30 July 2016

CARA PARSE KODE HTML / ADSENSE !

CARA PARSE KODE ADSENSE ! || Parse atau Parsing adalah istillah yang tidak asing bagi seorang blogger. Kegunaan Parse ni adalah untuk menukar beberapa kode-kode HTML kepada kode yang lain agar sesuai dan mengelak masalah Error untuk Browser versi lama . Selain itu , Parsing ini juga akan meningkat SEO friendly dari sebelum meng "parsing" kod tersebut . Korang mesti nak cuba macam mana nak parse kode adsense .

Kenapa perlu parse kode adsense ? Macam tujuan asal parse adalah untuk mengelak dari error jika kita buka di browser yang versi lama. Boleh ke ? tak salah dari segi adsense ke ? Dari pembacaan saya , parsing code adsense di boleh kan . jadi , jangan risau ya .

CARA PARSE KODE ADSENSE !

Berikut merupakan cara Parse kode adsense !

1. Pergi ke Laman Web ini - http://www.blogcrowds.com/resources/parse_html.php
2. Letak link iklan adsense yang korang nak (* pergi dekat account adsense korang ) di dalam kotak yang di sediakan .
3.  tekan parse .
4. korang dah dapat kode parse korang.

Selesai .

Masukkan kode yang di parse tersebut ke tempat yang korang nak letak kode itu lah. Selalunya dia ada kode tambahan lain , contohnya kalau korang nak letak kode adsense dekat tengah entri korang. maka ada kode lain untuk support benda tu. tapi saya tak kongsikanlah kali ini ya. hehe Saya kongsikan di ruangan lain.

Sekian sahaja tutorial cara parse kode adsense ini, diharap dapat membantu anda dalam membuat parsing kode tersebut .

Sekian.


EmoticonEmoticon