BLOGGER KENA HORMAT ORANG !

BLOGGER KENA HORMAT ORANG ! - Satu perkara yang perlu dan sentiasa di titik beratkan oleh seorang blogger adalah hormat orang. Hormat boleh di bahagikan kepada beberapa perkara. Antara yang menjadi pilihan aku adalah hormat pendapat orang lain, hormat hak pencari maklumat dan hormat kepada Fakta .

BLOGGER KENA HORMAT ORANG !

Hormat pendapat orang lain .

Ada kala , blogger akan memepertahankan hak mereka. pada masa yang sama , akan ada tulisan-tulisan sinis yang mengukutuk pihak lain. sebagai seorang blogger yang professional, jangan atau elakkan berbuat demikian. matang dalam pernulisan tidak perlu terbawa-bawa dengan emosi yang menggunung negatifnya.

Hormat Hak Pencari Maklumat.

Hormat ini merupakan satu hormat yang bagi aku merupakan perkara penting. Tugas blogger memberi maklumat kepada pencari maklumat. jangan hanya update entri , untuk dapatkan traffic tapi isi kosong. contoh ada blog yang update pasal lagu untuk sesebuah drama, tetapi bila di klik link tersebut asyik berpusing pada satu entri sahaja, pencari maklumat tidak dapat maklumat dari entri tersebut. nampak tak, kita tak tunaikan hak yang sebaiknya .

Hormat kepada fakta

ya, fakta memang tidak mampu di ubah. jangan menggunakan fakta yang salah untuk kepuasan diri dan keutungan diri. tak kemana pun blog korang kalau buat macam tu.

itu sahaja, mungkin entri ini merapu tapi fikirlah dari sudut positif ya, hehehe

sekian.

0 comment... add one now

Visitors