21 May 2016

CARA TOP UP KREDIT HANDPHONE MENGGUNAKAN CIMB CLICK !

CARA TOP UP HANDPHONE DENGAN CIMB CLICK I Selalunya, kalau kita nak top up kredit handphone kita, mesti kita pi kedai dan beli top up. Tetapi kalau korang ada cimb click,korang tak perlu pun pergi kedai untuk beli top up. korang just top up melalui account bank korang. lagi mudah dan cepat. Jom aku kongsikan mengenai Cara top up Handphone menggunakan cimb click.

CARA TOP UP KREDIT HANDPHONE MENGGUNAKAN CIMB CLICK !

CARA TOP UP HANDPHONE MENGGUNAKAN CIMB CLICK !

1. Log In ke Cimb click anda .
2. Bahagian atas , pilih top up .

CARA TOP UP KREDIT HANDPHONE MENGGUNAKAN CIMB CLICK !

3. Pilih syarikat telco kegunaan anda (celcom,hotlink dll )
4. masukkan no telefon anda ( pastikan betul,kalau salah TIDAK BOLEH REFUND )
5. apabila semua di isi dengan betul , klik submit dan kemudia request tac.
6. Isi tac yang korang dapat dan siap.

PERINGATAN : Pastikan wang simpanan anda cukup untuk membayar duit top up tersebut.

BOLEH KE KALAU NAK TOP UP HOTLINK/CELCOM DENGAN CIMB CLICK ?

Boleh, apa sahaja telco yang korang guna ada di cimb click. cumanya sewaktu memilih nama telco tersebut, make sure korang pilih dan click yang berkenaan sahaja. sebab kalau salah hantar tak boleh refund balik tau. dah rugi di situ.

Itu sahaja coretan aku untuk hari ini.

sekian.


EmoticonEmoticon