APABILA BLOGGER DAPAT CAMERA !

APABILA BLOGGER DAPAT CAMERA ! | Sebelum ini , aku pernah ceritakan dekat blog aku mengenai satu masalah yang aku hadapi iaitu camera blur . jadi aku dah selesai kan masalah ini , korang boleh rujuk entri ini . Selepas aku selesaikan masalah camera blur, tangan aku jadi tak tentu arah, kejap-kejap rasa macam nak snap gambar, lepas tu nak penuh kan Timeline instagram aku . hahaha

Mungkin juga sindrom blogger dan photographer dan mula merasap kembali selepas beberapa tahun menyepikan diri dari gambar . alhamdulillah, masalah camera blurr yang aku cakapkan tu aku atasi tanpa mengeluarkan kos pun. boleh cuba . Sebagai seorang blogger, Gambar dan camera amat penting dalam menjadi support kepada kita untuk menulis entri .

GAMBAR DARI PHONE BLOGGER KATA UBAID !

TAPAK EKSPO SEBERANG JAYA, PENANG

TAPAK EKSPO SEBERANG JAYA, PENANG

Ini cerita hari ini, aku dan family pergi ke Food Mega Festival dekat Tapak Ekspo Seberang Jaya . Sebenarnya tak plan pun nak pi, tapi dah alang-alang jalan dekat seberang ,tu yang singgah tu. ada je lagi gambar-gambar menarik dalam phone,tapi kesian lak dekat follower instagram, kang penuh dengan gambar aku ja. hehe

Antara tips korang banyakkan entri adalah dengan mengupas mengenai gambar yang korang rasa unik dan baik untuk pembaca korang. adakala ,kita blur dan tak tahu nak tulis apa dalam entri.dari kita biarkan entri itu kosong dan tidak berpenghuni, apa salahnya kita update pasal gambar. dan jangan merapu terlalu jauh ye. sebabnya, kadang-kadang orang datang ke blog kita nak tahu apa yang korang cerita di sebalik gambar dan tajuk entri korang.

Jangan menipu pembaca kalau korang nak diorang datang dan jengah blog korang.Dan yang terakhir, pastikan guna teknik SEO dalam gambar supaya ada traffic yang datang ke blog kita dari google image. Semoga bermanfaat untuk kita.

Sekian.

0 comment... add one now

Visitors