23 May 2016

CARA INSTALL SALAM BROWSER !

CARA INSTALL SALAM BROWSER ! I Baru-baru ini sudah di lancarkan satu browser yang di katakan bersifat islamik berbanding google chrome, Internet Explorer, Mozilla dan sebagainya . Browser baru tersebut bernama Salam Browser . Salam Bowser ini merupakan alternatif dan pilihan baru kepada pengguna-pengguna internet di luar sana selain dari Browserbrowser lain .

CARA INSTALL SALAM BROWSER !

Aku Boleh simpulkan browser ini setelah aku sendiri mencubanya . Gambarannya seperti Google Chrome sahaja . cumanya ia mempunyai satu ciri islamik iaitu ada paparan haadis di setiap new tab . Satu kelebihan bagi orang islam , sambil online dapat juga baca hadis .

Cara Install Salam Browser .

1. Download link dari laman web Salam Browser - salambrowser.com
2. Install di computer atau pc anda .
3. Korang dah boleh mulakan carian .
4. Selesai.

CARA INSTALL SALAM BROWSER !

Dibawah ni , ada sedikit info mengenai salam browser. Aku pun dah pernah guna, dan aku suka dengan browser ni . korang boleh cuba selepas korang install Salam browser . Oh yaa, browser ini juga ada data saver yang mana akan mengurangkan penggunaan data internet anda. jadi korang boleh save data kalau guna salam browser ini.


CARA INSTALL SALAM BROWSER !

CARA INSTALL SALAM BROWSER !


CARA INSTALL SALAM BROWSER !

Aku cadangkan korang try dahulu, dan kemudian korang analisa macam mana dan bandingkan dengan browser yang lain. mungkin terlalu awal nak bandingkan. cuma bandingkan perkara simple sahaj aku rasa tk mengapa.

sekian.


 p/s : korang boleh teka tak personality korang dengan soalan ini. jom cuba ! tengok di sini .


EmoticonEmoticon