19 April 2016

" Async " Code Adsense TAK BOLEH SAVE ! INI JALAN PENYELESAIANNYA !

ADSENSE TUTORIAL I Baru-baru ini aku nak letak kod adsense yang asynchoronous di dalam kod Html blog, tapi aku tak berjaya . jadi aku pun godek-godek lah pak cik google dan aku sempat terjah ke Adsense Help Forum . Dalam Forum tersebut , ada tutorial yang membantu korang untuk letak kode di dalam Kod html di blogspot.

ADSENSE MALAYSIA
Gambar sumber google.com
Caranya mudah sahaja :

1. Copy Code Asynchronous dari Dashboard Adsense ( iklan yang korang nak letak dalam blog )

2 . Pergi ke tempat yang korang nak letak iklan tersebut dan paste kan code tersebut .

3. letak kan perkataan ="async" macam dalam ayat di bawah :

<script async="async" src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

4. korang cuba save. insyaallah boleh .

Link rujukan https://productforums.google.com/forum/#!msg/adsense/OV7lHyiuSAo/szifkGhG4CAJ 

Selesai .

Mudah ja kan , aku ada baca juga yang kalau korang ubah ayat tu, korang tak akan di kenakan apa-apa tindakan dari Adsense .

itu sahaja.

sekian .



EmoticonEmoticon