25 May 2016

CARA MUDAH LETAK TWITTER DI BLOG !

CARA MUDAH LETAK TWITTER DI BLOG ! I Aku rasa, kebanyakkan blogger suka letak account media sosial mereka dekat blog. Satu engagement dengan pembaca setia blog mereka. Antara yang menjadi pilihan adalah Instagram ,Twitter dan Facebook. Jadi aku nak sharekan cara mudah letak twitter di blog . kredit gambar : www.kataubaid.com .

Cara-Cara Letak Twitter di Blog !

1. korang buka twitter korang , dan klik "edit profile " ..


CARA MUDAH LETAK TWITTER DI BLOG !

2.  kemudian klik " widget "

CARA MUDAH LETAK TWITTER DI BLOG !

3. korng akan dpt cm gmbr kt bawah ni..then, klik " create new "

CARA MUDAH LETAK TWITTER DI BLOG !

4. bila kluar cm nih kan.korang adjust2 la sendiri..sbb blog kita lain2 kan..huhu .bila korang adjust nanti akan muncul kat tepi, apa yg korng adjust. better korng buka blog korang tuk adjust..tkot t terbesar sgt ker..or terkecik sgt kerr.. kan..anyway it is up to you allz laa..huhu




5. klik laa "create widget " yg kaler biru tuu..n korng akan dpt code kt bawah tu nnt..so, klik copy.

6. buka blogger > dashboard > layout > add a gadget > edit html

7. paste laa kt edit html tu..

preview , klau dah cntik..klik save..klau tak..adjust balik laa..huhu..senangkan..

PERHATIAN ! : Gambar yang aku tunjuk ini adalah versi lama, kalau versi baru pun sama ja step dia. orait 

selamat mencuba !!



EmoticonEmoticon