26 March 2016

TUTORIAL : Cara " QUOTE " Ayat dalam entri blog !


TUTORIAL - Nak buat blog bukanlah mudah. ramai mampu buat blog,tapi tak ramai yang betul-betul arif pasal selok belok blog. Ramai sudah blogger yang wujud,tapi berapa ramai yang betul-betul terer bab-bab blog ni kan. aku tak power langsung bab blog ni, sebab tu aku buat Tutorial yang aku belajar, kalau tidak ke laut laa bila lupa. hahaha

Baik, kali ini tutorial untuk newbie lagi. korang tahu nak buat quote ayat macam dekat bawah ni :

TUTORIAL : Cara " QUOTE " Ayat dalam entri blog !

" saya Hensem " 

Kalau tak tahu, korang boleh cuba tutorial ini ya .

1. Buka " Post " entri korang .
2. Dekat bahagian atas post akan ada macam-macam icon. Pilih yang ada bentuk " .


TUTORIAL : Cara " QUOTE " Ayat dalam entri blog !

3. sebelum korang klik tu, korang highlightkan dulu ayat mana yang korang nak Quote kan. kemudian baru klik icon tersebut .
4.Selesai .

Senang je. cuma korang kena pastikan yang dia tak double Quote. kalau tak, tak cantik.

sekian.


EmoticonEmoticon