CARA LETAK GAMBAR INSTAGRAM DALAM ENTRI !


CARA LETAK GAMBAR INSTAGRAM DALAM ENTRI I Sebelum ni, aku ada juga cari tutorial nak letak gambar Instagram dalam Entri. tapi tak jumpa dan last-last jumpa juga . aku nak letak gambar instagram dalam entri macam dalam gambar dekat bawah ni. cantik jer tersusun rapi kan.


Rupanya cara dia mudah jer .

1, Buka Account Instagram korang .
2. Pilih gambar yang korang nak . lepas tu klik icon macam dalam bulatan merah tu .

CARA LETAK INSTAGRAM DALAM ENTRI !

4. kemudian embed code > copy .
5. buka dashboard blog > post > Html
6. paste dekat html .
7 selesai !

** nak letak di tengah : tulis perkataan <center> di awal code dan </center> di akhir code .
** nak adjust size : cari " max-width : 658px " -ubah number tu je :)

mudah kan . aku update entri ni bersumberkan : http://rusukiri.blogspot.my/2015/08/letak-video-instagram-di-entri-blog.html

sekian.

1 comment... add one now

Blogger Blogger October 07, 2016
Are you looking for free Twitter Re-tweets?
Did you know that you can get these ON AUTO-PILOT & ABSOLUTELY FREE by registering on You Like Hits?

Visitors