RAHSIA DI SEBALIK KEYWORD DALAM SETIAP ENTRI !


RAHSIA DI SEBALIK KEYWORD - Sebenarnya, aku bukan power sangat bab blog ni. aku lebih kepada nak berkongsi apa yang aku telah buat terhadap blog aku sehingga ia jadi sebegini . Jadi, kali ini aku nak kongsikan berkenaan dengan rahsia di sebalik keyword. kita mulakan dengan

Kepentingan Keyword Dalam Entri .

Keyword merupakan kata kunci yang di gunakan pengguna Enjin pencarian google dan sbagainya untuk mendapatkan maklumat mengenai apa yang mereka mahu. Jika kita menggunakan keyword yang sama dengan apa yang mereka cari maka kita akan memperoleh traffic ke blog kita .

rAHSIA KEYWORD

Cara bagi keyword kena !

aku selalu guna ayat yang aku akan guna bila cari maklumat yang aku nak. Dalam bahasa mudah kalau korang nak cari  " Gol cantik Faiz Subri " . korang akan tulis " Gol cantik Faiz subri " . betul tak ? maka ulang perkataan tu dalam entri korang mengikut kesesuaian ayat entri korang.

Selalnya keyword yang menerjah blog lebih kepada keyword-keyword pendek yang kita guna bila kita cari di google chrome . ambil contoh ke dua korang nak cari berkaitan tudung nelofa . mesti korang akan tulis " tudung nelofa " . dan korang tak akan tulis " tudung nelofa yang dia pakai bla bla bla ". keyword selalunya pendek dan ringkas bergantung kepada satu-satu isu.

selalunya dalam blog aku, keyword ringkas memang kerap menerjah blog . jadi aku perbanyakkan ayat-ayat pendek yang akan menjadi rujukan pengguna google .Mungkin korang masih blur dan kabur. aku cadangkan korang cuba dulu dekat blog korang.
Teknik SEO dekat blog

Cuba banyak kali untuk ketahui perbezaan antara keyword-keyword tersebut. bila dah banyak kali mencuba, baru korang nampak pengguna keyword tu macam mana dan cara nak tackle keyword tu macam mana.

baik, nanti aku ajarkan bagaiman gambar membantu dalam meningkatkan SEO blog anda. nantikan tau :) .

sekia.

0 comment... add one now

Visitors