CARA LETAK PROFILE FACEBOOK DI BLOG !

CARA LETAK PROFILE FACEBOOK DI BLOG ! |  Apabila anda buat blog, paling utama adalah pembaca blog kenal siapa penulis . ia penting kerana ingin mewujudkan engagement di antara penulis dengan pembaca mahupun pembaca dengan penulis . Jadi salah satu cara yang boleh buat adalah dengan meletakkan Profile facebook di dalam blog . Meh aku ajar korang CARA LETAK PROFILE FACEBOOK DI BLOG ! .


CARA LETAK PROFILE FACEBOOK DI BLOG !


CARA LETAK PROFILE FACEBOOK DI BLOG !

1. Korang klik link ini [ Link ] **tunggu sampai masuk ke facebook.com .


CARA LETAK PROFILE FACEBOOK DI BLOG !

2. Pilih Platform yang korang nak, kalau nak letak dekat blogger . maka terus je klik icon blogger macam dalam gambar di atas .

CARA LETAK PROFILE FACEBOOK DI BLOG !


3. Lepas korang klik , akan muncul laman web macam di bawah ini, pilih blog korang dan add widget .
4. Selepas ini korang buka blog korang akan muncul di bahagian sidebar. lepas tu korang letaklah dekat mana yang korang nak letak.

5. selesai .

Mudah sahaja CARA LETAK PROFILE FACEBOOK DI BLOG ! , ada cara lain nak bina engagement dengan pembaca blog , korang juga boleh gunakan google+ account korang tetapi aku prefer facebook sebab facebook lebih ramai guna berbanding dengan google . betul tak ?

Sekian

3 comments.. read them below or add one

Kak Long Kak Long October 15, 2016
Betul3..TQ for sharing.. ^_^
Adam Adam October 16, 2016
Assalamulaikum Admin,

Mohon untuk dimasukkan blog saya ke blok tuan. Blog saya:

http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.my

Sekiranya sudah dimasukkan harap maklumkan kat email saya: biarlembuyangjadilembu@gmail.com

Terima kasih.
Adam Adam October 16, 2016
This comment has been removed by a blog administrator.

Visitors