KELEBIHAN TUKAR DOMAIN BLOGSPOT KE DOT COM !

KELEBIHAN TUKAR DOMAIN BLOGSPOT KE DOT COM ! || Ramai yang tanya mengenai kelebihan bertukar domain blogspot ke dot com . Aku pada mulanya tidak minat nak tukar ke domain dot com tapi akhirnya aku sedar yang blog aku tak mampu hidup tanpa domain dot com. apa maksud ubai ? blog berstatus blogspot agak susah untuk duduk di first page google berbanding blog yang berdomain dot com . kalau korang tak percaya cuba search di google dan tengok majoriti blog yang ada di first page google adalah blog yang berdomain apa ? .

Aku pernah menggunakan blogspot untuk beberapa tahun, dan aku juga baru menggunakan domain dot com untuk dua tahun dan aku merasai perbezaan apabila menggunakan domain dot com. Selain itu, kita lebih mudah untuk membina jenama atau nama kita berdasarkan nama blog. sebagai contoh nama-nama besar di dunia blog adalah seperti Ben Ashaari , Hasrul Hassan , blogger lelaki dan sebagainya. Orang ramai kenal mereka kerana blog mereka dan jenama yang mereka bawa supaya orang mengenali mereka .


KELEBIHAN TUKAR DOMAIN BLOGSPOT KE DOT COM !


Domain dot com juga membantu kita menambah bilangan traffic . ia betul-betul berfungsi apabila blog kita berada di page pertama search enjin google. dari situ kita akan mendapat traffic yang agak tinggi dan membantu blog kita untuk lebih di kenali . Penting bagi sesebuah blog di kenali kerana dari situ kita dapat menarik pembaca untuk kembali ke blog kita untuk mendapatkan sebarang info dari penulisan kita .

Pendek kata, Domain dot com lebih baik dari blogspot atas beberapa sebab macam aku sebut di atas. mungkin pengalaman orang lain berbeza dengan aku . aku tulis ini hanya berdasar pengalaman yang aka lalui . dan di akui ia betul . Kalau korang berminat dan ingin menukar dari blogspot ke dot com, korang boleh baca entri ini sebagai rujukan .

Sekian .

0 comment... add one now

Visitors