CARA HILANGKAN WORD VERIFICATION DI RUANGAN KOMEN BLOGSPOT !

CARA HILANGKAN WORD VERIFICATION DI RUANGAN KOMEN BLOGSPOT ! || Assalamualaikum, hari ni aku nk buat tutorial ! mesti korang tertanya-tanya kan bila baca tajuk entri " Cara nak Hilangkan Word verification " Apa laa word verification nih ?  bagi mereka yang tak tau , meh aku tunjuk. Rujuk Gambar di bawah mengenai CARA HILANGKAN WORD VERIFICATION DI RUANGAN KOMEN BLOGSPOT ! :


CARA HILANGKAN WORD VERIFICATION DI RUANGAN KOMEN BLOGSPOT !

Gambar di bawah adalah Word Verification code yang di minta jika kita nak komen di blog yang mengenakan word verification ini .

CARA HILANGKAN WORD VERIFICATION DI RUANGAN KOMEN BLOGSPOT !

Word verification ini merupakan antara langka security yang di wujudkan oleh blogger.com sebelum pembaca blog anda meninggalkan komen di entri blog . Akan tetapi , ia seperti menyusahkan pembaca blog anda untuk komen di blog kerana adanya word verification ini. Jadi sebagai langkah mengelakkan anda kehilangan pembaca dan pengomen tegar anda , maka adalah lebih baik kita hapuskan sahaja word verification ini . tak ada effect pun kalau benda ni di buang .

Jadi , kalau korng nak tahu CARA HILANGKAN WORD VERIFICATION DI RUANGAN KOMEN BLOGSPOT ! meh sini aku ajarkan .

1. Dashboard > settings > Post & comments
2 . korang cari show word verification
3. ada yes ngan no kan..klik NO..klau nk buang , kalau tk mau buang klik yes.
4. klik save setting kt bahagian atas belah kanan..

 Mudah sahaja caranyakan. jadi sekarang ini terpulang dekat korang sama ada nak letak atau nak buang word verification tersebut . kalau nak buang, korang boleh ikut CARA HILANGKAN WORD VERIFICATION DI RUANGAN KOMEN BLOGSPOT  yang aku dah ajar tadi . Semoga bermanfaat !

Sekian.

0 comment... add one now

Visitors