05 August 2016

BLOG TAK BAGI MANFAAT KEPADA BLOGGER ?

BLOG TAK BAGI MANFAAT KEPADA BLOGGER ? || Selalu orang bertanya mengenai blog dan isi blog. Bermula dari kesusahan nak buat blog sehinggalah berjaya dengan blog tersebut . Ada juga blogger yang menggunakan blog sebagai medium cari makan . ada juga blogger yang cari makan dengan menulis artikel-artikel kontroversi .Semata-mata nak dapat kan viewers yang tinggi . Tetapi mereka-mereka itu hanyalah secebis sahaja.

Tips blogger

Ramai lagi blogger yang betul-betul berusaha untuk sampaikan penulisan dan pengalaman mereka di blog secara ikhlas . Blogger macam ini seharusnya di beri kredit kepada mereka atas usaha mereka. bukan macam sesetengah blogger yang hanya mengambil untung atas apa yang orang lain buat . contohnya ada artikel yang di ambil dan di copy paste secara direct tanpa olahan . ia agak merugikan blogger asal yang menulis artikel tersebut.

Bukan mudah nak jadi blogger, kena faham pembaca bagai mana. dan kena perah otak untuk menulis. itu lagi susah. kalau dah betul-betul dalam dunia blogger ni, pastikan blog anda betul-betul bagi manfaat kepada korang ya. sama ada dari sudut pembaca mahupun hasil melalui wang ringgit .

Sekian.



EmoticonEmoticon