17 June 2016

CARA INSTALL APLIKASI ADSENSE DI TELEFON BIMBIT ANDA !

CARA INSTALL APLIKASI ADSENSE DI HANDPHONE - Aku rasa ramai blogger yang sudah tahu kegunaan dan kebaikkan adsense dalam menjana pendapatan sebagai seorang blogger.  Adsense merupakan platform atau syarikat yang membayar blogger untuk iklan-iklan yang di letakkan di dalam blog mereka . ramai blogger yang sudah bijak menggunakan adsense ini.

Untuk memudahkan urusan menyemak amount adsense, aku keluarkan satu tuorial cara install aplikasi adsense di hangphone anda . Korang boleh semak maklumat adsense korang seperti mana korang buka di laman web adsense. cara-caranya adalah :

CARA INSTALL APLIKASI ADSENSE DI HANDPHONE

CARA INSTALL APLIKASI ADSENSE DI HANDPHONE

1 . Download Aplikasi adsense di Playstore :
link download adsense di Playstore - http://lynk.my/ILtS

2. Install di dalam handphone anda .

3. Sudah boleh di gunakan .

3 langkah ini sahaja yang korang perlukan untuk install aplikasi adsense di telefon bimbit anda. Lepas ni , kalau ada dekat luar ataupun korang travel mana-mana pun boleh semak akaun adsense korang, hehe mudahkan.

share jangan tak share .

sekian .
Read More

11 June 2016

SITEMAP GENERATOR !

Sitemap Generator Free ! Bagi pengguna blogger . kita mesti akan membuat sitemap pada blog kita . Tujuannya untuk meningkatkan blog kita dalam enjin Carian samada google atau sebagainya . Persoalannya kini , dekat mana nak buat site map ini .

SITEMAP GENERATOR !

Baik, aku kongsikan satu site yang mana aku sendiri telah cuba dan ia adalah percuma. Korang hanya perlu mengikuti step-step yang telah di berikan di dalam blog tersebut . Ia mudah untuk di lakukan bagi blogger-blogger baru .

Sitemap Free !

Selepas korang dah dapat link site map , korang boleh la letak dekat search console di dalam web master tool korang. lepas tu biar beberapa jam atau hari untuk proses approval .

Sekian.
Read More

04 June 2016

Apa nak buat kalau keyboard rosak ?

Apa nak buat kalau keyboard rosak ? I Keyboard antara alat yang wajib ada bagi sesebuah laptop ataupun komputer .dia juga menjadi keperluan untuk menaip perkataan di media digital seperti micrososft owrd, facebook dan sebagainya . Bila keyboard rosak, maka jadi satu masalah pula buat orang yang menggunakan laptop dan Pc. Apa nak buat bila keyboard rosak ?


Apa nak buat kalau keyboard rosak ?

Apa nak buat kalau keyboard rosak ?

1. Beli baru .
2. Repair .

Dua jer cara ni yang boleh membantu menyelesaikan masalah korang jika korang ada masalah keyboard rosak . Sebenarnya, Keyboard merupakan alat magis bagi seorang penulis. tanpa keyboard , idea tidak mampu di curahkan dengan sebaik-baiknya . Jadi kalau tak ada keyboard , satu masalah besar buat penulis .

Keyboard Online adalah untuk keyboard piano ya.

sekian.

p/s : aku tak tau apa yang aku tulis ni. hahaha. layankan je la yerr.

Read More