TUTORIAL : CARA LETAK IKLAN DI SIDE BAR BLOG !

Tutorial Blog - Cara Letak Iklan DI SideBar Blog .

TUTORIAL : CARA LETAK IKLAN DI SIDE BAR BLOG !

Side Bar yang aku maksudkan dekat atas ni adalah bahagian kiri atau kanan blog anda . Tutorial ni ringkas sikit nak buat . Aku pun tak berapa nak sihat hari ni, jadi aku tulis yang simple dan mudah yang paling penting membantu blogger baru untuk fama dan menggunakan blog. hehehe

contoh iklan untuk sidebar


Kalau korang nak letak iklan di blog, korang boleh sahaja sign up dekat nuffnang, adsense , innity dan sebagainya. bila korang sudah ada Kode Html untuk iklan tersebut . maka korang boleh letak di dalam blog anda .

Langkah mudahnya adalah :

1. Copy kode html iklan yang korang nak letakkan dalam blog .
2. Dashboard > layout > Add Gadget > HTML dan Java script .
3 Pastekan kod iklan di dalam ruang yang di sediakan . kalau korang nak letak tajuk pun boleh .
4. save dan siap.

Berkaitan posisi iklan pulak, korang boleh drag html korang tu mengikut posisi yang korang nak letak. Tetapi hati-hati , jangan letak iklan yang memanjang ke bawah dekat header blog.nanti tak lawa blog anda .

Seelok-eloknya iklan untuk sidebar adalah di letakkan di side bar. kalau nak letak di bahagian header blog, better cari yang memanjang ke tepi. macam dalam gambar di bawah ini . Selamat Mencuba !

contoh iklan untuk header blog
sekian .

0 comment... add one now

Visitors