FOLLOWERS PENTING UNTUK BLOGGER !

FOLLOWERS PENTING UNTUK BLOGGER !  ||  Blogger dan Follower berpisah tiada . Baru-baru ini , aku sempat blogwalking hampir80 lebih buah blog yang ada dalam senarai friendlist facebook aku. Dari situ aku rasa aku nak buat satu kesimpulan , blog yang mempunyai followers yang ramai a.k.a beribu-ribu mempunyai traffic yang agak stabil berbanding blog yang ada follower macam blog ini . agak-agak korang setuju atau tidak ?

Ini hanya pemerhatian aku ja , sebabnya ramai juga yang share traffic blog diorang dekat Timeline aku dan aku suka survey dan tengok blog-blog yang banyak traffic ini untuk aku dapatkan tips dan petua untuk aku improve blog aku . Selepas aku tengok traffic blog tersebut kemudian aku terjah ke blog tersebut dan melihat bilangan followersnya juga ramai. Bukan satu blog yang menjadi perhatian aku tetapi kebanyakan blog yang aku tengok yang mempunyai traffic yang ramai adalah blog yang mempunyai followers yang ramai .

FOLLOWERS PENTING UNTUK BLOGGER !

Followers mereka selalu lebih dari 1k . Bukan bermakna blog lain tak bagus, ada ja blog yang followersnya sikit tetapi traffic dia gempak . mungkin faktor SEO dan sebagainya . korang rasa betul tak pemerhatian aku ini. ke ada salah. kornag lebih lama dalam dunia blog mesti korang lebih faham . ce komen sikit.

Sekian.

0 comment... add one now

Visitors