MISI ADSENSE #3 !

MISI ADSENSE #3  ||  Sebelum ini pasti, korang dah baca apa yang aku tulis dalam misi adsense #1 dan misi adsense #2 . betul tak ? di hujung misi adsense #2 aku ada bagi hint untuk ceritakan mengenai jumlah iklan adsense yang di benarkan untuk di letakkan di dalam blog. Jadi, jom aku mulakan cerita mengenai adsense ini untuk siri yang ke-3 .

Pihak Adsense telah menetapkan untuk memberi kebenaran kepada pemilik account adsense untuk meletakkan maksimum 3 iklan text/image dan 3 iklan link ads di setiap blog . maksudnya iklan tak boleh lebih dari 6 iklan . Bagaimana pulak posisi untuk meletakkan iklan adsense ini ? Kebebasan di berikan kepada anda, dan pastikan iklan anda dapat dilihat dan tidak melakukan sebarang kesalahan di tempat iklan di letakkan.

Ingat , 3 iklan text/ image dan 3 iklan link ads. Macam mana nak tahu itu iklan link atau text atau image ? senang sahaja, sewaktu korang memilih iklan baru, korang akan memilih sama ada korang nak type ads korang tu Text only, Image only , Text and image dan juga link ads seperti di dalam gambar di bawah .


Iklan adsense

Dari Ads Type, korang pilih mengikut kesesuaian blog korang. aku tak boleh nak cakap mana terbaik dan mana yang tak . jadi kita kena buat experiment di blog masing-masing. Ada persoalan, kalau letak iklan adsense lebih dari 3 tu, boleh ke ? kalau dari pihak adsense, dia tak bagi . tapi aku pernah juga letak lebih dekat blog, apa yang jadi adalah earning korang berkurangan. serius sedikit. lebih baik kita letak sikit dan earning banyak betul tak ? .Mungkin di Misi Adsense #4 , aku kongsikan mengenai iklan adsense yang seseuai untuk posisi blog

Insyaallah, sekian .


0 comment... add one now

Visitors