20 April 2016

3 ELEMEN PENTING DALAM PENULISAN ENTRI !


TIPS MENULIS ENTRI - Masalah utama bagi seorang blogger adalah menulis Entri . Aku pun dulu aku tak pandai tulis entri. sebab tu dulu, aku tak banyak sangat idea nak menulis. Sekarang ni pun aku masih belajar, jadi aku kongsikan dengan korang ya .

tips tulis entri

Entri yang baik sudah pastinya mempunyai beberapa ciri untuk di ikuti . Elakkan Entri yang bersifat satu nada sahaja . seperti entri yang tiada pendahuluan dan tiada penutup .

3 Elemen penting dalam penulisan Entri adalah :

1. Tajuk

Tajuk Entri selalu di tinggalkan blogger, padahal tajuk Entri adalah antara perkara yang dititik beratkan dalam SEO . bagi memudahkan enjin carian google menjejak blog anda .

Cara Buat Tajuk Entri :

TIPS MENULIS ENTRI - Masalah utama bagi seorang blogger .

korang hanya perlu Bold kan dan underline. itu sudah memadai .

2. Perenggan

Benda paling malas bagi aku adalah, perenggan . Bukan penyegan ya. Perenggan ini bertujuan untuk memastikan entri kita kelihatan kemas dan tersusun . Setiap perenggan mewakili satu point yang kita nak ketengahkan . Satu perenggan lebih kurang 3 baris.

Cara nak tulis banyak dalam entri . korang pakai teknik yang cikgu sekolah ajar time dia ajar buat karangan. boleh guna WH Question dan sebagainya. Maklumat juga perlu banyak dan cukup untuk korang olahkan .

3. Penutup

Kalau perasan,entri aku selalu penutupnya hanya lah " sekian ". hahaha seelok-eloknya korang buat satu perenggan sebagai penutup. dan masukkan keyword berdasarkan entri korang itu kedalam perenggan penutup . Google selalu tengok perenggan pertama dan terakhir untuk detect keyword .

Aku harap, entri kali ini mampu membantu korang. Aku tulis ini sebenarnya hasil bacaan aku di blog-blog yang lain. aku pun masih cuba dan terus mencuba. Insyaallah , kita yakin dengan rezeki Allah. akan ada traffik yang masuk . Sebab Traffik kitakan dari Tuhan . :)

sekian.



EmoticonEmoticon