Kepentingan " Label " Pada Blog Anda !


Kepentingan Label Pada Blogspot -

AMARAN : Kalau korang dah Power tak yah baca tau. Ini untuk newbie sahaja . hehe

Kali ini , aku nak bawakan satu perkongsian berdasarkan pengalaman aku guna label dekat blog . Masa aku mula-mula berjinak dengan blog, aku agak malas nak gunakan label sehinggalah aku baca tutorial dari otai-orati blogger yang menggalakkan blogger untuk menggunkan labels.

dekat bawah ni aku kongsikan kepentingan label pada Blogspot !

Kepentingan " Label " Pada Blog Anda !

KEPENTINGAN LABELS PADA BLOGSPOT ! 

1. Pengklasifikasian Entri mengikut Kategori .

Selalu Blogger baru akan mempunyai masalah dalam mengkategorikan entri-entri mereka kepada tajuk-tajuk utama . Contohnya , Isu Semasa, Artis , Sumber dan sebagainya. Jadi pengklasifikasi ini boleh di lakukan dengan menggukan gadget Labels pada blogspot .

2. Mudah Untuk Rujukan Pembaca blog .

Yup, betul tu . Labels ni lebih kepada nak memudahkankan kita atau pembaca membuat rujukan terhadap entri-entri seblum ini mengikut kategori-kategori yang sudah di tetapkan. Dan ini akan menyebabkan pengunjung yang datang ke blog anda akan duduk lama jika terdapat banyak entri dalam Labels tersebut.

Mudahkan. tapi susah nak buat. tambah-tambah orang yang malas macam aku ni. hahaha. korang try dulu buat dekat blog korang. nanti korang akan tahu kepentingan ada label dekat blog . orait fahma kan ?

Korang di alu-alukan untuk share jika entri ini bermanfaat.

sekian .

0 comment... add one now

Visitors