17 August 2016

KESALAHAN 8SHARER YANG PATUT DI KETAHUI !

KESALAHAN 8SHARER YANG PATUT DI KETAHUI !  | Pengiklanan 8share sememangnya sudah tidak asing bagi penggemar pendapatan online. Nilai yang di tawarkan dalam ringgit Malaysia menjadi punca utama, penggemar pendapatan online menggunakan khidmat 8share untuk menjana pendapatan. Korang boleh baca di sini untuk menyertai 8share . Kali ini, aku nak kongsikan sedikit mengenai kesalahan pengguna 8share atau 8sharer ketika mempromosikan iklan dari 8share. ini sebenarnya teguran direct dari 8share kepada aku setelah aku buat kesalahan dalam mempromosikan iklan mereka .

Kesalahan 8sharer yang patut kita tahu adalah seperti berikut :

1. Klik iklan Sendiri

Pantang bagi 8share bila ada pengiklan yang klik iklan sendiri . tapi aku tak buat lah benda ni. sememangnya, ia akan menjadi Fraud kalau korang selalu klik iklan korang sendiri. kalau 8share dapat detect , korang mungkin akan di halang dari cashout duit yang korang peroleh.

KESALAHAN SHARE IKLAN 8SHARE,  8SHARER YANG PATUT DI KETAHUI !


2. cara share yang salah !

Cara share yang salah, walaupun korang dapat klik yang banyak, tetapi kalau cara salah still akan di anggap Fraud oleh 8share. antara kesalahan yang aku buat adalah, aku update link 8share dalam entri blog TETAPI entri tersebut tiada kaitan dengan link 8share yang aku kongsikan. korang boleh rujuk gambar di bawah .

Nampak tak ! penting dan agak sensitive sebenarnya 8share ni. Baik, korang mesti ada soalan nak tanya. tak pa, aku tolong jawab soalan korang tu ya. hahaha . kornag mesti nak tanya, tak boleh ke update entri dan letak iklan 8share dalam tu ? jawapannya boleh, cumanya pastikan entri yang korang buat ada kaitan dengan link 8share yang korang kongsikan itu . jangan buat macam aku. nanti tak lepas dengan 8share .

Cara share iklan 8share yang salah yang lain adalah meletakkan iklan di side bar blog macam iklan nuffnang dan adsense.Sebelum ini aku pernah baca di satu blog mengenai cara penulis tersebut yang earningnya tiba-tiba kosong . Apabila di tanya kepada pihak 8share,ternyata kesalahan yang di lakukan adalah tempat share iklan 8share tidak sepatutnya di letakkan di sidebar. ia perlu ada di dalam entri atau pun korang share ke facebook,twtter dan google+ account korang.

Aku harap, korang berhati-hatilah dan jangan buat salah dalam mengiklankan iklan 8share ini. nanti jadi macam aku, kena ban sebulan dari cashout. hehe nasib baik bulan ini , dah approve untuk cashout. Aku doakan korang berjaya jana pendapatan dengan  8share ini. jangan risau kalau lambat duit masuk, aku pun lambat juga, tahun ini baru ada dan boleh cahshout. usaha tak kenal susah payah.Insyaallah berjaya .

baca juga : Menjana pendapatan dengan 8share ! 100 Ringgit keatas dalam sebulan sebulan ?

Sekian.



EmoticonEmoticon