MAKSUD HOSTING ?


HOSTING - Hari ini bahan bacaan aku berkisar mengenai Hosting, Domain dan Adsense . Budak yang baru belajar macam aku ni, kenalah study lebih sikit kan. baru boleh berjaya .hehehe Aku tertarik nak kongsikan dengan korang mengenai Apa itu Hosting  atau dalam bahasa Mudah , Maksud Hosting yang sebenar .

MAKSUD HOSTING ?

Hosting ini umpama sebuah kawasan yang mana sebuah bangunan di bangunkan . manakala bangunan itu pula di ibaratkan sebagai website kita. kitalah yang mencorakkan dia panjang atau lebar, besar atau kecil .

Kalau korang nak cari Hosting untuk Website korang di google ,sebab ada banyak yang menyediakan khidmat buat hosting ni. antaranya adalah net.kl ,Server freak dan macam-macam lagi. aku tak pernah guna khidmat mereka melainkan untuk domain sahaja, itu pun aku ambil dengan netkl.

nanti kalau aku dapat review mengenai mereka , aku paste kan dekat sini ya. :)

Sekian .

0 comment... add one now

Visitors