TRICK UNTUK CENTER GAMBAR ATAU VIDEO DALAM ENTRI !


CARA LETAK GAMBAR DEKAT TENGAH ENTRI - Aku bukanlah nak buat magic dekat sini, tapi ia memang satu magic hahaha. tak dala. kadang-kadang timbul masalah untuk center kan gambar atau video . korang boleh tekan icon dekat toolbar atas ni macam biasa.tapi tidak berfungsi.Berikut merupakan TRICK UNTUK CENTER GAMBAR ATAU VIDEO DALAM ENTRI !


TRICK UNTUK CENTER GAMBAR ATAU VIDEO DALAM ENTRI !


korang letak <center> di awal ayat yang korang nak centerkan dan </center>  di akhir ayat itu. ingat ia hanya boleh di letak dalam kode html sahaja ! contohnya korang ambil code embeded dari mana-mana saluran media fb atau twitter atau youtube. dan kemudiannya korang pastekan dekat code html dekat atas kiri post korang .

Korang buka dashboard korang, dan klik new post .
sekarang ni tengok dekat compose dan html di bahagian atas ,kiri.
klik html dan edit coding gambar atau video korang di situ seperti contoh di bawah ini .

Contoh :

<center>
Kode html
</center>

ada sesetengahnya, akan terus duduk di posisi kiri post . dan tidak boleh diubah ke tengah,jadi korang cuba guna kaedah yang aku bagi ni.insyaallah membantu . mudah sahaja. korang try tengok jadi tak. aku tunggu korang try ni . haha

satu lagi, ia hanya berfungsi untuk center sahaja, left dan right tak berfungsi ! jadi, jangan try buang masa jerrr. aku harap entri TRICK UNTUK CENTER GAMBAR ATAU VIDEO DALAM ENTRI memberi maklumat baru kepada korang semua.

sekian .


0 comment... add one now

Visitors