14 October 2016

HARGA HANDPHONE GOOGLE PIXEL DI MALAYSIA !


HARGA HANDPHONE GOOGLE PIXEL DI MALAYSIA !  ||  Korang pernah dengar tak pasal handphone pertama yang di keluarkan oleh Google ? haa ni aku nak bagi tahu korang nama nya adalah Pixel,Phone by Google ! Mula-mula, aku dengar mengenai google akan mengeluarkan phone sendiri, aku pun teruja yang amat sebab nak tengok dia mampu bersaing ke tidak. lawa tak design dia kan. tapi so far, nampak macam boleh la . korang nak tahu berapa HARGA HANDPHONE GOOGLE PIXEL DI MALAYSIA !

HARGA HANDPHONE GOOGLE PIXEL DI MALAYSIA !


HARGA HANDPHONE GOOGLE PIXEL di malaysia adalah 649 USD bersamaan dengan RM 2699. Mahal juga harganya berbanding handphone baru yang lain . aku tak cakap harganya sama macam iphone7 sebab sudah pasti harganya iphone7 jauh lebih mahal betul tak ?

Tetapi so far, aku nampak macam harganya berbaloi dengan rupa dan spesifikasinya . Pixel ada dua jenis iatu Pixel dan Pixel XL perbezaan dari segi saiz sudah pasti. Smartphone pertama google ini mempunyai peranti yang mesra google dan memudahkan penggunanya menggunakan aplikasi yang ditawarkan oleh pihak google dengan lebih baik berbanding jenama-jenama telephone bimbit yang lain .



HARGA HANDPHONE GOOGLE PIXEL DI MALAYSIA !


HARGA HANDPHONE GOOGLE PIXEL DI MALAYSIA !


HARGA HANDPHONE GOOGLE PIXEL DI MALAYSIA !

Antara Specifikasi Pixel adalah :

  • Paparan sebesar 5.5 inci dengan resolusi 1440 x 2560 pixels untuk Google Pixel XL.
  • Paparan sebesar 5.0 inci dengan resolusi 1080 x 1920 pixels untuk Google Pixel.
  • Pemproses Qualcomm MSM8996 Snapdragon 821, Adreno 530.
  • Memori Dalaman 32/128 GB Serta 4 GB RAM.
  • Kamera Utama 12 MP, F2.0, PDAF, Dual-LED Flash.
  • Kamera Selfie 8 MP, F2.0.
  • Pengimbas Cap Jari, NFC.
  • Android 7.1 (Nougat).
  • Warna Hitam, Biru dan Kelabu.
  • Bateri  Li-Ion 2770 mAh dan Li-Ion 3450 mAh untuk model XL.
  • Harga Di Malaysia Dijangka Bermula Sekitar RM2699.
  • (SUMBER : http://www.mesramobile.com/2016/10/spesifikasi-google-pixel-malaysia/ )
Nampak tak, walaupun masih baru ,ia sudah mempunyai keupayaan setanding handphone-handphone yang sudah lama dalam pasaran dunia. Adakah handphone ini seperti handphone microsoft ? korang kena beli dan guna, baru lah tahu kan. HARGA HANDPHONE GOOGLE PIXEL DI MALAYSIA .

Sekian.


3 comments

Dimana saya bisa beli Google Pixel nya

boleh tempah melalui link ini https://store.google.com/?gl=US . ia masih bergantung kepada negara kerana hanya negara tertentu sahaja yang ada jualan google pixel . :)


EmoticonEmoticon