SAIZ CHANNEL ART YOUTUBE !

SAIZ CHANNEL ART YOUTUBE !  |  Hari ini aku nak cerita mengenai Saiz Channel Art Youtube . Korang mesti tertanya-tanya macam manalah Saiz Channel Art ni ? Oh ya, korang yang tak familiar dengan perkataan Channel Art, meh sini aku nak bagitau. dalam bahasa mudah faham ,Channel art adalah Header untuk Channel Youtube korang . lebih kurang macam Header page facebook lah.Macam gambar di bawah .


SAIZ CHANNEL ART YOUTUBE !


Tapi korang kena ingat yang saiz channel art tidak sama dengan cover photo facebook .Meh aku kongsikan dengan korang Video penerangan dari pihak Google mengenai Saiz Channel Art Youtube .





Korang faham ke tidak ? haha meh lah aku terang sikit mengenai saiz Channel art youtube ini . Pihak Yutube.com telah mencadangkan agar korang menggunakan saiz 2560 x 1440 px image untuk Channel art korang. Masa korang setting saiz dekat PSd, korang setting dengan saiz yang di minta .

  • Minimum width: 2048 X 1152 px. 
  • Maximum width: 2560 X 423 px.
  • File size: 4MB or smaller recommended.

Mudah jer kan nak setting dekat psd , masukkan angka dan kemudian korang design sendiri mengikut kreativiti korang . itu sahaja untuk entri SAIZ CHANNEL ART Youtube atau saiz Header youtube channel .

Sekian.


0 comment... add one now

Visitors