CARA DAFTAR ACCOUNT GOOGLE ADSENSE UNTUK BLOGGER !

CARA DAFTAR ACCOUNT GOOGLE ADSENSE UNTUK BLOGGER !  ||  Sebelum ini , aku pernah tulis mengenai tips adsense berdasarkan pengalaman aku dalam entri misi adsense #1,2,3 dan seterusnya . dan hari ini, aku nak kongsikan dengan korang mengenai CARA DAFTAR ACCOUNT GOOGLE ADSENSE UNTUK BLOGGER ! . aku tahu, kalau korang baca tips yang aku kongsikan hari tu, korang akan rasa ehh macam mana nak daftar eh ? ada ramai blogger akan bertanya demikian. jadi aku up satu entri untuk memudah kan anda .

Sebelum ini, adsense tidak menawarkan pengiklanan kepada blog yang berbahasa melayu tetapi setelah itu mereka buat perubahan dengan membenarkan blog-blog berbahasa melayu untuk menggunakan adsense . Jadi, peluang ini memang di guna pakai secara menyeluruh oleh kaki-kaki duit online atau orang yang suka buat duit USD ni. untung wehh. ringgit jatuh , so banyak lah yang masyukk.

Jom aku ajar CARA DAFTAR ACCOUNT GOOGLE ADSENSE UNTUK BLOGGER !





CARA DAFTAR ACCOUNT GOOGLE ADSENSE UNTUK BLOGGER !

1. Buka laman web adsense.com

CARA DAFTAR ACCOUNT GOOGLE ADSENSE UNTUK BLOGGER !
2 klik sign in ke goole account anda .
**kalau anda tiada adsense account nanti dia akan bagi note untuk sign up google adsense. dari situ , korang isi maklumat korang .



CARA DAFTAR ACCOUNT GOOGLE ADSENSE UNTUK BLOGGER !

3. Mula mengisi maklumat laman web  korang. masukan maklumat yang betul tau ! adsense ni bukan fake, dia ni official , jadi jangan tipu dia .

CARA DAFTAR ACCOUNT GOOGLE ADSENSE UNTUK BLOGGER !

4. Lepas korang habis isi, hantar permohonan adsense korang untuk di review . ada blog yang di review laju dalam masa seminggu ada yang berbulan-bulan. jadi bersabarlah ya .

CARA KEDUA DAFTAR ACCOUNT GOOGLE ADSENSE UNTUK BLOGGER  


  1. korang buka dashboard blogger korang ,
  2. bahagian sidebar kiri ada  "Earning " .
  3. korang boleh daftar adsense melalui laman tersebut. klik sign up .


Mudah jer kan , tetapi nak tunggu result tu yang susah , banyak blog tak di approve adsensenya. banyak blog yang kena apply 7 atau 8 kali baru di approve , jadi kita yang baru nak apply ni kan, kena banyak bersabar . kalau korang nak letak nuffnang dulu pun tak pa . nanti dah approve adsense , buang je nuffnang tu . rugi je letak.

Tingkatkan Traffic blog anda untuk tingkatkan earning adsense nanti . semoga CARA DAFTAR ACCOUNT GOOGLE ADSENSE UNTUK BLOGGER ! ini bermanfaat untuk korang. aku hanya berkongsi berdasarkan pengalaman aku sahaja . aku bukan sifu . mungkin cara kita berbeza , tak mengapa . aku hormatinya .

Sekian.

0 comment... add one now

Visitors