TUTORIAL CARA LETAK SHOUTBOX DEKAT BLOG !


TUTORIAL CARA LETAK SHOUTBOX DEKAT BLOG .

Insyaallah kali ini aku bawakan sekali lagi siaran langsung.. haha cewah, kemaen ya. baik, aku nak ajar tutorial mudah untuk korang buat . Sebelum in aku ada cerita mengenai kerjaya seorang blogger .Bagaimana susahnya mencari idea, kali ini korang gunakan tutorial ini untuk mencantikkan blog korang . boleh kan.

baik kita mulakan!

TUTORIAL CARA LETAK SHOUTBOX DEKAT BLOG .

1. Daftar dekat sini -  http://lynk.my/ikrP *admin guna shoutbox Busuk.org
2. Adjust width dan Height mengikut size yang sesuai dengan blog korang .

TUTORIAL CARA LETAK SHOUTBOX DEKAT BLOG











3. Buka Dashboard > Layout > add gadget
4. Placekan dekat bahagian yang korang suka .
5/ Selesai .

5 Step Tutorial cara letak ShoutBox ini  memang mudah dan tak complicated. semoga bermanfaat untuk semua . apalagi , korang sharelah tips ni untuk tatapan rakan -rakan blogger korang ya . sharing is caring kan .

sekian .

0 comment... add one now

Visitors