CARA LETAK IKLAN ADSENSE DI BAWAH TAJUK ENTRI !


TUTORIAL ADSENSE I Mungkin ramai yang sudah tahu cara ini, cuma perkongsian tambahan untuk yang belum tahu.Posisi iklan adsense yang betul akan merupakan salah satu cara tingkatkan nilai adsense . Tutorial cara letak Iklan Adsense di bawah tajuk Entri .


CARA LETAK IKLAN ADSENSE DI BAWAH TAJUK ENTRI !


TUTORIAL LETAK IKLAN ADSENSE DI BAWAH TAJUK ENTRI :

1. DASHBOARD > TEMPLATE > EDIT HTML
2. Cari Kod di bawah .

<data:post.body/>

3. Pastekan kod Adsense anda di bahagian atas kod ini. { letak sperti tulisan di bawah ini )


<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'><div style='float:right;padding:8px;'>Kode adsense</div></b:if>

4. SAVE dan Selesai .

** Kod adsense akan mula nampak selepas satu atau 2 jam .
**kalau ada banyak kode macam dekat atas tu, korang boleh cuba setiap kod yang mana satu.
**ada sesetengah HTML yang ada tulis - " place your ads below title post " korang place bwah kod tu :)

sumber

Bagi yang berminat nak belajar adsense, terutamanya bagi yang baru nak apply dan juga baru kenal apa itu adsense, aku cadang satu panduan untuk korang, Panduan Raja Adsense Revive !, nampak macam Raja manalah kan . sebenarnya panduan ni padu gila. Pengalaman aku guna Panduan ni, memudahkan aku nak apply adsense dan aku dapat tips macam mana na optimumkan adsense.

Yang paling best adalah ada group Fb yang mana kalau korang nak tanya soalan adsense boleh tanya direct , kiranya penulis panduan tak buat korang terawang-awang macam layang-layang, dia ikat korang dan ajar korang sampai berjaya.

berminat atau tidak, korang kena dapatkan satu. Jarang ada panduan adsene dalam bahasa melayu tau !

Dapatkan di sini - Panduan Raja Adsense Revive

Sekian.

0 comment... add one now

Visitors