TAK LIKE STATUS DI KATAKAN TAK SUPPORT KAWAN ?

TAK LIKE STATUS DI KATAKAN TAK SUPPORT KAWAN ?  ||  Perbincangan kita kali ini lebih berkisar kepada pendapat . jadi apabila berkisar mengenai pendapat, aku menghargai pendapat korang sama ada menyokong atau tidak . jadi aku harap korang juga menghormati pendapat aku . Sejak dua menjak ini aku baca banyak status yang seakan-akan memberi maksud "TAK LIKE STATUS DI KATAKAN TAK SUPPORT KAWAN ? " .


TAK LIKE STATUS DI KATAKAN TAK SUPPORT KAWAN ?



Betul ke macam ni ? Kita dikira tidak support kawan sebab kita tak like atau komen di status fb mereka ? bagi aku mungkin faktor kita sendiri yang kurang mesra dengan kawan kita tu, sesetengah orang ada barrier atau penghadang untuk dia berkomunikasi dengan orang lain . jadi mungkin dia tak like atau comment itu bersebab jadi kita janganlah terasa hati ya .

Mungkin juga Status korang tak naik langsung dekat wall dia, jadi tak kan korang nak harap dia stalk korang kot. betul tak ? aku nak tanya, korang rajin ke stalk kawan korang ? atau korang hanya sekadar melihat apa yang ada di wall korang jer ? .


Dan yang terakhir adalah, setiap pengguna media sosial berhak menentukan sama ada dia nak like atau tidak, kita hanya perlu sangka baik sahaja, kalau kita perlukan like, apa kata korang minta dekat orang yang korang nak dia like tu sama ada dengan pm atau korang komen direct dekat dia. ramai dah yang buat macam ni.

Sebagai penutup, aku ingatkan sekali lagi, ini hanyalah pendapat aku, aku tak salahkan korang kalau korang berbeza pendapat dengan aku . aku tulis ni pun sebab suka-suka, blog ni jarang di update,sebab tu aku tulis tu. hehe aku hormat pendapat korang. Maaf salah silap.

Sekian.

2 comments.. read them below or add one

Noor Maizan Noor Maizan September 23, 2016
betul tu, hak orang la nk like ke tidak....

tapi kalau org like, sy rasa masih ada yg peduli, mcm tu la...
Kin Naz Kin Naz September 24, 2016
Kadang2 kena ada give and take

Visitors