tabi'in adalah uwais al-qarni . setelah zaman rasulullah, zaman abu bakar memerintah, para sahabat menanti uwais al-qarni ini. setiap kali musim haji , akan diumumkan.

" adakah bersama kamu uwais al-qarni ? "

" tidak " jawapan mereka.



sehinggalah pada tahun akhir saidina umar memerintah, ketika musim haji, seperti biasa mereka mengumumkan adakah bersama jemaah itu uwais al-qarni.
kali ini jawapan mereka " Ya "
Saidina umar segera mendapatkan uwais al-qarni yang di sebut oleh rasulullah.
kenapa uwais al-qarni di muliakan oleh rasulullah sedangkan beliau bukan dalam kalngan sahabat ?kerana dia begitu mentaati ibunya. dan beberapa lagi kebaikan yang dilakukannya.

Kisah yang terkenal adalah ketaatannya kepada ibunya. hebat uwais al-qarni ini sehingga namanya di sebut dalam hadis baginda Rasulullah S.A.W.

Semoga kita mengambil iktibar dari kisah Uwais Al-qarni ini selepas kita mengetahui SIAPAKAH UWAIS AL-QARNI ? . Semoga kita menjadi anak yang soleh kepada kedua-dua ibu bapa kita insyaallah. berbaktilah kepada mereka selagi mana kita mampu sepanjang hayat kita.

Sekian.

Read More

25 December 2016

CARA ATASI BOUNCE RATE TINGGI !

CARA ATASI BOUNCE RATE TINGGI ! || Lama juga aku tak bercerita mengenai blog. banyak aku tulis pasal artis dan lain-lain. Baik, kali ini kita sembang pasal Bounce rate . Bounce rate merupakan antara kayu ukur kehebatan sesebuah blog. Mungkin ada blogger yang menganggap ia tidak penting tetapi bagi aku, ia amat penting dalam memastikan blog kita mengeluarkan kontent yang berkualiti.

Sebelum ini blog aku mempunyai masalah bounce rate terlalu tinggi sehingga mencecah 90 %. satu angkat yang amat-amat bahaya bagi sesebuah blog. kenapa ? sebelum itu, korang kena tahu dan faham maksud bounce rate terlebih dahulu. jadi , korang sambung baca CARA ATASI BOUNCE RATE TINGGI seperti di bawah .


CARA ATASI BOUNCE RATE TINGGI !


Apa itu Bounce Rate ?

Bounce rate adalah ratio pembaca blog anda membuka satu halaman sahaja . Semakin tinggi bounce rate semakin teruk sesebuah blog. maksudnya tidak elok bagi sesebuah blog .

Sebab apa kena tengok bounce rate ?

Sebabnya melalui bounce rate, kita dapat tau yang pembaca blog kita singgah ke blog kita sekejap atau lama. kalau lama, maksudnya konten kita okay dan mereka sedang memahami apa yang kita tulis. kalau pembaca hanya buka dan pergi . mesti ada something yang tak betul terhadap content kita. mungkin konten kita tak cukup atau tidak memuaskan hati pembaca. jadi kita boleh improve konten kita selepas itu.

Cara atasi bounce rate Tinggi !

1. Perbaiki Konten Blog anda.
2. Banyakkan perkataan dalam entri.
3. Tambahkan backlink dari kalangan entri blog anda.
4. Letak Video
5. Letak coding ** optional . Ikut panduan dari Blog Hasrul Hassan - Pautan ini .

Cara nak check bounce rate ?

Rujuk Google analytic . dekat situ semua maklumat mengenai blog korang akan ada. tapi kena sign in dulu dan isi nama blog untuk di review oleh google analytic.

Aku cadangkan korang ikut satu persatu cara atasi bounce rate yang aku kongsikan ini . kalau ada yang melibatkan coding blog, tolong save dahulu code sebelum edit, sebab nak elakkan dari hilang blog di sebabkan salah coding. Semoga Entri CARA ATASI BOUNCE RATE TINGGI ! membantu korang untuk terus bersemangat dalam dunia blog .

Sekian .
Read More

24 December 2016

DRAMA CINTA ROLLER COASTER TV 3 !

DRAMA CINTA ROLLER COASTER TV 3 ! || Drama cinta roller coaster ini merupakan drama yang menggantikan drama Nasi Minyak kuah cinta . Drama ini juga di bintangi oleh cikgu Aishah atau puteri aishah dan Syazwan zulkifli. Pasti ramai yang nak tahu pelakon DRAMA CINTA ROLLER COASTER TV 3 !  . Berikut merupakan Pelakon DRAMA CINTA ROLLER COASTER TV 3 ! 


DRAMA CINTA ROLLER COASTER TV 3 !


DRAMA CINTA ROLLER COASTER TV 3 ! 

TAJUK DRAMA : DRAMA CINTA ROLLER COASTER
Bil Episod : 20 
Tarikh Mula tayangan : 26 November 2016
Waktu Siaran : 7 malam, 
Jumaat-Ahad
Saluran Siaran :  TV3
Senarai Pelakon : 
Syazwan Zulkifly, Puteri Aishah, Arissa Afrina, Nas T, Ruminah Sidek, Nadzmi Adhwa, Natasha Elyzza, Julia Farhana,  Eyra Hazali .

Sinopsis Drama Cinta Roller Coaster

Semakin bertambah episod, semakin banyak konflik yang berlaku dalam drama Cinta Roller Coaster ini. kalau yang menonton ,mesti akan rasa seronok nak tonton episod-episod yang seterusnya.

Dengan barisan pelakon DRAMA CINTA ROLLER COASTER TV 3 ! , ia menjadikan drama ini lebih menarik dan seronok untuk di tonton. Gandingan pelakon juga jarang di gandingkan bersama dalam drama-drama lain sebelum ini.

Sekian.

Read More

SINOPSIS DRAMA CINTA ROLLER COASTER !

SINOPSIS DRAMA CINTA ROLLER COASTER ! || Cinta roller coaster merupakan tajuk bagi sebuah novel. Kini Cinta Roller Coaster bertukar menjadi Drama Cinta Roller coaster yang sekarang ini sedang hangat di tayangkan di Tv 3. Ramai yang memuji lakonana Puteri Aishah dan juga Syazwan Zulkifli. mesti korang nak tahukan SINOPSIS DRAMA CINTA ROLLER COASTER !. Berikut merupakan SINOPSIS DRAMA CINTA ROLLER COASTER !



SINOPSIS DRAMA CINTA ROLLER COASTER !


SINOPSIS DRAMA CINTA ROLLER COASTER !

Kisah bermula apabila Syakir ( SYazwan zulkifli ) berpindah bersama keluarganya ke kampung halaman mereka setelah sekian lama. Di kampung tersebut di mana ayah dan ibunya membesar termasuk dirinya sendiri sebelum berhijrah ke bandar. Ziany( puteri aisyah) pula seorang anak yatim piatu dan dia di jaga oleh Neneknya.
Ziany dan Syakir satu sekolah dan persahabatn mereka bermula dengan konflik apabila syakir melanggar peraturan sekolah . Sejak itu ziany dan syakir mula berkahwan. dalam diam ada rasa cinta dalam hati syakir. Selang beberapa ketika, nenek ziany meninggal dunia , ziany tiada tempat tinggal dan syakir mengambil keputusan untuk berkahwin dengan ziany supaya ziany boleh tinggal di rumahnya .

Kemudian, mereka berjaya melanjutkan pelajaran ke Univesiti. Pada mulanya mereka merahsiakan perkahwinan mereka ,selepas beberapa kali ziany cuba di ganggu oleh lelaki lain. Syakir dengan secara rela hati memberi tahu kawan-kawannya  yang dia sudah berkahwin dengan ziany. selepas itu mereka kembali sebagai suami isteri dan akhirnya mereka berjaya mendapat cahaya mata pertama mereka.

Mampukah mereka mengatasi masalah rumah tangga selepas kelahiran anak mereka ? bagaimana mereka membahagikan masa di antara study dengan keluarga ? jangan lupa kita saksikan drama cinta Roller Coaster di tv 3 !


Kalau korang baca SINOPSIS DRAMA CINTA ROLLER COASTER , mesti korang rasa macam best je kan cerita ni. kalau korang rajin, layanlah dekat tv3 setiap petang jumaat hingga ahad. Selamat menonton !

Sekian.

Read More

23 December 2016

BIODATA SYAZWAN ZULKIFLI PELAKON DRAMA CINTA ROLLER COASTER !

BIODATA SYAZWAN ZULKIFLI PELAKON DRAMA CINTA ROLLER COASTER ! | Panjangnya tajuk entri ni. haha baik, nama syazwan zulkifli memang tidak asing dalam dunia lakonan. Sudah banyak membintangi drama sejak beberapa tahun dahulu menjadi lakonan syazwan agak lain dari segi karakter dan ia semakin matang dalam lakonannya. Berikut merupakan BIODATA SYAZWAN ZULKIFLI PELAKON DRAMA CINTA ROLLER COASTER !


BIODATA SYAZWAN ZULKIFLI PELAKON DRAMA CINTA ROLLER COASTER !


BIODATA SYAZWAN ZULKIFLI PELAKON DRAMA CINTA ROLLER COASTER !

Nama Penuh : Mohd Syazwan Bin Zulkifli
Nama Artis : Syazwan Zulkifli
Umur : -
Asal : -
Tarikh Lahir : -


Syazwan juga membintangi drama 7 hari mencintaiku yang trending dan berjaya mendapat jumlah penonton seramai 12 juta penonton ! memang ramai yang tengok cita tu.


Apa-apa pun, good luck dan selamat maju jaya buat Syazwan zulkifli dalam kariernya. seorang pelakon versatile dan menunggu masa untuk mendapat anugerah satu hari nanti. amacam ? korang dah baca ke BIODATA SYAZWAN ZULKIFLI PELAKON DRAMA CINTA ROLLER COASTER ! . best tak lakonan syazwan ? ce komen sikit.

Sekian.


Read More

CELCOM XPAX #NOKELENTONG !

CELCOM XPAX #NOKLENTONG ! || Semalam , baru aku perasan satu masalah celcom yang aku selalu guna ini adalah internet burung hantu dah tak ada ? aku tertanya-tanya dan tercari-cari dan akhirnya aku tahu sebab apa internet burung hantu dah tak ada . Jawapannya adalah Celcom XPAX #NOKELENTONG yang baru di perkenalkan baru-baru ini . Apa tu xpax #Nokelentong? Apa kebaikkan Xpax Nokelentong ini ?

Aku sempat godek-godek juga celcom *118# untuk mengetahui maklumat lanjut. Aku tengok beberapa penambahbaikan  dai segi jumlah Quota internet dalam Pakej baru ini. Oh ya, lupa pula, mesti korang tertanya-tanya apa kaitan dengan internet burung hantu kan. Sebenarnya, pengguna magic sim celcom sebelum ini secara Automatik bertukar kepada celcom Xpax #nokelentong yang baru ini. jadi ada beberapa perubahan yang baru yang korang kena tahu.

Kelebihan korang menggunakan Xpax #Nokelentong ?

1. Pakej Internet MURAH !

RM30 untuk 5 Gb sebulan.
RM50 untuk 10 GB Sebulan.

2. Yondermusic percuma
3. Internet burung hantu menjadi Late night Internet .

Apa yang Tak Best Xpax #Nokelentong ?

Late Night Internet agak mahal !

1. RM 1 untuk 1gb sehari.
2. RM 7 untuk 10gb seminggu .

**sebelum ini RM 5 untuk 10gb

Dekat bawah ini , aku kongsikan gambar mengenai pakej baru celcom xpax #nokelentong.


CELCOM XPAX #NOKELENTONG !


CELCOM XPAX #NOKELENTONG !

Untuk Maklumat lanjut, korang Rujuk PAUTAN INI .

Aku tak kongsikan semua ya mengenai Pakej baru xpax #no kelentong ni, korang boleh rujuk pautan yang aku kongsikan tu untuk tambah info korang tau. Bagi aku Internet baru ni agak menguntungkan dengan RM30 untuk 5 gb data. amazing  !

tapi macam aku ni yang selalu berjaga malam, nak guna internet burung hantu atau Late Night Internet macam sebelum ni agak susah lerr.. dah mahai. hahaha pandai celcom buat duit kaan. hehe Jom kongsikan dekat media sosial,supaya kawan-kawan kita pun berubah ke CELCOM XPAX #NOKELENTONG !

Sekian.

Read More

22 December 2016

SENARAI PESERTA SEGMEN BLOGLIST ISTIMEWA BLOGPADU.COM !

SENARAI PESERTA SEGMEN BLOGLIST ISTIMEWA BLOGPADU.COM ! || Selamat 4 hari segmen istimewa blogpadu.com bersiaran atau berlangsung . Alhamdulillah,sambutan hangat dari kalangan blogger aku dahulukan dengan ucapan terima kasih. Berikut merupakan SENARAI PESERTA SEGMEN BLOGLIST ISTIMEWA BLOGPADU.COM !


SENARAI PESERTA SEGMEN BLOGLIST ISTIMEWA BLOGPADU.COM !


SENARAI PESERTA SEGMEN BLOGLIST ISTIMEWA BLOGPADU.COM !

  1. http://chanchueshahida.blogspot.my/2016/12/segmen-bloglist-istimewa-blogpaducom.html
  2. http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2016/12/segmen-bloglist-istimewa-blogpaducom.html
  3. http://jackarcherpunyabelog.blogspot.my/2016/12/segmen-bloglist-istimewa-blogpaducom.html
  4. http://jombercontest.blogspot.my/2016/12/segmen-bloglist-istimewa-blogpaducom.html
  5. http://www.huhahuhajerr.com/2016/12/segmen-bloglist-istimewa-blogpaducom.html
  6. https://unnianje.blogspot.my/2016/12/segmen-bloglist-istimewa-blogpaducom.html
  7. http://nikainaa.blogspot.my/2016/12/segmen-bloglist-istimewa-blogpaducom.html
  8. http://belogsjm.blogspot.com/2016/12/segmen-bloglist-istimewa-blogpaducom.html
  9. http://cikilamenari.blogspot.my/2016/12/segmen-bloglist-istimewa-blogpaducom.html
  10. http://penggaliilmudunia.blogspot.com/2016/12/segmen-bloglist-istimewa-blogpaducom.html
  11. http://www.ayuinsyirah.my/2016/12/segmen-bloglist-istimewa-blogpaducom.html
Terima kasih kepada semua SENARAI PESERTA SEGMEN BLOGLIST ISTIMEWA BLOGPADU.COM ! , Insyaallah ,memandangkan tak ramai yang join , aku masukkan semua  senarai peserta ini dalam bloglist blog padu . SEMUA MENANG ! YEAAY

Aku kongsikan sikit mengenai bloglist. kalau korang perasan, bloglist adalah senarai blog yang di letakkan di sebelah kanan atau kiri sidebar. bloglist juga kebanyakkannya hanya menunjukkan top 3 atau top 5 blog yang update pada satu-satu waktu.

Pesanan aku, kalau korang selalu update blog, maka lebih senang nak tengok blog korang di no 1 bloglist blog padu. Setiap kali korang update blog, auto matik dia akan update ke number sat. kalau tak update dan orang lain updae, maka korang boleh jatuh ke bawah. takut orang tak nampak blog korang dekat bloglist aku. jadi ikut pesanan aku. insyaallah kita sama-sama kongsi traffic blog ya.

**jangan delete bloglist korang ya. hehehe

Sekian. terima kasih sebab join . :)


Read More

21 December 2016

7 HARI MENCINTAIKU LEBIH BEST DARI ISTERI TUAN IHSAN !

7 HARI MENCINTAIKU LEBIH BEST DARI ISTERI TUAN IHSAN ! | Dua drama yang trending di media sosial dan mendapat tempat dalam kalangan peminat tanah air . Kedua-dua drama ini mempunyai kekuatan terendiri dalam menarik minat penonton untuk menonton drama tersebut. Dua drama yang di maksudkan adalah Drama 7 hari Mencintaiku dan Isteri Tuan Ihsan. jadi persoalannya kenapa aku cakap 7 HARI MENCINTAIKU LEBIH BEST DARI ISTERI TUAN IHSAN !


7 HARI MENCINTAIKU LEBIH BEST DARI ISTERI TUAN IHSAN !


7 HARI MENCINTAIKU LEBIH BEST DARI ISTERI TUAN IHSAN !

1. Latar masyarakat .

Latar masyarakat yang di ketengahkan oleh kedua-dua drama ini jauh berbeza. Drama 7 hari mencintaiku mengetengahkan latar masyarakat kampung manakala drama isteri tuan ihsan mengetengahkan kehidupan sosial warga kota yang kaya raya.

Bagi aku, sudah banyak drama yang mengetengahkan latar masyarakat orang kaya dalam drama. jadi wakil koprat syarikat itu dan ini dan merebut cinta dan sebagainya merupakan antara intipati yang menjadikan drama isteri tuan ihsan adalah drama yang lebih kurang sama dengan drama-drama lain.

2. watak

Watak dalam drama juga memainkan peranan . Aku ambil contoh drama isteri tuan ihsan. rata-rata pelakon yang membawa watak dalam drama ini agak sosial dalam drama. pakaian yang terlalu menjolok mata. kehidupan yang sosial . bagaimana seorang lelaki boleh tinggal dengan perempuan yang bukan mahram dia dan berpegangan antara satu sama lain ?




aku tak cakap mengenai pelakon ya. mereka melakonkan mengikut skrip dan kehendak pengarah. tetapi jalan cerita seperti tiada nilai melayu dalam drama tersebut menyebabkan aku kurang berminat untuk menonton berbanding drama 7 hari mencintaiku.

Drama 7 hari mencintaiku lebih mengetengahkan masyarakat kampung melayu yang lebih nampak budaya ketimuran dan lebih sopan akhlaknya dan ini menjadi sebab kenapa drama 7 hari mencintaiku mendapat tempat dalam kalangan rakyat malaysia.

Sebagai konklusi, ini hanya pendapat peribadi aku mengenai drama 7 hari mencintaiku dan drama isteri tuan ihsan sepanjang drama ini bersiaran. komentar ini hanya dari sudut pandang aku . dan secara peribadi aku memuji hasil karya penulis novel tempatan yang berjaya membawa latar masyarakat kedalam penulisan mereka. tahniah !

Sekian.

Read More

20 December 2016

PELAKON DRAMA BIAR AKU JADI PENUNGGU !

PELAKON DRAMA BIAR AKU JADI PENUNGGU ! | Drama 7 Hari mencintaimu akan melabuhkan tirainya tidak lama lagi dan akan  digantikan dengan Drama Biar aku jadi Penunggu. Drama yang di bintangi oleh Janna Nick dan juga Ashraf muslim. Pasti ramai yang dah tak sabar nak tonton drama ini kan. Berikut merupakan PELAKON DRAMA BIAR AKU JADI PENUNGGU !


PELAKON DRAMA BIAR AKU JADI PENUNGGU !



PELAKON DRAMA BIAR AKU JADI PENUNGGU !

TAJUK DRAMA :DRAMA BIAR AKU JADI PENUNGGU
Bil Episod : 28
Tarikh Mula Tayangan : 26 Disember 2016
Waktu Siaran : 7 petang : Isnin hingga Khamis
Saluran Siaran : TV3
Senarai Pelakon  : Janna Nick, Ashraf Muslim, Azar Azmi, Miera Leyana, Octovia Manrose, Fahmy Reza, , Shah Iskandar, Nik Adam Mika .


Sedutan Drama Biar Aku Jadi Penunggu.

Drama arahan Micheal Ang ini dikatakan akan berjaya menarik minat penonton-penonton untuk menonton drama ini. Selalunya nama micheal Ang lebih sinonim dengan drama di Astro,tetapi kali ini Micheal ang mempertaruhkan drama arahannya di Tv 3 pula. Selalunya drama arahan Micheal ang ni best dan menarik . itu antara komen penonton sendiri yang menonton drama arahan beliau.


Jadi, Ramai tak peminat Janna Nick yang baca Entri PELAKON DRAMA BIAR AKU JADI PENUNGGU ? kalau ada, apakata korang share entri ini ke facebook atau twitter korang. korang memang gempak lah . terima kasih.

Read More

19 December 2016

CARA SEMAK BAKI POSTPAID CELCOM DENGAN MUDAH !

CARA SEMAK BAKI POSTPAID CELCOM DENGAN MUDAH ! ||  Baru-baru ini aku di tanya di ruangan komen mengenai CARA SEMAK BAKI POSTPAID CELCOM DENGAN MUDAH ! . jadi , kali ini aku kongsikan dengan korang CARA SEMAK BAKI POSTPAID CELCOM DENGAN MUDAH ! . Kalau bermanfaat, silakan share ya .


CARA SEMAK BAKI POSTPAID CELCOM DENGAN MUDAH !


3 CARA SEMAK BAKI POSTPAID CELCOM !

  1. (i) Online Customer Service (OCS):

  2. (ii) SMS
    • Send BOD to 22200
    • Charges :
    • Send – RM0.15/Enquiry
    • Receive -- Free
       
  3. (iii) USSD/Direct Dial :
      • Dial *111#
      • Select My Account
      • Select Check Bill
      • Charges: FOC
      • Dial *118#
      • Select My Account
      • Select Check Bill
      • Charges: FOC
 
Mudah Sahaja CARA SEMAK BAKI POSTPAID CELCOM DENGAN MUDAH ! . aku tak guna postpaid tapi info ini adalah dari blog rasmi celcom. jadi aku tolong kongsikan balik dengan korang itu sahaja. untuk syarikat lain, nanti aku update ya.

Sekian.

Read More

18 December 2016

SEGMEN BLOGLIST ISTIMEWA BLOGPADU.COM !

SEGMEN BLOGLIST ISTIMEWA BLOGPADU.COM ! || Sempena nak masuk tahun baru, aku nak buat SEGMEN BLOGLIST ISTIMEWA BLOGPADU.COM ! . Tujuan utamanya adalah untuk update bloglist baru untuk bulan Januari 2017, di samping membantu para blogger mendapat traffic dari blog padu.com ini.

Berikut merupakan Syarat Penyertaan :

1. Buat Entri bertajuk "SEGMEN BLOGLIST ISTIMEWA BLOGPADU.COM ! "
2. Pastekan Gambar di bawah dan backlink ke Entri ini.


SEGMEN BLOGLIST ISTIMEWA BLOGPADU.COM


3. Publish dan tinggalkan link entri di ruangan komen blog ini.
4. Follow BlogPadu.com .
5. Masukkan Blogpadu.com kedalam bloglist anda.
6. Selesai.

6 Langkah mudah sahaja , tidak makan masa korang pun hehe nanti aku semak ya.

Tarikh Penyertaan :

Mula : 18 Disember (Ahad)
Tamat : 21 Disember ( Rabu )

Jangan risau, aku akan masukkan semua peserta SEGMEN BLOGLIST ISTIMEWA BLOGPADU.COM ini dalam bloglist blogpadu.com ini. Aku harap, korang juga buat perkara yang sama dekat blog korang. Bloglist main peranan dalam mendapatkan traffic blog dari rakan-rakan blogger.

Sekian.

Read More

16 December 2016

GAMBAR SULTAN MUHAMMAD KE 5 SOLAT DI MASJID NEGARA !

GAMBAR SULTAN MUHAMMAD KE 5 SOLAT DI MASJID NEGARA ! ||  Selepas di lantik menjadi yang di pertuan agong ke 15, Sultan Muhammad ke 5 hari ini menunaikan solat jumaat di Masjid negara . Baginda menjadi tumpuan media sejak mula menerima tampuk pimpinan negara dari Sultan Kedah baru-baru ini. Berikut merupakan GAMBAR SULTAN MUHAMMAD KE 5 SOLAT DI MASJID NEGARA !

**gambar sumber fb Masjid wilayah persekutuan


GAMBAR SULTAN MUHAMMAD KE 5 SOLAT DI MASJID NEGARA !

GAMBAR SULTAN MUHAMMAD KE 5 SOLAT DI MASJID NEGARA !

GAMBAR SULTAN MUHAMMAD KE 5 SOLAT DI MASJID NEGARA !

GAMBAR SULTAN MUHAMMAD KE 5 SOLAT DI MASJID NEGARA !


Ramai yang komen dan meluahkan rasa terharu dengan gaya bersahaja Yang di pertuan Agong sultan Muhammad ke 5 ini. Beliau yang mengenakan jubah sebagai pakaiannya ke Solat jumaat sudah pasti membuatkan rakyat terharu melihat beliau. semoga GAMBAR SULTAN MUHAMMAD KE 5 SOLAT DI MASJID NEGARA menjadi saksi kepada kehebatan pemerintahan Baginda untuk tempoh 5 tahun yang akan datang.

Sekian.

Read More

15 December 2016

SONG JI HYO DAN KIM JONG KOOK TINGGALKAN RUNNINGMAN !

SONG JI HYO DAN KIM JONG KOOK TINGGALKAN RUNNINGMAN ! || Hampir memasuki bulan ke dua selepas Kang Gary meninggalkan Runningman, kini dua lagi ahli Runningman yang bakal meninggalkan Rancangan tersebut. Dua ahli tersebut adalah Song Ji Hyo dan Kim Jong Kook . Persoalan sekarang adalah kenapa song ji hyo dan kim jong kook tinggalkan runningman ? adakah mereka di pecat ? betul ke song ji hyo dan kim jong kook tinggalkan runningman ?


SONG JI HYO DAN KIM JONG KOOK TINGGALKAN RUNNINGMAN !


Menurut beberapa laporan media dari korea yang mengatakan Song ji hyo dan kim jong kook tidak mengetahui yang mereka akan mengundur diri dari runningman sebaliknya hanya mengetahuinya sejak isu ini berlegar.

Ternyata bukanlah dari mereka yang mahu berhenti sebaliknya ia adalah permintaan dari producer rancangan berkenaan. Berdasarkan tinjauan media, ramai yang mengecam tindakan tersebut dan mendakwa sudah cukup kang gary sahaja yang meninggalkan mereka tidak perlu ahli runningman yang lain untuk membuat perkara yang sama .

Malah ada di antara peminat yang ingin memboikot rancangan tersebut jika Kim jong kook dan Song ji hyo betul-betul meninggalkan runningman. Apa yang pasti dalam pemerhatian aku adalah Runningman bakal kehilangan peminatnya dari luar negara jika pengurangan ahli dalam rancangan tersebut. Apa pendapat anda setelah mengetahui SONG JI HYO DAN KIM JONG KOOK TINGGALKAN RUNNINGMAN ?

Sekian.

Read More

14 December 2016

MAKANAN KEGEMARAN SI BULUS !

MAKANAN KEGEMARAN SI BULUS ! || Penggemar haiwan comel dan kecil molek ini yang di beri  nama kucing pastinya ingin tahu mengenai makanan kegemaran si bulus atau makan kegemaran kucing peliharaan masing-masing. Berikut merupakan MAKANAN KEGEMARAN SI BULUS !


MAKANAN KEGEMARAN SI BULUS !

MAKANAN KEGEMARAN SI BULUS !

1. Ikan rebus
2. Air
3.Whiskas

Sebut pasal whiskas, korang boleh tebus baucer rm2 untuk setiap pembelian whiskas 7 tahun ke atas. korang rujuk Pautan ini. cepat rebut sebelum tarikhnya tamat !

Satu ketika, aku juga pernah bela kucing yang banyak di rumah, perkara paling sedih bila bela kucing banyak-banyak adalah bila salah seekor daripadanya mati. Sedih yang teramat bila tengok depa mati di depan mata kita.

Orang yang sayang kucing sahaja yang akan faham benda ni. orang luar akan nampak, alah biasalah tu, kucing jer kot . haha kucing itulah antara haiwan yang membantu kita untuk kekal dalam aura positif . penuh dengan kasih sayang dan ramai lagi.

Kalau korang nak bela kucing, pasti kan korang tahu MAKANAN KEGEMARAN SI BULUS !. kalau tidak, korang akan terlepas pandang bahagian-bahagian yang mampu kita buat dalam menjamin kesihatan kucing kita. Aku tahu, ramai yang mengadu , harga makanan kucing juga semakin meningkat. antara cara lain, boleh dapatkan baucer yang aku kongsikan dekat atas sebagai langkah berjimat.

Kita sayangkan kucing dan untuk memastikan yang bekalan makanan mereka cukup, faktor kewangan penjaga juga memainkan peranan. Semoga kucing kita menjadi lebih sihat lepas makan MAKANAN KEGEMARAN SI BULUS !.

Sekian.

Read More

13 December 2016

PELAKON DRAMA LOVE YOU MR. ARANG !

PELAKON DRAMA LOVE YOU MR. ARANG ! ||  Drama lakonan hanna Aqeela yang sedang di tayangkan di tv3 ini menjadi sebutan ramai kerana tajuk Drama ini agak mencuit hati netizen baru-baru ini. Drama yang di beri nama Drama Love You Mr. Arang ini mendapat kecaman hebat kerana tajuknya. Namun bagi yang menonton ia bukanlah satu yang pelik kerana pelakonnya membawa watak seperti yang di minta. Berikut merupakan PELAKON DRAMA LOVE YOU MR. ARANG !

PELAKON DRAMA LOVE YOU MR. ARANG !

PELAKON DRAMA LOVE YOU MR. ARANG !

TAJUK DRAMA : DRAMA LOVE YOU MR. ARANG
Bil Episod : 20 
Tarikh mula Tayang : 23/11/2016
Waktu Tayangan :  6.30 ptg. Isnin hingga Khamis
Saluran tayangan: TV3
Senarai Pelakon : Amirul Faqem, Hanna Aqeela, Dazrin Kamaruddin, Ieda Moin, Maria Farida,Zarina Zainuddin ,Ryzal Jaafar,  Mustapha Kamal, 

Ramai juga  netizen yang kecam drama ini. tapi bagi aku , ia kerana tajuk drama sahaja . kalau korang layan drama melayu, korang tak rasa ia menjengkelkan pun. Apa pendapat korang mengenai PELAKON DRAMA LOVE YOU MR. ARANG ? ce komen sikit.

Sekian.

Read More

12 December 2016

WATAK BUNTAT BAGI KESAN KEPADA PENONTON 7 HARI MENCINTAIMU !

WATAK BUNTAT BAGI KESAN KEPADA PENONTON 7 HARI MENCINTAIMU ! ||  Bagi yang menonton drama 7 hari mencintaimu, watak buntat amat sinonim dalam drama ini. watak budak lelaki yang ada masalah otak atau dalam bahasa mudah terencat akal ini sememang menjadi penyeri dalam setiap episod yang terdapat dirinya. Tetapi hari ini watak buntat sudah habis apabila beliau sudah meninggal dunia dalam Drama terbabit .


WATAK BUNTAT BAGI KESAN KEPADA PENONTON 7 HARI MENCINTAIMU !


Rata-rata peminat Drama 7 Hari mencintaimu menangisi pemergian buntat dalam drama tersebut. Aku cuma nak cakap yang WATAK BUNTAT BAGI KESAN KEPADA PENONTON 7 HARI MENCINTAIMU !. Antara sebab ia menjadi terkesan kepada penonton adalah kerana watak buntat yang berasal dari keluarga yang susah dan di jaga oleh keluarga kaya selepas itu.

Buntat seorang yang ceria dan happy . Selalu bersama menjaga kambingnya yang bernama uteh. " Buntat sayang uteh " itulah antara dialog yang mampu meruntun jiwa orang yang menonton drama ini. Walaupun ia tidak di sukai oleh ibunya yang trauma akibat kehilangan anaknya iaitu ayu, Buntat masih menyayangi ibunya sehingga Akhir hayatnya.

Terima kasih buntat kerana berjaya melakonkan watak dengan baik sehinggakan ramai yang menangis menonton episod hari ini. semoga rezeki buntat makin mencurah-curah selepas ini. WATAK BUNTAT BAGI KESAN KEPADA PENONTON 7 HARI MENCINTAIMU !


Ada ke yang nangis? ce komen sikit.. heheeh


Sekian.

Read More

SENARAI PESERTA DUO STAR 2016 !

SENARAI PESERTA DUO STAR 2016 ! || Rancangan realiti terbaru yang bakal bersiaran di Astro tidak lama lagi yang di beri nama Duo Star . Rancangan Duo Star ini merupakan rancangan realiti tv yang seakan-akan Program Gegar Vaganza. Yang menjadi kelainan untuk program ini adalah ia akan di persembahkan dalam bentuk nyanyian Duet antara dua penyanyi sebagai satu kumpulan. Berikut merupakan SENARAI PESERTA DUO STAR 2016 !


SENARAI PESERTA DUO STAR 2016 !


SENARAI PESERTA DUO STAR 2016 !

1. Ning Baizura &  Harris Baba
2. Kaka & Awi Rafael
3. Ayai & Firman
4. Erny Zakrie & Syamel
5. Aweera & Asfan
6. Ronnie Hussien & Sarah Fazny
7. Haiza & Epol Drama Band .
8. Yassin & Ila damia

Rancangan Duo Star ini juga mempunyai juri tetapnya sendiri iaitu Adibah Nor, Dato Acis dan juga Dato Hattan. Antara persamaan yang ketara antara Program Duo Star ini dengan Program Gegar Vaganza adalah ia membarisi artis-artis terkenal tanah air dalam pertandingan ini . Antara nama besar seperti Ning baizura, Yassin ,Ronnie dan lain-lain pasti menjanjikan persembahan terbaik mereka di dalam Program Duo Star nanti.

Rancang Duo Star juga akan di pengacarakan oleh Pengacara No. 1 negara iaitu Dato' Ac Mizal . Diharap program ini mampu berjalan dengan baik dan dapat mengelak kontroversi yang berlaku di gegar vaganza berulang kembali. Apa pendapat korang mengenai SENARAI PESERTA DUO STAR 2016 ? ce komen sikit.



Jom tengok persembahan aweera dan Asfan kejap. power weh !

Sekian.

Read More

10 December 2016

HARITH ISKANDER JUARA THE MOST FUNNIEST PERSON IN THE WORLD !

HARITH ISKANDER JUARA THE MOST FUNNIEST PERSON IN THE WORLD ! || Telah di umumkan bahawa HARITH ISKANDER JUARA THE MOST FUNNIEST PERSON IN THE WORLD ! . Pelawak yang berasal dari Malaysia itu menyertai pertandingan The Funniest Person in the world baru-baru ini dan berjaya memasuki pentas Final pada 8 dec yang lalu.


HARITH ISKANDER JUARA THE MOST FUNNIEST PERSON IN THE WORLD !


Dengan format pertandingan yang mengumumkan pemenang selepas 24 jam pentas akhir itu , baru sahaja mengumumkan bahawa harith iskander merupakan the Most funniest person in the world. Beliau juga telah mengalahkan 88 pelawak dari seluruh dunia termasuk seorang lagi wakil dari Malaysia iaitu Dr Jason Leong .

Tak di nafikan yang lawak harith iskander merupakan lawak yang menggunakan otak dan memerlukan kita berfikir. aku secara personal suka lawak harith iskander daripada pelawak-pelawak yang lain.

Tahniah di ucapkan kepada Harith Iskander kerana berjaya memenangi pertandingan tersebut seterusnya di nobatkan sebagai HARITH ISKANDER JUARA THE MOST FUNNIEST PERSON IN THE WORLD ! yang telah berlangsung di Finland. pasti ia menjadi pembuka pintu rezeki beliau untuk beraksi di eropah nanti. Rakyat malaysia pasti berbangga dengan anda.

Sekian.

Read More

HANTU AYAM JE TAHU SEMUA BENDA NI !

HANTU AYAM JE TAHU SEMUA BENDA NI ! || Siapa dekat sini peminat ayam ? peminat ayam goreng ? dan semua jenis menu yang berasaskan ayam . ada kan yang jenis tak makan ikan tetapi makan ayam. hahaa semua ini adalah lumrah manusia untuk suka dan tak suka apa yang di makan. korang tahu tak , penggemar ayam selalu melalui episod-episod duka dan sedih bila berjumpa dengan rakan-rakan mereka. Sebab itu aku cakap HANTU AYAM JE TAHU SEMUA BENDA NI !


HANTU AYAM JE TAHU SEMUA BENDA NI !

**bila sebut hantu ayam jer mesti teringat si upin dan ipin kan. hehehe

korang tahu, seorang yang hantu ayam akan di katakan sebagai membosankan kerana tidak mahu cuba menu lain oleh rakan-rakan mereka. "Asyik ayam je kau makan". Selalu juga dengar bila orang cakap pasal ayam, ia akan di kaitkan dengan perkataan gemuk ? " makan ayam banyak-banyak nanti gemuk " .

Tetapi korang tahu tak yang ada bahagian pada ayam yang cukup baik untuk kesihatan .Bahagian itu adalah dada ayam. kalau korang nak sihat, kena makan dada ayam selalu . Kalau kita tahu fakta mesti kita tak akan melenting bila orang cakap bukan-bukan kat kita . betul tak ?

Korang tahu , banyak lagi perkara yang HANTU AYAM JE TAHU SEMUA BENDA NI ! . ada suka dan duka , sedih dan pahit yang perlu di lalui oleh hantu ayam ini. korang rujuk pautan ini untuk lebih merasai apa yang mereka alami.

Sekian.

Read More

09 December 2016

DANIEL JUARA LAWAK SOLO 2016 !

DANIEL JUARA LAWAK SOLO 2016 ! || " Kepala timun betul " itulah trade mark yang melekat kepada juara lawak solo 2016 iaitu Daniel. Persembahan yang bersahaja dan tempo yang menarik dan on time menjadi lawak daniel adalah lawak yang terbaik .Sekali gus melayakkan beliau di nobatkan sebagai Juara Lawak Solo 2016 .


DANIEL JUARA LAWAK SOLO 2016 !


Saban minggu beliau memberikan persembahan yang terbaik sehinggakan hampir setiap minggu jugalah dia menjadi tumpuan peminatnya yang tidak sabar menantikan persembahannya di pentas lawak solo . Selain dari trade mark kepala timun, Daniel juga terkenal dengan gaya meniru artis lain di pentas lawak solo.

Shamsul yusuf, Salim , Jamal abdillah dan ramai lagi telah berjaya di tiru oleh daniel dalam persembahannya . Itulah antara kelebihan daniel dan menjadi pujian kepadanya apabila pihak juri juga turut bersependapat yang beliau mempunyai bakat yang luar biasa dalam dunia seni dan dunia lawak.

Tahniah DANIEL JUARA LAWAK SOLO 2016 !, Tempat kedua di menangi oleh Mat sabah, ketiga Fikrie dan yang keempat adalah AG Hafiz. tahniah buat ke semua peserta lawak solo, terima kasih kerana berjaya menghiburkan hati semua rakyat malaysia pada setiap mingu. good luck dalam industri seni malaysia. Tahniah.

Sekian.

Read More